Ves al contingut principal

Coca de recapte amb sardines curades casolanes: Dimecres de cendra

Ahir era Dimecres de cendra, o també conegut com el dia de la sardina. 
Vaig preparar aquesta coca per variar una miqueta :-)
Les sardines han estat curades per la mama pollet. Compra les sardines senceres, sense treure les tripes ni res, les embolcalla amb sal gruixuda i 2 hores a la nevera. Al dia següent, li retira la sal, i les neteja d'escates, tripes, cap, espines, etc. I queden tal com les veieu !
Són a l'estil de les que venen a les bacallaneries, però tenen un gust molt més bo, us ho recomano !
La pasta de la coca és com la ja vaig publicar en aquest mateix bloc, Coca de recapte,  però amb farina ecològica i haig de dir que es notava molt ! 
Cal recordar que podeu posar els ingredients que us agradin més :-)
Ingredients:
Per la massa:
  • 250 gr de farina blanca ecològica
  • 100 gr d'aigua mineral amb gas
  • 50 gr. de vi blanc
  • 25 gr d'oli verge d'oliva
  • un polsim de sal
Pel guarniment
  • Pebrot vermell 
  • ceba
  • all tendres
  • espàrrecs (en aquest cas eren congelats)
  • sardines curades
  • oli d'oliva verge
  • sal

Preparació
  • Pasta els ingredients de la massa. Ja veureu que no costa gens. No fa falta ni panificadora ni amassadora ni res. Amb una simple espàtula de silicona, unes voltes i ja està
  • Deixeu reposar la massa 1/2 hora mínim
  • Mentre, en una safata, col.locar els pebrots i la ceba tallats en juliana, amb una mica d'oli i coure al forn durant 1/4 hora a 160ª
  • Mantenir el forn calent a 200º
  • Estendre la massa amb l'ajuda d'un corró sobre una safata al forn. Jo hi poso una làmina de silicona. Hi podeu posar paper de forn o una mica d'oli o farina perquè no s'enganxi
  • Col.locar els ingredients sobre la massa, excepte les sardines i salar lleugerament.
  • Afegir les sardines i un raig d'oli d'oliva
  • Introduir al forn, dalt i baix durant 35 m vigilant que no es cremi 
Abans d'entrar al forn.

I a gaudir !!!
Amb aquesta recepta participo en el blog Memòries d'una cuinera que aquest mes ens conviden a preparar coca de recapte.

També la vull dedicar a la Beatriz de El corazón entre fogones , que fa dies en va elegir com un dels seus 15 blocs preferits. Besos, guapa !

Comentaris

Gemma ha dit…
Tot i la feinada que porta netejar les sardines i curar-les a casa, segur que recompensa de sobres...
Ha de quedar una coca boníssima, gustosa i molt sana!
Beatriz ha dit…
Mucha suerte en el concurso¡¡¡¡ Y gracias por dedicarme la receta, tiene una pinta estupenda.
Besitos
Hola! moltíssimes gràcies per participar! la teva proposta de coca és boníssima! Petons
el taller de cuina ha dit…
Que bona!! mai l'he fet amb espàrrecs tot i que ho he pensat alguna vegada. Nyam!!
Pollet ha dit…
Gemma, doncs realment hi ha diferència, sort que aquest pas l'ha fet la mare :-)

Beatriz, besos,

Memòries, m'encanta la iniciativa que feu, tinc un munt de receptes de la mare i les àvies i besàvies :-)
Taller de cuina, amb espàrrecs, molt bona, últimamnet és que afegeixo espàrrecs verds a tot, frescos o congelats, segons el moment

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …