Amb la mateixa base i idea del tronc de nadal és pot preparar molt fàcilment un tronc de nata i crema ( braç de gitano !!!)
L'avantatge d'aquestes postres és que és podem congelar amb antelació i el dia que el voleu fer servir o teniu convidats només cal cobrir-lo amb la crema que podeu també preparar el dia anterior !
Jo faig servir el tapet lékué. De fet, amb aquest tapet fer troncs és super fàcil !
Ingredients:
Pa de pessic
L'avantatge d'aquestes postres és que és podem congelar amb antelació i el dia que el voleu fer servir o teniu convidats només cal cobrir-lo amb la crema que podeu també preparar el dia anterior !
Jo faig servir el tapet lékué. De fet, amb aquest tapet fer troncs és super fàcil !
Ingredients:
- 4 ous
- 75 g de sucre
- 1 culleradeta de sucre avainillat
- 90 g de farina (especial rebosteria)
- 40 g de mantega ( del cadí )
- ½ culleradeta de llevat en pols
- 400 gr de nata muntada
- 3 ous XL
- 180g de sucre
- 12g de Maizena
- 75g d’aigua
- 1 fulla de gelatina
- Pre-escalfar el forn a 200º
- Batre els ous en un bol gran amb unes varetes elèctriques
- Afegir el sucre i el sucre avainillat i seguir batent durant 3-4 minuts més fins a obtenir una crema i blanquinosa
- Afegir la farina i el llevat tamisats
- Afegeix la mantega fosa, aboca la preparació en el tapet, prèviament col · locat sobre la reixeta del forn, i estendre bé amb l'espàtula. Aquest pas és molt important perquè si no, us quedarà el braç més gruixut d'un cantó que d'un altre !!!
- Introduir la reixeta amb el tapet al forn i coure durant 12-14 minuts fins que el pa de pessic comenci a tenir un color daurat.
- Retira del forn i deixa entebeir
Omplir el tronc
- Muntar la nata i disposar a sobre el pa de pessic .
- Enrollar sobre ell mateix amb l'ajuda del tapet. Tallar les puntes i tapar els cantons amb la nata
- Congelar o guardar a la nevera o zona zero
Fer la gema
- Hidratar la gelatina amb aigua freda.
- Barrejar el sucre amb la Maizena per tal que no quedi cap grumoll de Maizena.
- Incorporar els ous, l’aigua i barrejar.
- Posar-ho en un cassó al foc remenant contínuament (per exemple amb una llengua de silicona, per evitar que s’enganxi) fins que s’espesseixi i faci el primer bull . Podeu seguir remenant amb les amb varilles perquè no faci grumolls.
- Colar, incorporar la gelatina, remenar bé. Opcionalment podeu afegir 6 gotes de colorant groc.
- Abocar a una plata perquè es refredi. Quan baixi la temperatura, cobrir amb un plàstic de cuina a pell ( és a dir que el plàstic toqui la crema ) i reservar a la nevera
Cobrir amb la gema
- Amb el tronc congelat, apliquem la gema amb una paletina
- Cobrir de sucre
- Preparar un bufador o un cremador
- Anar cremant la crema
- Guardeu a la nevera o congelador fins el moment de consumir !
Queda un postre espectacular, sembla de pastisseria !!!!
Comentaris