Ves al contingut principal

Tartar de tonyina amb poma


Els tartars, ceviches i carpaccios els tinc ja incorporats en el meu receptari diari. Són fàcils i sans !

Aquí podeu veure alguna altres receptes que he fet, ceviches, tartar de salmò i tartar de tonyina.

La tonyina crua encara m'agrada més des de que he tornat de Japò ! Aquí podeu veure alguns dels plats que vaig menjar :-)

Aquest plat és molt fàcil !. Cal que tingueu la tonyina 24 hores al congelador per evitar el risc d'anisakis. 

La part que jo he utilitzat de la tonyina és la que queda entre les costelles, en el ronqueo i que treuen amb una cullera. És espectacular ! 

Jo ho he comprat al mercat de Santa Caterina, a una parada on compren la majoria de restaurants japonesos de Barcelona, Peixos J. Arrom (aquí podeu veure una entrevista del bloc ComerJapones a Peixos J. Arrom)

Us quedarà de totes maneres espectacular si useu altre tall !

Ingredients (per 2-3 persones)
  • Uns 300 gr de tonyina en un tros o en dos talls, ( de fet si està en dos talls, us serà més fàcil de fer els quadradets)
  • 1 llima
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • una punta de wasabi
  • 1 cullerada d'oli
  • 1 ceba tendra petita
  • 1 alvocat gran o 2 de petits
  • 1 o 2 pomes golden
  • 25 gr de pinyons
Preparació
  1. Us anirà més be de tallar si la tonyina encara està un pel congelada, però no massa sinó no la podreu menjar. Tallar la tonyina en quadrats de mig cm. 
  2. Tallar la ceba ben petita.
  3. Barrejar en un bol gran, la tonyina, la ceba, l'oli, el wasabi, un pel de sal i la ratlladura de mitja llima (em compte la salsa de soja ja té un punt salat). Deixar marinar 30 m
  4. Tallar les pomes en daus.
  5. Tallar l'alvocat en quadrats, amanir amb el suc de mitja llima i sal.
  6. Muntar el plat, disposar en un motlle d'emplatar, una capa de poma, una altra d'alvocat i finalment la tonyina. Retirar el motlle i servir




Fotos Ronqueo a l'Atmella de Mar a les Jornades de la Tonyina Roja (Maig 2015)












Comentaris

Gemma ha dit…
El tartar de tonyina m'encanta!! I la guarnició de la poma i l'alvocat li queda genial.
Però per mi sense wasabi, eh? No puc amb el wasabi!!! :)
Pollet ha dit…
:-) Traqnui sense el wasabi tb et quedarà molt bo !!!!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !