Ves al contingut principal

Preparant dijous llarder: coca de llardons

...... ja ho tenim aquí !!!! I cal preservar les tradicions. Aquest dijous és dijous llarder, també conegut com el dia de la truita, inici del Carnestoltes,  :-)
És tradició menjar truita, botifarra d'ou i les coques de llardons. La disbauxa durarà fins dimecres de cendra, o el conegut dia de la sardina :-)

Aquesta coca la faig tant per dijous llarder com per Sant Joan. I és tant bona, que sovint la faig sense que sigui cap festa en concret !!!!!

El cabell d'àngel el podeu trobar al Mercadona, en la secció de melmelades o comprar-lo a una pastisseria. És realment complicat fer cabell d'àngel a casa; abans amb la meva mare n'havíenm fet !!!

Els llardons cal que siguin de qualitat, comprats a una xarcuteria de confiança; no compreu aquells que es veuen tant secs, doncs us quedaran durs dins la coca.
Per fer aquesta coca necessitareu:
  • 2 planxes de pasta de full
  • 1 pot de cabell d'àngel
  • uns 75 gr. de pinyons
  • 1 ou batut
  • sucre (blanc o barreja de blanc i moreno)
  • 125 gr de llardons de qualitat
Preparació
  1. Pre-escalfeu el forn dalt i baix a 200º
  2. Col.locar una planxa de pasta de full en una safata al forn. Estireu-la lleugerament amb un corró. Podeu utilitzar el mateix paper que ve amb la planxa perquè no s'us enganxi o com jo faig, entre la safata i la planxa , col.locar una làmina de silicona i treure el paper
  3. Punxar lleugerament la planxa amb una forquilla
  4. Col.locar el cabell d'àngel, sense arribar a les voreres, tot deixant un centímetre a tot el perímetre exterior de la planxa.
  5. Picolar els llardons i estendre sobre el cabell d'àngel.
  6. Pintar el centímetre que hi ha sense cabell d'àngel amb ou batut
  7. Col.locar la segona planxa.
  8. Tancar les voreres perquè no s'escapi el cabell d'àngel i els llardons
  9. Fer un guarniment amb una forquilla a tot el voltant per tancar les dues planxes (com si fossin unes crestes)
  10. Punxar lleugerament la capa superior amb una forquilla
  11. Pintar amb ou batut 
  12. Col.locar els pinyons i tirar sucre per sobre
  13. Finalment, col.locar al forn durant uns 25 m. vigilant que no es cremi 

També les podeu fer en versió individual, queden molt mones :-)


A gaudir !!!

Comentaris

Gemma ha dit…
M'encanta la coca de llardons, de totes formes i maneres, amb cabell d'àngel o tota sola... És veritat que quan proves la recepta ja no en compres més, i la repeteixes encara que no toqui, oi?
Beatriz ha dit…
Que rica tiene que estar¡¡¡¡ Me guardas un trocito???

Un beso
Pollet ha dit…
Hola guapa , cuando quieras :-)

Gemma, no hi punt de comparació amb les que venen , :-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !