Els tartars, ceviches i carpaccios els tinc ja incorporats en el meu receptari diari. Són fàcils i sans !
Aquí podeu veure alguna altres receptes que he fet, ceviches, tartar de salmò i tartar de tonyina.
La tonyina crua encara m'agrada més des de que he tornat de Japò ! Aquí podeu veure alguns dels plats que vaig menjar :-)
Aquest plat és molt fàcil !. Cal que tingueu la tonyina 24 hores al congelador per evitar el risc d'anisakis.
Aquest plat és molt fàcil !. Cal que tingueu la tonyina 24 hores al congelador per evitar el risc d'anisakis.
La part que jo he utilitzat de la tonyina és la que queda entre les costelles, en el ronqueo i que treuen amb una cullera. És espectacular !
Jo ho he comprat al mercat de Santa Caterina, a una parada on compren la majoria de restaurants japonesos de Barcelona, Peixos J. Arrom (aquí podeu veure una entrevista del bloc ComerJapones a Peixos J. Arrom)
Us quedarà de totes maneres espectacular si useu altre tall !
Ingredients (per 2-3 persones)
- Uns 300 gr de tonyina en un tros o en dos talls, ( de fet si està en dos talls, us serà més fàcil de fer els quadradets)
- 1 llima
- 2 cullerades de salsa de soja
- una punta de wasabi
- 1 cullerada d'oli
- 1 ceba tendra petita
- 1 alvocat gran o 2 de petits
- 1 o 2 pomes golden
- 25 gr de pinyons
Preparació
- Us anirà més be de tallar si la tonyina encara està un pel congelada, però no massa sinó no la podreu menjar. Tallar la tonyina en quadrats de mig cm.
- Tallar la ceba ben petita.
- Barrejar en un bol gran, la tonyina, la ceba, l'oli, el wasabi, un pel de sal i la ratlladura de mitja llima (em compte la salsa de soja ja té un punt salat). Deixar marinar 30 m
- Tallar les pomes en daus.
- Tallar l'alvocat en quadrats, amanir amb el suc de mitja llima i sal.
- Muntar el plat, disposar en un motlle d'emplatar, una capa de poma, una altra d'alvocat i finalment la tonyina. Retirar el motlle i servir
Fotos Ronqueo a l'Atmella de Mar a les Jornades de la Tonyina Roja (Maig 2015)
Comentaris
Però per mi sense wasabi, eh? No puc amb el wasabi!!! :)