Passa al contingut principal

Pa meditarrani

Volia un pa nou, per combinar amb pernil dolç catalana i vaig fer aquest invent que va sortir molt bé i aromàtic.
L'he bateijat amb el nom de Pa meditarrani
La farigola i el romaní el cullo sempre que vaig al bosc. Després l'asseco i el guardo en pots de vidre. Podeu mirar de comprar-lo en les parades dels mercats i places o fer servir els que venen en pots.

Ingredient:
  • 250 d'aigua
  • 3 cullerades d'oli
  • 30 gr de tomata sec
  • unes branques de farigola (retirant les parts més dures)
  • unes branques de romaní (retirant les parts més dures)
  • 5 gr de sucre
  • 6,5 de sal
  • 475gr de farina de força ecològica
  • 25 gr de llevat de forner
  • 100 gr d'olives farcides d'anxova
  • Sal rosa de l'Himàlaia o sal maddon o gruixuda. Opcional
  • Una miqueta més d'oli per pintar el pa
Preparació
  1. Deixeu amarar els tomàquets amb l'oli com a mínim dues hores
  2. Abocar els ingredients en la màquina en l'ordre indicat , excepte les olives
  3. Programar al programa 5 , pa ràpid de la panificadora moulinex
  4. Al cap de 12 minuts, afegir les olives senceres
  5. Quan la màquina pari de pastar, pintar la superfície amb oli d'oliva, afegir sal rosa de l'Himàlaia, unes fulletes de farigola
  6. Quan acabi la màquina, treure el pa amb compte i deixar refredar sobre una reixeta.

Comentaris

Gemma ha dit…
Amb les olives, els tomàquets i les herbes ha de quedar un pa molt aromàtic i molt gustós. I totalment mediterrani ;)
Beatriz ha dit…
Ohhh que delicia¡¡¡

Besitos.
Cotó de sucre ha dit…
Aquest pa també em fa molt de goig, tinc tots els ingredients, em sembla que el faré aviat. El pa nostre de cada dia em va queda molt bé i bo.
Molsa ha dit…
Molt bona recepta, m'ha quedat molt bé.
Pollet ha dit…
Molsa, que bé que t'hagi quedat bé, m'alegro :-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que