Ves al contingut principal

Torrons !

Desprès d'uns mesos absent, torno per començar a preparar els torrons de Nadal :-)

L'any passat va ser el primer que els vaig preparar i van quedar molt bé. Vaig començar amb de Xixona , per continuar amb el de fruites i vaig seguir amb el de coco, xocolata i recepta millorada de Xixona.
Aquí podeu veure algunes fotos.



Aquesta és la recepta de Xixona que més em va agradar , tot i que la primera també va agradar força, tot depèn de si voleu o no torrar les ametlles, o si us agrada o no la mel, és qüestió d'anar provant :-)
Per cert, si us en sobra ( qué ho dubto ), sempre podeu fer un pastís de torró.

 Per fer torró de Xixona necessitarem (per omplir una caixa)
250 gr. d'ametlla torrada sense sal
75 gr. de sucre glas (o normal i després picar)
Dues cullerades de mel.
paper KRAFT (es compra a papereries, sense problema, és paper d'embalar però blanc)
1 caixa de fusta
tovallons de paper
Preparació:
Folrar la caixa de fusta amb paper KRAFT. Podeu  fer servir la mateixa caixa per fer una plantilla.
Triturar el sucre fins que sigui glas. Jo ho he fet amb la moulinex. 
Barrejar les atmelles i el sucre
Tornar a triturar la barreja, fins que es converteixi en una pasta
Barrejar amb la mel.
Incorporar en el motlle, tapar i embolcallar amb un tovalló de paper. Cada tres dies renovar el tovalló
Cal deixar reposar com a mínim 10 dies.
 
Com a motlle podeu utilitzar un tupper, o un brick de llet partit per la meitat, encara que les caixes de fusta són ideals

Aquí un pas a pas.


PD: dedico aquest post al Javi, que segur que amb les ametlles de casa li queda fantàstic :-)

Comentaris

Gemma ha dit…
ostres, teniu torrons per totes les festes de Nadal! Quina passada la foto amb tots els torrons apilats :)
Ets tota una professional!
el taller de cuina ha dit…
Podem fer servir paper de forn?
T'ha quedat fantàstic, i aquestes capsetes que tens són perfectes!
Quina feinada l'any passat amb tants turrons, no?
Pollet ha dit…
Gemma, la sort del principiant :-)

Taller de cuina: el paper de forn serveix per posar entre el motlle i el torró en si i sí que es pot fer servir, de fet jo també el faig servir. De fet, no donen massa feina i el resultat és espectacular.
Tot i que a casa ja fa anys que mengen d'artesans, encara vam trobar més bons els fets a casa :-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …