Ves al contingut principal

Torró de coco, ametlla i xocolata. Taules de Nadal.

Ja és tradició que faci els torrons. Aquests any una mica endarrerida.
Segons el meu pare el meu torró de fruites és molt més bo que qualsevol artesà. Segurament no és veritat, però em fa contenta :-)



Aquest any com a novetat he fet aquest torró de coco, ametlla i xocolata. Gust exquisit. Sense excessiu gust a coco. Si us agrada molt el coco, modifiqueu una mica les proporcions, augmentant-lo.

Ingredients
  • 325 de llet condensada
  • 125 gr de coco
  • 125 gr d'ametlla marcona ratllada
  • 50 gr de xocolata negre per fondre
Preparació
  1. Barrejar la llet condensada, el coco i l'ametlla.
  2. Deixar reposar 1 dia
  3. Al dia següent, fondre la xocolata amb paciència, al microones amb intervals de 20 segons, treure del microones, barrejar amb una espàtula de silicona. 20 segons més, fins que estigui fossa. 
  4. Aneu amb compte perquè la xocolata és pot cremar fàcilment
  5. Folrar el motlle amb paper de cuina
  6. Abocar la xocolata i seguidament la barreja preparada.
  7. Deixar reposar una hora i ja es pot embolcallar

A continuació us ensenyo els torrons d'aquest any, de fruita, de xocolata i aquest de coco!!


I unes quantes fotos de les taules de Nadal, ja pel record :-)








Continuarà........





Comentaris

Gemma ha dit…
La combinació ha de ser bona de veritat!
Que seria un Nadal sense torrons? ;)
Natàlia ha dit…
Quina bona pinta !! i quines taules més ben parades !!
Pollet ha dit…
Gemma, estupendo i senzill :-)
Natàlia: hi ha molt de gust a la família. És el moment de treure les vaixelles, encara que jo ho faig tot l'any i amb qualsevol excusa :-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…