Passa al contingut principal

Lasagna de pasta fresca amb carbassa i gorgonzola

Va quedat tant bona la Lasagna d'espinacs, panses i pinyons que de seguit que he tingut convidats he volgut fer lasagna, aquesta vegada amb un farcit que ja vaig fer servir per uns raviolis fa temps, encara que ho he fet diferent
La pasta i la beixamel es igual que en la recepta de Lasagna d'espinacs
Canvia el farcit.
Per pelar la carbassa, un bon truc és introduir-la 30-60 segons al microones, ja veureu que fàcil es pela. Sobretot si feu servir un pelador de ceràmica.

Per 4 persones:
Per la pasta
300 gr. de farina de semolina fina o farina 00 o encara millor farina 0000
3 ous XL
una culleradeta d'oli

Pel farcit
800-1000 gr de carbassa
2 o 3 cebes
1 got de vi blanc o cava
300 gr. de gorgonzola
sal, pebre, oli d'oliva extra verge
Per la beixamel
100 gr de farina
100 gr de mantega pomada
1 litre de llet
sal, pebre, nou moscada
Pel gratinat
Formatge per ratllar
Mantega

Preparació
La pasta i la beixamel ho podeu veure en el post de Lasagna d'espinacs
Pel farcit
  • En una paella posar dues cullerades d'oli.
  • Quan estigui calent, afegir la ceba tallada a quadrats petits
  • Anar fent sense que es cremi i quan estigui transparent, afegir la carbassa.
  • Quan passin uns 10 minuts, afegiu el vi blanc
  • Saleu lleugerament. Penseu que després porta el gorgonzola. Afegiu pebre blanc o negre, segons el vostre gust.
  • Deixar que es cogui tot, fins que la carbassa estigui tendre (uns 20 minuts més)
  • Retirar del foc i afegir el gorgonzola tallat a quadrats.
Muntatge de les capes

  • En aquest punt, tenim la bola de la pasta, el farcit fet i la beixamel feta.
  • Muntar la màquina de la pasta
  • Agafar un tros de pasta petit i passar per la màquina per netejar. Llenceu aquest tros de pasta
  • Enfarineu la superfície on treballeu i les mans. 
  • Dividiu la massa amb 6 o 7 parts, enfarineu la massa i aneu passant la pasta primer per el número 7, número 6 i després pel número 5. Talleu les làmines segons el vostre motlle
  • Ara ja podeu muntar la lasagna
  • Afegiu una capa de beixamel al motlle on posareu la lasagna
  • Poseu una capa de pasta, una de farcit, una de pasta, una de farcit i finalment una de pasta. És a dir, dos pisos

  • Quan ho tingueu tot muntat, preescalfeu el forn a uns 180º de dalt i baix.
  • Cobriu amb la beixamel. Ratlleu el formatge i afegiu unes nous de mantega
  •  Introduïu al forn, uns 20 m, procurant que no es torri massa la superfície.  
I a  gaudir ! espero que us agradi :-)

Comentaris

Gemma ha dit…
Sóc fan de la carbassa, de manera que aquesta lassagna segur que m'encantaria. A més, amb el gorgonzola ha de lligar molt bé!
Pollet ha dit…
Gemma, queda molt suau, jo vaig descobrir el gorgonzola no fa massa i m'encanta :-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que