...... ja ho tenim aquí !!!! I cal preservar les tradicions. Aquest dijous és dijous llarder, també conegut com el dia de la truita, inici del Carnestoltes, :-)
És tradició menjar truita, botifarra d'ou i les coques de llardons. La disbauxa durarà fins dimecres de cendra, o el conegut dia de la sardina :-)
Aquesta coca la faig tant per dijous llarder com per Sant Joan. I és tant bona, que sovint la faig sense que sigui cap festa en concret !!!!!
El cabell d'àngel el podeu trobar al Mercadona, en la secció de melmelades o comprar-lo a una pastisseria. És realment complicat fer cabell d'àngel a casa; abans amb la meva mare n'havíenm fet !!!
Els llardons cal que siguin de qualitat, comprats a una xarcuteria de confiança; no compreu aquells que es veuen tant secs, doncs us quedaran durs dins la coca.
Per fer aquesta coca necessitareu:
També les podeu fer en versió individual, queden molt mones :-)
A gaudir !!!
És tradició menjar truita, botifarra d'ou i les coques de llardons. La disbauxa durarà fins dimecres de cendra, o el conegut dia de la sardina :-)
Aquesta coca la faig tant per dijous llarder com per Sant Joan. I és tant bona, que sovint la faig sense que sigui cap festa en concret !!!!!
El cabell d'àngel el podeu trobar al Mercadona, en la secció de melmelades o comprar-lo a una pastisseria. És realment complicat fer cabell d'àngel a casa; abans amb la meva mare n'havíenm fet !!!
Els llardons cal que siguin de qualitat, comprats a una xarcuteria de confiança; no compreu aquells que es veuen tant secs, doncs us quedaran durs dins la coca.
Per fer aquesta coca necessitareu:
- 2 planxes de pasta de full
- 1 pot de cabell d'àngel
- uns 75 gr. de pinyons
- 1 ou batut
- sucre (blanc o barreja de blanc i moreno)
- 125 gr de llardons de qualitat
- Pre-escalfeu el forn dalt i baix a 200º
- Col.locar una planxa de pasta de full en una safata al forn. Estireu-la lleugerament amb un corró. Podeu utilitzar el mateix paper que ve amb la planxa perquè no s'us enganxi o com jo faig, entre la safata i la planxa , col.locar una làmina de silicona i treure el paper
- Punxar lleugerament la planxa amb una forquilla
- Col.locar el cabell d'àngel, sense arribar a les voreres, tot deixant un centímetre a tot el perímetre exterior de la planxa.
- Picolar els llardons i estendre sobre el cabell d'àngel.
- Pintar el centímetre que hi ha sense cabell d'àngel amb ou batut
- Col.locar la segona planxa.
- Tancar les voreres perquè no s'escapi el cabell d'àngel i els llardons
- Fer un guarniment amb una forquilla a tot el voltant per tancar les dues planxes (com si fossin unes crestes)
- Punxar lleugerament la capa superior amb una forquilla
- Pintar amb ou batut
- Col.locar els pinyons i tirar sucre per sobre
- Finalment, col.locar al forn durant uns 25 m. vigilant que no es cremi
També les podeu fer en versió individual, queden molt mones :-)
A gaudir !!!
Comentaris
Un beso
Gemma, no hi punt de comparació amb les que venen , :-)