Passa al contingut principal

Preparant dijous llarder: coca de llardons

...... ja ho tenim aquí !!!! I cal preservar les tradicions. Aquest dijous és dijous llarder, també conegut com el dia de la truita, inici del Carnestoltes,  :-)
És tradició menjar truita, botifarra d'ou i les coques de llardons. La disbauxa durarà fins dimecres de cendra, o el conegut dia de la sardina :-)

Aquesta coca la faig tant per dijous llarder com per Sant Joan. I és tant bona, que sovint la faig sense que sigui cap festa en concret !!!!!

El cabell d'àngel el podeu trobar al Mercadona, en la secció de melmelades o comprar-lo a una pastisseria. És realment complicat fer cabell d'àngel a casa; abans amb la meva mare n'havíenm fet !!!

Els llardons cal que siguin de qualitat, comprats a una xarcuteria de confiança; no compreu aquells que es veuen tant secs, doncs us quedaran durs dins la coca.
Per fer aquesta coca necessitareu:
  • 2 planxes de pasta de full
  • 1 pot de cabell d'àngel
  • uns 75 gr. de pinyons
  • 1 ou batut
  • sucre (blanc o barreja de blanc i moreno)
  • 125 gr de llardons de qualitat
Preparació
  1. Pre-escalfeu el forn dalt i baix a 200º
  2. Col.locar una planxa de pasta de full en una safata al forn. Estireu-la lleugerament amb un corró. Podeu utilitzar el mateix paper que ve amb la planxa perquè no s'us enganxi o com jo faig, entre la safata i la planxa , col.locar una làmina de silicona i treure el paper
  3. Punxar lleugerament la planxa amb una forquilla
  4. Col.locar el cabell d'àngel, sense arribar a les voreres, tot deixant un centímetre a tot el perímetre exterior de la planxa.
  5. Picolar els llardons i estendre sobre el cabell d'àngel.
  6. Pintar el centímetre que hi ha sense cabell d'àngel amb ou batut
  7. Col.locar la segona planxa.
  8. Tancar les voreres perquè no s'escapi el cabell d'àngel i els llardons
  9. Fer un guarniment amb una forquilla a tot el voltant per tancar les dues planxes (com si fossin unes crestes)
  10. Punxar lleugerament la capa superior amb una forquilla
  11. Pintar amb ou batut 
  12. Col.locar els pinyons i tirar sucre per sobre
  13. Finalment, col.locar al forn durant uns 25 m. vigilant que no es cremi 

També les podeu fer en versió individual, queden molt mones :-)


A gaudir !!!

Comentaris

Gemma ha dit…
M'encanta la coca de llardons, de totes formes i maneres, amb cabell d'àngel o tota sola... És veritat que quan proves la recepta ja no en compres més, i la repeteixes encara que no toqui, oi?
Beatriz ha dit…
Que rica tiene que estar¡¡¡¡ Me guardas un trocito???

Un beso
Pollet ha dit…
Hola guapa , cuando quieras :-)

Gemma, no hi punt de comparació amb les que venen , :-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que