Passa al contingut principal

Tartar de tonyina amb poma


Els tartars, ceviches i carpaccios els tinc ja incorporats en el meu receptari diari. Són fàcils i sans !

Aquí podeu veure alguna altres receptes que he fet, ceviches, tartar de salmò i tartar de tonyina.

La tonyina crua encara m'agrada més des de que he tornat de Japò ! Aquí podeu veure alguns dels plats que vaig menjar :-)

Aquest plat és molt fàcil !. Cal que tingueu la tonyina 24 hores al congelador per evitar el risc d'anisakis. 

La part que jo he utilitzat de la tonyina és la que queda entre les costelles, en el ronqueo i que treuen amb una cullera. És espectacular ! 

Jo ho he comprat al mercat de Santa Caterina, a una parada on compren la majoria de restaurants japonesos de Barcelona, Peixos J. Arrom (aquí podeu veure una entrevista del bloc ComerJapones a Peixos J. Arrom)

Us quedarà de totes maneres espectacular si useu altre tall !

Ingredients (per 2-3 persones)
  • Uns 300 gr de tonyina en un tros o en dos talls, ( de fet si està en dos talls, us serà més fàcil de fer els quadradets)
  • 1 llima
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • una punta de wasabi
  • 1 cullerada d'oli
  • 1 ceba tendra petita
  • 1 alvocat gran o 2 de petits
  • 1 o 2 pomes golden
  • 25 gr de pinyons
Preparació
  1. Us anirà més be de tallar si la tonyina encara està un pel congelada, però no massa sinó no la podreu menjar. Tallar la tonyina en quadrats de mig cm. 
  2. Tallar la ceba ben petita.
  3. Barrejar en un bol gran, la tonyina, la ceba, l'oli, el wasabi, un pel de sal i la ratlladura de mitja llima (em compte la salsa de soja ja té un punt salat). Deixar marinar 30 m
  4. Tallar les pomes en daus.
  5. Tallar l'alvocat en quadrats, amanir amb el suc de mitja llima i sal.
  6. Muntar el plat, disposar en un motlle d'emplatar, una capa de poma, una altra d'alvocat i finalment la tonyina. Retirar el motlle i servir




Fotos Ronqueo a l'Atmella de Mar a les Jornades de la Tonyina Roja (Maig 2015)












Comentaris

Gemma ha dit…
El tartar de tonyina m'encanta!! I la guarnició de la poma i l'alvocat li queda genial.
Però per mi sense wasabi, eh? No puc amb el wasabi!!! :)
Pollet ha dit…
:-) Traqnui sense el wasabi tb et quedarà molt bo !!!!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...