Ves al contingut principal

Pa meditarrani

Volia un pa nou, per combinar amb pernil dolç catalana i vaig fer aquest invent que va sortir molt bé i aromàtic.
L'he bateijat amb el nom de Pa meditarrani
La farigola i el romaní el cullo sempre que vaig al bosc. Després l'asseco i el guardo en pots de vidre. Podeu mirar de comprar-lo en les parades dels mercats i places o fer servir els que venen en pots.

Ingredient:
  • 250 d'aigua
  • 3 cullerades d'oli
  • 30 gr de tomata sec
  • unes branques de farigola (retirant les parts més dures)
  • unes branques de romaní (retirant les parts més dures)
  • 5 gr de sucre
  • 6,5 de sal
  • 475gr de farina de força ecològica
  • 25 gr de llevat de forner
  • 100 gr d'olives farcides d'anxova
  • Sal rosa de l'Himàlaia o sal maddon o gruixuda. Opcional
  • Una miqueta més d'oli per pintar el pa
Preparació
  1. Deixeu amarar els tomàquets amb l'oli com a mínim dues hores
  2. Abocar els ingredients en la màquina en l'ordre indicat , excepte les olives
  3. Programar al programa 5 , pa ràpid de la panificadora moulinex
  4. Al cap de 12 minuts, afegir les olives senceres
  5. Quan la màquina pari de pastar, pintar la superfície amb oli d'oliva, afegir sal rosa de l'Himàlaia, unes fulletes de farigola
  6. Quan acabi la màquina, treure el pa amb compte i deixar refredar sobre una reixeta.

Comentaris

Gemma ha dit…
Amb les olives, els tomàquets i les herbes ha de quedar un pa molt aromàtic i molt gustós. I totalment mediterrani ;)
Beatriz ha dit…
Ohhh que delicia¡¡¡

Besitos.
cotó de sucre ha dit…
Aquest pa també em fa molt de goig, tinc tots els ingredients, em sembla que el faré aviat. El pa nostre de cada dia em va queda molt bé i bo.
Molsa ha dit…
Molt bona recepta, m'ha quedat molt bé.
Pollet ha dit…
Molsa, que bé que t'hagi quedat bé, m'alegro :-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …