Va quedat tant bona la Lasagna d'espinacs, panses i pinyons que de seguit que he tingut convidats he volgut fer lasagna, aquesta vegada amb un farcit que ja vaig fer servir per uns raviolis fa temps, encara que ho he fet diferent
La pasta i la beixamel es igual que en la recepta de Lasagna d'espinacs
Canvia el farcit.
Per pelar la carbassa, un bon truc és introduir-la 30-60 segons al microones, ja veureu que fàcil es pela. Sobretot si feu servir un pelador de ceràmica.
Per 4 persones:
Per la pasta
300 gr. de farina de semolina fina o farina 00 o encara millor farina 0000
3 ous XL
una culleradeta d'oli
Pel farcit
800-1000 gr de carbassa
2 o 3 cebes
1 got de vi blanc o cava
300 gr. de gorgonzola
sal, pebre, oli d'oliva extra verge
Per la beixamel
100 gr de farina
100 gr de mantega pomada
1 litre de llet
sal, pebre, nou moscada
Pel gratinat
Formatge per ratllar
Mantega
Preparació
La pasta i la beixamel ho podeu veure en el post de Lasagna d'espinacs
Pel farcit
La pasta i la beixamel es igual que en la recepta de Lasagna d'espinacs
Canvia el farcit.
Per pelar la carbassa, un bon truc és introduir-la 30-60 segons al microones, ja veureu que fàcil es pela. Sobretot si feu servir un pelador de ceràmica.
Per 4 persones:
Per la pasta
300 gr. de farina de semolina fina o farina 00 o encara millor farina 0000
3 ous XL
una culleradeta d'oli
Pel farcit
800-1000 gr de carbassa
2 o 3 cebes
1 got de vi blanc o cava
300 gr. de gorgonzola
sal, pebre, oli d'oliva extra verge
Per la beixamel
100 gr de farina
100 gr de mantega pomada
1 litre de llet
sal, pebre, nou moscada
Pel gratinat
Formatge per ratllar
Mantega
Preparació
La pasta i la beixamel ho podeu veure en el post de Lasagna d'espinacs
Pel farcit
- En una paella posar dues cullerades d'oli.
- Quan estigui calent, afegir la ceba tallada a quadrats petits
- Anar fent sense que es cremi i quan estigui transparent, afegir la carbassa.
- Quan passin uns 10 minuts, afegiu el vi blanc
- Saleu lleugerament. Penseu que després porta el gorgonzola. Afegiu pebre blanc o negre, segons el vostre gust.
- Deixar que es cogui tot, fins que la carbassa estigui tendre (uns 20 minuts més)
- Retirar del foc i afegir el gorgonzola tallat a quadrats.
- En aquest punt, tenim la bola de la pasta, el farcit fet i la beixamel feta.
- Muntar la màquina de la pasta
- Agafar un tros de pasta petit i passar per la màquina per netejar. Llenceu aquest tros de pasta
- Enfarineu la superfície on treballeu i les mans.
- Dividiu la massa amb 6 o 7 parts, enfarineu la massa i aneu passant la pasta primer per el número 7, número 6 i després pel número 5. Talleu les làmines segons el vostre motlle
- Ara ja podeu muntar la lasagna
- Afegiu una capa de beixamel al motlle on posareu la lasagna
- Poseu una capa de pasta, una de farcit, una de pasta, una de farcit i finalment una de pasta. És a dir, dos pisos
- Quan ho tingueu tot muntat, preescalfeu el forn a uns 180º de dalt i baix.
- Cobriu amb la beixamel. Ratlleu el formatge i afegiu unes nous de mantega
- Introduïu al forn, uns 20 m, procurant que no es torri massa la superfície.
Comentaris