Abans hi havia el costum d'anar a la pastisseria a buscar les postres del diumenges. Suposo que aquest costum s'ha anat perdent, potser que el recuperem, :-)
Tot i que a casa recordo més el braç de gitano que el tortell, em venia molt de gust de fer-ne un.
No he trobat cap recepta que em fes el pes o no l'he sabut trobar, així que he improvisat sobre la marxa i el resultat ha estat molt bo
La quantitat de nata que he posat no la puc precisar massa, ja que sempre em munto més per acompanyar el cafè, però crec que pel tortell amb 250 gr. hi ha prou
A casa agrada la nata sense sucre i normalment no en poso. Aquesta vegada he afegit una culleradeta petita de sucre, però penso que si us agrada com a nosaltres sense sucre, no fa falta. Quan he muntat la nata he afegit una culleradeta de gelatina neutra en pols perquè s'aguanti la nata
Vaig sentir per la tele, crec que era amb l'Eva Arguiñano, que perquè la pasta de full pugi força, cal que hi hagi contrast entre la temperatura de la pasta i el forn i recomanava posar-la uns minuts a la nevera abans d'entrar al forn.
Surt un tortell per a 6 o 8 persones
Ingredients:
Espero que us agradi !!!!!!!!
Tot i que a casa recordo més el braç de gitano que el tortell, em venia molt de gust de fer-ne un.
No he trobat cap recepta que em fes el pes o no l'he sabut trobar, així que he improvisat sobre la marxa i el resultat ha estat molt bo
La quantitat de nata que he posat no la puc precisar massa, ja que sempre em munto més per acompanyar el cafè, però crec que pel tortell amb 250 gr. hi ha prou
A casa agrada la nata sense sucre i normalment no en poso. Aquesta vegada he afegit una culleradeta petita de sucre, però penso que si us agrada com a nosaltres sense sucre, no fa falta. Quan he muntat la nata he afegit una culleradeta de gelatina neutra en pols perquè s'aguanti la nata
Vaig sentir per la tele, crec que era amb l'Eva Arguiñano, que perquè la pasta de full pugi força, cal que hi hagi contrast entre la temperatura de la pasta i el forn i recomanava posar-la uns minuts a la nevera abans d'entrar al forn.
Surt un tortell per a 6 o 8 persones
Ingredients:
- 2 planxes de pasta de full
- 1 ou
- sucre
- sucre glas
- ametlla en làmines
- nata per muntar (entre 250 gr i 500 gr)
- 1 culleradeta de gelatina neutra en pols
- Preescalfar el forn a 200º
- Col.locar cadascuna de les planxes de pasta de full en una làmina de silicona, o en el mateix paper que porten
- Cada planxa ha d'afagar forma de donut, rodona amb un forat al mig. Jo he col.locat un bol gran per donar la forma exterior rodona i un bol petit per fer el forat del mig.
- A la planxa que anirà a sobre, la pinteu amb ou batut, col.loqueu les ametlles, i el sucre
- A la planxa que anirà a sota, li col.loqueu només una mica de sucre
- Col.loqueu les pastes de full uns minuts a la nevera
- Introduïu les dues planxes al forn, la que anirà a sobre, més a prop del grill (però no a dalt de tot sinó es cremarà !!!!!!!) i la que anirà a sota, a sota d'aquesta
- Coeu uns 18-20 m. procurant que no es cremi. Finalment, quan quedi un parell de minuts, intercanviar de posició les plaques perquè la que va a sota agafi una mica de color.
- Mentre, muntar la nata. Tant la nata, com les varetes, com el bol on munteu la nata, ha d'estar ben freds si no, no es munta.
- Muntar la nata, començant per una velocitat de varetes baixa i anar pujant. A mig muntar afegir la gelatina a poc a poc i el sucre a poc a poc.
- Retirar del forn i deixar refredar sobre una reixeta
- En el moment de servir, col.locar en una plata de servir, la placa que va a sota, la nata amb una màniga pastissera i la placa que va a sobre. Guarnir amb una mica de sucre llustre
Espero que us agradi !!!!!!!!
Comentaris
I trobo que la nata t'ha quedat molt ben posada!