Passa al contingut principal

Torrons !

Desprès d'uns mesos absent, torno per començar a preparar els torrons de Nadal :-)

L'any passat va ser el primer que els vaig preparar i van quedar molt bé. Vaig començar amb de Xixona , per continuar amb el de fruites i vaig seguir amb el de coco, xocolata i recepta millorada de Xixona.
Aquí podeu veure algunes fotos.



Aquesta és la recepta de Xixona que més em va agradar , tot i que la primera també va agradar força, tot depèn de si voleu o no torrar les ametlles, o si us agrada o no la mel, és qüestió d'anar provant :-)
Per cert, si us en sobra ( qué ho dubto ), sempre podeu fer un pastís de torró.

 Per fer torró de Xixona necessitarem (per omplir una caixa)
250 gr. d'ametlla torrada sense sal
75 gr. de sucre glas (o normal i després picar)
Dues cullerades de mel.
paper KRAFT (es compra a papereries, sense problema, és paper d'embalar però blanc)
1 caixa de fusta
tovallons de paper
Preparació:
Folrar la caixa de fusta amb paper KRAFT. Podeu  fer servir la mateixa caixa per fer una plantilla.
Triturar el sucre fins que sigui glas. Jo ho he fet amb la moulinex. 
Barrejar les atmelles i el sucre
Tornar a triturar la barreja, fins que es converteixi en una pasta
Barrejar amb la mel.
Incorporar en el motlle, tapar i embolcallar amb un tovalló de paper. Cada tres dies renovar el tovalló
Cal deixar reposar com a mínim 10 dies.
 
Com a motlle podeu utilitzar un tupper, o un brick de llet partit per la meitat, encara que les caixes de fusta són ideals

Aquí un pas a pas.


PD: dedico aquest post al Javi, que segur que amb les ametlles de casa li queda fantàstic :-)

Comentaris

Gemma ha dit…
ostres, teniu torrons per totes les festes de Nadal! Quina passada la foto amb tots els torrons apilats :)
Ets tota una professional!
el taller de cuina ha dit…
Podem fer servir paper de forn?
T'ha quedat fantàstic, i aquestes capsetes que tens són perfectes!
Quina feinada l'any passat amb tants turrons, no?
Pollet ha dit…
Gemma, la sort del principiant :-)

Taller de cuina: el paper de forn serveix per posar entre el motlle i el torró en si i sí que es pot fer servir, de fet jo també el faig servir. De fet, no donen massa feina i el resultat és espectacular.
Tot i que a casa ja fa anys que mengen d'artesans, encara vam trobar més bons els fets a casa :-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...