Ves al contingut principal

Tortell farcit de nata

Abans hi havia el costum d'anar a la pastisseria a buscar les postres del diumenges. Suposo que aquest costum s'ha anat perdent, potser que el recuperem, :-)
Tot i que a casa recordo més el braç de gitano que el tortell, em venia molt de gust de fer-ne un.
No he trobat cap recepta que em fes el pes o no l'he sabut trobar, així que he improvisat sobre la marxa i el resultat ha estat molt bo
La quantitat de nata que he posat no la puc precisar massa, ja que sempre em munto més per acompanyar el cafè, però crec que pel tortell amb 250 gr. hi ha prou
A casa agrada la nata sense sucre i normalment no en poso. Aquesta vegada he afegit una culleradeta petita de sucre, però penso que si us agrada com a nosaltres sense sucre, no fa falta. Quan he muntat la nata he afegit una culleradeta de gelatina neutra en pols perquè s'aguanti la nata
Vaig sentir per la tele, crec que era amb l'Eva Arguiñano, que perquè la pasta de full pugi força, cal que hi hagi contrast entre la temperatura de la pasta i el forn i recomanava posar-la uns minuts a la nevera abans d'entrar al forn.
Surt un tortell per a 6 o 8 persones

Ingredients:
  • 2 planxes de pasta de full
  • 1 ou
  • sucre
  • sucre glas
  • ametlla en làmines
  • nata per muntar (entre 250 gr i 500 gr)
  • 1 culleradeta de gelatina neutra en pols
Preparació
  • Preescalfar el forn a 200º
  • Col.locar cadascuna de les planxes de pasta de full en una làmina de silicona, o en el mateix paper que porten
  • Cada planxa ha d'afagar forma de donut, rodona amb un forat al mig. Jo he col.locat un bol gran per donar la forma exterior rodona i un bol petit per fer el forat del mig.
  • A la planxa que anirà a sobre, la pinteu amb ou batut, col.loqueu les ametlles, i el sucre
  • A la planxa que anirà a sota, li col.loqueu només una mica de sucre
  • Col.loqueu les pastes de full uns minuts a la nevera
  • Introduïu les dues planxes al forn, la que anirà a sobre, més a prop del grill (però no a dalt de tot sinó es cremarà !!!!!!!)  i la que anirà a sota, a sota d'aquesta
  • Coeu uns 18-20 m. procurant que no es cremi. Finalment, quan quedi un parell de minuts, intercanviar de posició les plaques perquè la que va a sota agafi una mica de color.
  • Mentre, muntar la nata. Tant la nata, com les varetes, com el bol on munteu la nata, ha d'estar ben freds si no, no es munta.
  • Muntar la nata, començant per una velocitat de varetes baixa i anar pujant. A mig muntar afegir la gelatina a poc a poc i el sucre a poc a poc.
  • Retirar del forn i deixar refredar sobre una reixeta
  • En el moment de servir, col.locar en una plata de servir, la placa que va a sota, la nata amb una màniga pastissera i la placa que va a sobre. Guarnir amb una mica de sucre llustre
Bé, era la primera vegada que utilitzava aquesta la màniga pastissera amb la nata, i encara haig de millorar la tècnica, però encara vaig quedar prou contenta del resultat.
 Espero que us agradi !!!!!!!!

Comentaris

Gemma ha dit…
El tortell farcit de nata és un clàsic que no passarà mai de moda, oi? I amb les ametlles per sobre, ha de quedar molt més bo i molt més vistós.
I trobo que la nata t'ha quedat molt ben posada!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…