Ja fa temps que tinc pendent publicar la recepta de canelons , que millor moment que aquestes dates.
Jo els faig tant de carn com d'espinacs. I quan en faig, en faig.... molts i els congelo de manera que quasi sempre tinc canelons a punt :-)
És ideal si tens moltes persones de convidats, perquè els prepares amb antel.lació i el dia de la trobada només cal fer la beixamel i a gratinar !!!!
I no us enganyo ! Taula per 16 !
Els de carn no utilitzo les restes del caldo ni carns típiques d'estofar, doncs trobo que no queden prou melosos. Tampoc utilitzo ni fetge ni patés simplement perquè no m'agrada :-). Els de carn simplement faig un rostit, com explico aquí
El secret per fer tants canelons d'una tongada és disposar el farcit en una màniga pastissera. Tots us quedaran de la mateixa mida i s'emplenen en un moment. L'altre secret que tinc és que aquesta feina la fa en Jordi. Diu que és el secret perquè em quedin tan bons :-)
Canelons d'espinacs
Pel farcit:
Canelons de carn
Pel farcit
Preparació
Per bullir la pasta dels canelons
Si és per consumir al moment.
Respecte als de carn per cada quilo de carn en surten uns 25 canelons. Queda clar que segons com els ompliu.
Els canelons no resulten molt fotogènics :
Jo els faig tant de carn com d'espinacs. I quan en faig, en faig.... molts i els congelo de manera que quasi sempre tinc canelons a punt :-)
És ideal si tens moltes persones de convidats, perquè els prepares amb antel.lació i el dia de la trobada només cal fer la beixamel i a gratinar !!!!
I no us enganyo ! Taula per 16 !
Els de carn no utilitzo les restes del caldo ni carns típiques d'estofar, doncs trobo que no queden prou melosos. Tampoc utilitzo ni fetge ni patés simplement perquè no m'agrada :-). Els de carn simplement faig un rostit, com explico aquí
El secret per fer tants canelons d'una tongada és disposar el farcit en una màniga pastissera. Tots us quedaran de la mateixa mida i s'emplenen en un moment. L'altre secret que tinc és que aquesta feina la fa en Jordi. Diu que és el secret perquè em quedin tan bons :-)
Canelons d'espinacs
Pel farcit:
- espinacs frescos
- panses
- pinyons
- pernil a daus ( millor poc i ibèric )
- ceba
- oli, sal , pebre
- Posar les panses en remull.
- Netejar els espinacs amb abundant aigua, i bullir durant 10 m. Retirar del foc i escórrer en un colador.
- Picar la ceba ben fina.
- Posar oli d'oliva en un paella gran i sofregir la ceba. Quan estigui transparent, afegir el pernil
- Donar un parell de tombs i afegir els espinacs.
- Donar un parell de tombs i afegir les panses i els pinyons.
- En 5 minuts retinar del foc i deixar refredar
- Preparar la beixamel i afegir unes tres cullerades al farcit
Canelons de carn
Pel farcit
- 1,5 k de jarret de vedella
- 1,5 de carn magra de porc
- 3 cebes
- 4 tomàquets
- 1 cabeça d'alls sense pelar
- canyella, romaní, farigola, llorer
- conyac
- sal, pebre, oli d'oliva extra verge.
Preparació
- En una cassola posar aproximadament unes 4-6 cullerades d'oli. Posar la carn i daurar.
- Afegir les cebes i els tomàquets a trossos, la cabeça d'alls
- Donar uns tombs, i quan es comenci a veure tendre la ceba afegir les herbes.
- Donar uns tombs i afegir el conyac.
- Deixar que evapori l'alcohol, salar i afegir el pebre i la canyella.
- Tapar. Abaixar el foc i deixar coure 3/4 o 1 hora, fins que la carn quedi tendra.
- Si es queda sense suc, afegir un got d'aigua
- Quan la carn sigui freda, passar per la picadora.
- Fer la beixamel i afegir unes cullerades a la pasta
Per bullir la pasta dels canelons
- Agafar una olla gran.
- Quan bulli l'aigua, donar voltes a l'aigua amb una cullera. Així fa una espècie de remolí que fa que no s'enganxi la pasta.Anar afegint la pasta dels canelons una a una.
- En 10 minuts, retirar del foc, i refredar en aigua freda
- En un drap blanc, col.locar la pasta dels canelons.
- Quan sigui freda anar disposant el farcit i enrotllar
- Si els voleu congelar, és el moment de enrotllar-los un a un o en racions de 3 , amb paper film.
Si és per consumir al moment.
- Pre-escalfar el forn a uns 180 graus.
- En una safata disposar una capa fina de beixamel, i a sobre els canelons.
- Cobrir amb la resta de beixamel, afegir el formatge ratllat i una mica de mantega i gratinar al forn durant uns 10 minuts o fins que agafi un bonic color.
Respecte als de carn per cada quilo de carn en surten uns 25 canelons. Queda clar que segons com els ompliu.
Els canelons no resulten molt fotogènics :
Comentaris
Bon Nadal i feliç 2013!
Gemma, Bon any 2013 !!!