Desprès d'uns mesos absent, torno per començar a preparar els torrons de Nadal :-)
L'any passat va ser el primer que els vaig preparar i van quedar molt bé. Vaig començar amb de Xixona , per continuar amb el de fruites i vaig seguir amb el de coco, xocolata i recepta millorada de Xixona.
Aquí podeu veure algunes fotos.
Per fer torró de Xixona necessitarem (per omplir una caixa)
250 gr. d'ametlla torrada sense sal
75 gr. de sucre glas (o normal i després picar)
Dues cullerades de mel.
paper KRAFT (es compra a papereries, sense problema, és paper d'embalar però blanc)
1 caixa de fusta
tovallons de paper
Preparació:
Folrar la caixa de fusta amb paper KRAFT. Podeu fer servir la mateixa caixa per fer una plantilla.
Triturar el sucre fins que sigui glas. Jo ho he fet amb la moulinex.
Barrejar les atmelles i el sucre
Tornar a triturar la barreja, fins que es converteixi en una pasta
Barrejar amb la mel.
Incorporar en el motlle, tapar i embolcallar amb un tovalló de paper. Cada tres dies renovar el tovalló
Cal deixar reposar com a mínim 10 dies.
Com a motlle podeu utilitzar un tupper, o un brick de llet partit per la meitat, encara que les caixes de fusta són ideals
Aquí un pas a pas.
PD: dedico aquest post al Javi, que segur que amb les ametlles de casa li queda fantàstic :-)
L'any passat va ser el primer que els vaig preparar i van quedar molt bé. Vaig començar amb de Xixona , per continuar amb el de fruites i vaig seguir amb el de coco, xocolata i recepta millorada de Xixona.
Aquí podeu veure algunes fotos.
Aquesta és la recepta de Xixona que més em va agradar , tot i que la primera també va agradar força, tot depèn de si voleu o no torrar les ametlles, o si us agrada o no la mel, és qüestió d'anar provant :-)
Per cert, si us en sobra ( qué ho dubto ), sempre podeu fer un pastís de torró.
Per fer torró de Xixona necessitarem (per omplir una caixa)
250 gr. d'ametlla torrada sense sal
75 gr. de sucre glas (o normal i després picar)
Dues cullerades de mel.
paper KRAFT (es compra a papereries, sense problema, és paper d'embalar però blanc)
1 caixa de fusta
tovallons de paper
Preparació:
Folrar la caixa de fusta amb paper KRAFT. Podeu fer servir la mateixa caixa per fer una plantilla.
Triturar el sucre fins que sigui glas. Jo ho he fet amb la moulinex.
Barrejar les atmelles i el sucre
Tornar a triturar la barreja, fins que es converteixi en una pasta
Barrejar amb la mel.
Incorporar en el motlle, tapar i embolcallar amb un tovalló de paper. Cada tres dies renovar el tovalló
Cal deixar reposar com a mínim 10 dies.
Com a motlle podeu utilitzar un tupper, o un brick de llet partit per la meitat, encara que les caixes de fusta són ideals
Aquí un pas a pas.
PD: dedico aquest post al Javi, que segur que amb les ametlles de casa li queda fantàstic :-)
Comentaris
Ets tota una professional!
T'ha quedat fantàstic, i aquestes capsetes que tens són perfectes!
Quina feinada l'any passat amb tants turrons, no?
Taller de cuina: el paper de forn serveix per posar entre el motlle i el torró en si i sí que es pot fer servir, de fet jo també el faig servir. De fet, no donen massa feina i el resultat és espectacular.
Tot i que a casa ja fa anys que mengen d'artesans, encara vam trobar més bons els fets a casa :-)