Ves al contingut principal

Lasagna de pasta fresca amb carbassa i gorgonzola

Va quedat tant bona la Lasagna d'espinacs, panses i pinyons que de seguit que he tingut convidats he volgut fer lasagna, aquesta vegada amb un farcit que ja vaig fer servir per uns raviolis fa temps, encara que ho he fet diferent
La pasta i la beixamel es igual que en la recepta de Lasagna d'espinacs
Canvia el farcit.
Per pelar la carbassa, un bon truc és introduir-la 30-60 segons al microones, ja veureu que fàcil es pela. Sobretot si feu servir un pelador de ceràmica.

Per 4 persones:
Per la pasta
300 gr. de farina de semolina fina o farina 00 o encara millor farina 0000
3 ous XL
una culleradeta d'oli

Pel farcit
800-1000 gr de carbassa
2 o 3 cebes
1 got de vi blanc o cava
300 gr. de gorgonzola
sal, pebre, oli d'oliva extra verge
Per la beixamel
100 gr de farina
100 gr de mantega pomada
1 litre de llet
sal, pebre, nou moscada
Pel gratinat
Formatge per ratllar
Mantega

Preparació
La pasta i la beixamel ho podeu veure en el post de Lasagna d'espinacs
Pel farcit
  • En una paella posar dues cullerades d'oli.
  • Quan estigui calent, afegir la ceba tallada a quadrats petits
  • Anar fent sense que es cremi i quan estigui transparent, afegir la carbassa.
  • Quan passin uns 10 minuts, afegiu el vi blanc
  • Saleu lleugerament. Penseu que després porta el gorgonzola. Afegiu pebre blanc o negre, segons el vostre gust.
  • Deixar que es cogui tot, fins que la carbassa estigui tendre (uns 20 minuts més)
  • Retirar del foc i afegir el gorgonzola tallat a quadrats.
Muntatge de les capes

  • En aquest punt, tenim la bola de la pasta, el farcit fet i la beixamel feta.
  • Muntar la màquina de la pasta
  • Agafar un tros de pasta petit i passar per la màquina per netejar. Llenceu aquest tros de pasta
  • Enfarineu la superfície on treballeu i les mans. 
  • Dividiu la massa amb 6 o 7 parts, enfarineu la massa i aneu passant la pasta primer per el número 7, número 6 i després pel número 5. Talleu les làmines segons el vostre motlle
  • Ara ja podeu muntar la lasagna
  • Afegiu una capa de beixamel al motlle on posareu la lasagna
  • Poseu una capa de pasta, una de farcit, una de pasta, una de farcit i finalment una de pasta. És a dir, dos pisos

  • Quan ho tingueu tot muntat, preescalfeu el forn a uns 180º de dalt i baix.
  • Cobriu amb la beixamel. Ratlleu el formatge i afegiu unes nous de mantega
  •  Introduïu al forn, uns 20 m, procurant que no es torri massa la superfície.  
I a  gaudir ! espero que us agradi :-)

Comentaris

Gemma ha dit…
Sóc fan de la carbassa, de manera que aquesta lassagna segur que m'encantaria. A més, amb el gorgonzola ha de lligar molt bé!
Pollet ha dit…
Gemma, queda molt suau, jo vaig descobrir el gorgonzola no fa massa i m'encanta :-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …