Passa al contingut principal

Pa meditarrani

Volia un pa nou, per combinar amb pernil dolç catalana i vaig fer aquest invent que va sortir molt bé i aromàtic.
L'he bateijat amb el nom de Pa meditarrani
La farigola i el romaní el cullo sempre que vaig al bosc. Després l'asseco i el guardo en pots de vidre. Podeu mirar de comprar-lo en les parades dels mercats i places o fer servir els que venen en pots.

Ingredient:
  • 250 d'aigua
  • 3 cullerades d'oli
  • 30 gr de tomata sec
  • unes branques de farigola (retirant les parts més dures)
  • unes branques de romaní (retirant les parts més dures)
  • 5 gr de sucre
  • 6,5 de sal
  • 475gr de farina de força ecològica
  • 25 gr de llevat de forner
  • 100 gr d'olives farcides d'anxova
  • Sal rosa de l'Himàlaia o sal maddon o gruixuda. Opcional
  • Una miqueta més d'oli per pintar el pa
Preparació
  1. Deixeu amarar els tomàquets amb l'oli com a mínim dues hores
  2. Abocar els ingredients en la màquina en l'ordre indicat , excepte les olives
  3. Programar al programa 5 , pa ràpid de la panificadora moulinex
  4. Al cap de 12 minuts, afegir les olives senceres
  5. Quan la màquina pari de pastar, pintar la superfície amb oli d'oliva, afegir sal rosa de l'Himàlaia, unes fulletes de farigola
  6. Quan acabi la màquina, treure el pa amb compte i deixar refredar sobre una reixeta.

Comentaris

Gemma ha dit…
Amb les olives, els tomàquets i les herbes ha de quedar un pa molt aromàtic i molt gustós. I totalment mediterrani ;)
Beatriz ha dit…
Ohhh que delicia¡¡¡

Besitos.
Cotó de sucre ha dit…
Aquest pa també em fa molt de goig, tinc tots els ingredients, em sembla que el faré aviat. El pa nostre de cada dia em va queda molt bé i bo.
Molsa ha dit…
Molt bona recepta, m'ha quedat molt bé.
Pollet ha dit…
Molsa, que bé que t'hagi quedat bé, m'alegro :-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Coca de recapte

Aquesta coca la tindreu ràpidament pastada. No necessita ni llevat ni temps per a què pugi la massa. Els ingredients de sobre la massa poden ser els que volgueu. Des d'escalibada, ceba, carbassó, espinacs, formatge de cabra, etc. Per la massa:  250 gr de farina (normal no fa falta de força) 100 gr d'aigua amb gas 50 ml de vi blanc  25 ml d'oli un polsim de sal Preparació: Pastar tots els ingredients junts. Us podeu ajudar d'una espàtula de silicona. Ja veureu que en un moment es pasta tot super bé. Estirar la massa sobre una làmina de silicona amb l'ajuda d'un corro. Jo en tinc un de silicona i va genial Escalfar el forn a 200º Repartir els ingredients per sobre. Si tenen temps de cocció diferent, afegir primer els que costin més i al cap d'uns minuts de forn, afegir la resta. En aquest cas: afegir la ceba a la massa i salpebrar. Enfornar. Al cap de uns 15 minuts, afegir els tomàquets xerrys i les gírgoles Al cap de 10 minuts, afegir el formatg...