Passa al contingut principal

Magdalenes !


Avui és el meu sant ! un sant poc conegut , Sant Lino , que hi farem . També és Santa Tecla, patrona del Tarragona i hi ha una "leyenda urbana" que també dels informàtics, jo ho sóc.... però no ho és ,,, és simplement un acudit fàcil !

Per celebrar-ho ahir vaig fer magdalenes, per esmorzar amb els companys de feina.

Vaig fer servir la base de la coca del iogurt, que és una base que és pot aplicar a moltes receptes. He de dir que vam quedar molt i molt bé :-)
Us explico com la faig jo, en el meu cas l'important és l'ordre !!!!
La gràcia d'aquesta recepta és que s'usa un iogurt buit per mesurar els ingredients.




Ingredients

  • 1 iogurt natural
  • 4 ous
  • 2 mides del iogurt de sucre
  • 3 mides del iogurt de farina especial rebosteria
  • 2 sobre de llevat royal de tota la vida , del sobre vermell. Quan faig la coca del iogurt només faig servir un sobre
  • 3/4 de la mesura del iogurt d'oli extra verge d'oliva
  • 1 ratlladura d'una llimona o taronja , en compte !no agafar la part blanca que amarga. o1 got de xarrup de licor sense alcohol de préssec
  • mantega en spray ( o una mica de mantega ( o oli ) i farina per al motlle )
  • Nous, melmelada de fruits del boscs, perles de xocolata blanca i negra etc.. 
Preparació
  1. Pre - escalfeu el forn de baix a temperatura 180 º. En el meu cas el forn tinc la mania que va lent i el faig servir a 210º
  2. Buideu el contingut del iogurt en un bol a part
  3. En un bol gran, es bat les clares quasi a punt de neu. S'afegeixen els rovells i els sucres i els bateu bé
  4. Afegiu el iogurt . Afegiu l'oli i la ratlladura ( o xarrup)
  5. Afegiu la farina barrejada amb el llevat , la farina cal tamisar-la per no fer grumolls . És a dir , agafeu un colador i fetes la farina al colador , a poc a poc amb el colador l'aneu posant al bol juntament amb la barreja d'ous , sucre i iogurt .
  6. Ara és el moment de barrejar la xocolata, les nous etc. Podeu separar la massa en diferents bols si les voleu de diferents gustos
  7. Agafeu els motlles de les magdalenes de paper o useu unes de silicona. Ompliu només 2/3 de la seva capacitat. Poseu una mica de sucre a sobre

  1. Ho poseu al forn durant uns 15 m , aproximadament ( això depèn del forn ).
  2. No obriu molt el forn perquè no es baixi. 
  3. Apageu el forn de baix , poseu el grill, pujeu una posició la safata dins del forn i espereu que agafin coloret durant 1:30 minut o 2 minuts. En compte que no es cremin 
  4. Si teniu dubtes de si està fet, es punxa el pastís amb un escuradents o un palet de broqueta etc , si surt tot molt humit és que no està fet
  5. Treure el motlle del forn i si teniu una reixeta ho deixeu damunt ( per exemple la reixeta del microones , la que serveix per grill ) 





El meus trucs:
  • Barrejar amb les varetes elèctriques.
  • Usar farina de rebosteria
  • Afegir els ingredients amb ordre
  • Forn només de baix

Una curiositat ! sembla que la diferència entre les magdalenes i muffins és que les magdalenes es fan amb oli d'oliva i els muffins amb mantega. I la diferència entre els muffins i els cupcakes és que els cupcakes porten una cobertura de fondant a sobre. 
En tot cas, jo he fet les de tota la vida ! magdalenes les catalanes :-)


Que passeu un gran dia ! I animeu-vos a fer aquestes magdalenes,,,, sempre hi ha alguna cosa per celebrar i ser feliç :-)

Comentaris

Gemma ha dit…
jijiji així que santa Tecla és patrona dels informàtics? Molt bo :)
Han de quedar unes magdalenes delicioses, la coca de iogurt no falla mai!
Pollet ha dit…
Gràcies Gemma :-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...