Ves al contingut principal

Pa meditarrani

Volia un pa nou, per combinar amb pernil dolç catalana i vaig fer aquest invent que va sortir molt bé i aromàtic.
L'he bateijat amb el nom de Pa meditarrani
La farigola i el romaní el cullo sempre que vaig al bosc. Després l'asseco i el guardo en pots de vidre. Podeu mirar de comprar-lo en les parades dels mercats i places o fer servir els que venen en pots.

Ingredient:
  • 250 d'aigua
  • 3 cullerades d'oli
  • 30 gr de tomata sec
  • unes branques de farigola (retirant les parts més dures)
  • unes branques de romaní (retirant les parts més dures)
  • 5 gr de sucre
  • 6,5 de sal
  • 475gr de farina de força ecològica
  • 25 gr de llevat de forner
  • 100 gr d'olives farcides d'anxova
  • Sal rosa de l'Himàlaia o sal maddon o gruixuda. Opcional
  • Una miqueta més d'oli per pintar el pa
Preparació
  1. Deixeu amarar els tomàquets amb l'oli com a mínim dues hores
  2. Abocar els ingredients en la màquina en l'ordre indicat , excepte les olives
  3. Programar al programa 5 , pa ràpid de la panificadora moulinex
  4. Al cap de 12 minuts, afegir les olives senceres
  5. Quan la màquina pari de pastar, pintar la superfície amb oli d'oliva, afegir sal rosa de l'Himàlaia, unes fulletes de farigola
  6. Quan acabi la màquina, treure el pa amb compte i deixar refredar sobre una reixeta.

Comentaris

Gemma ha dit…
Amb les olives, els tomàquets i les herbes ha de quedar un pa molt aromàtic i molt gustós. I totalment mediterrani ;)
Beatriz ha dit…
Ohhh que delicia¡¡¡

Besitos.
cotó de sucre ha dit…
Aquest pa també em fa molt de goig, tinc tots els ingredients, em sembla que el faré aviat. El pa nostre de cada dia em va queda molt bé i bo.
Molsa ha dit…
Molt bona recepta, m'ha quedat molt bé.
Pollet ha dit…
Molsa, que bé que t'hagi quedat bé, m'alegro :-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…