Ves al contingut principal

Tortell farcit de nata

Abans hi havia el costum d'anar a la pastisseria a buscar les postres del diumenges. Suposo que aquest costum s'ha anat perdent, potser que el recuperem, :-)
Tot i que a casa recordo més el braç de gitano que el tortell, em venia molt de gust de fer-ne un.
No he trobat cap recepta que em fes el pes o no l'he sabut trobar, així que he improvisat sobre la marxa i el resultat ha estat molt bo
La quantitat de nata que he posat no la puc precisar massa, ja que sempre em munto més per acompanyar el cafè, però crec que pel tortell amb 250 gr. hi ha prou
A casa agrada la nata sense sucre i normalment no en poso. Aquesta vegada he afegit una culleradeta petita de sucre, però penso que si us agrada com a nosaltres sense sucre, no fa falta. Quan he muntat la nata he afegit una culleradeta de gelatina neutra en pols perquè s'aguanti la nata
Vaig sentir per la tele, crec que era amb l'Eva Arguiñano, que perquè la pasta de full pugi força, cal que hi hagi contrast entre la temperatura de la pasta i el forn i recomanava posar-la uns minuts a la nevera abans d'entrar al forn.
Surt un tortell per a 6 o 8 persones

Ingredients:
  • 2 planxes de pasta de full
  • 1 ou
  • sucre
  • sucre glas
  • ametlla en làmines
  • nata per muntar (entre 250 gr i 500 gr)
  • 1 culleradeta de gelatina neutra en pols
Preparació
  • Preescalfar el forn a 200º
  • Col.locar cadascuna de les planxes de pasta de full en una làmina de silicona, o en el mateix paper que porten
  • Cada planxa ha d'afagar forma de donut, rodona amb un forat al mig. Jo he col.locat un bol gran per donar la forma exterior rodona i un bol petit per fer el forat del mig.
  • A la planxa que anirà a sobre, la pinteu amb ou batut, col.loqueu les ametlles, i el sucre
  • A la planxa que anirà a sota, li col.loqueu només una mica de sucre
  • Col.loqueu les pastes de full uns minuts a la nevera
  • Introduïu les dues planxes al forn, la que anirà a sobre, més a prop del grill (però no a dalt de tot sinó es cremarà !!!!!!!)  i la que anirà a sota, a sota d'aquesta
  • Coeu uns 18-20 m. procurant que no es cremi. Finalment, quan quedi un parell de minuts, intercanviar de posició les plaques perquè la que va a sota agafi una mica de color.
  • Mentre, muntar la nata. Tant la nata, com les varetes, com el bol on munteu la nata, ha d'estar ben freds si no, no es munta.
  • Muntar la nata, començant per una velocitat de varetes baixa i anar pujant. A mig muntar afegir la gelatina a poc a poc i el sucre a poc a poc.
  • Retirar del forn i deixar refredar sobre una reixeta
  • En el moment de servir, col.locar en una plata de servir, la placa que va a sota, la nata amb una màniga pastissera i la placa que va a sobre. Guarnir amb una mica de sucre llustre
Bé, era la primera vegada que utilitzava aquesta la màniga pastissera amb la nata, i encara haig de millorar la tècnica, però encara vaig quedar prou contenta del resultat.
 Espero que us agradi !!!!!!!!

Comentaris

Gemma ha dit…
El tortell farcit de nata és un clàsic que no passarà mai de moda, oi? I amb les ametlles per sobre, ha de quedar molt més bo i molt més vistós.
I trobo que la nata t'ha quedat molt ben posada!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …