Passa al contingut principal

Estoig Lékué. Truita de patates i ceba o el que calgui...


Hi ha mil maneres de fer truita de patates, tantes com cases, segurament, però segur que no igual de ràpides que fetes amb l'estoig lékué.
 Molt més lleugeres, ideals si us voleu cuidar una miqueta o no disposeu de molt temps

Truita de patates i ceba a l'estoig lékué

Ingredients
  • 1 patata 
  • 1 ceba
  • oli
  • 4 ous
  • sal, pebre

Preparació
  1. Pelar, rentar i tallar la patata a rodanxes
  2. Tallar la ceba en juliana
  3. Introduir a l'estoig lékué juntament amb una cullerada d'oli, la sal i el pebre
  4. Coure al voltant de 8-10 minuts.
  5. Batre el 4 ous. Incorporar a l'estoig, remenant juntament amb les patates i la ceba i coure uns 3 -4 minuts, depenen del microones i de com us agradi de feta. 
  6. Dona per dues racions


Si voleu fer-la d'altres ingredients, cap problema !!!! només cal ajustar els temps de cocció de la verdura o hortalissa que afegiu a la truita !
Aquí de xampinyons : en comptes dels 10 minuts que tardaria la patata i ceba, al voltant de 5 minuts.

Bon sopar !

Comentaris

Gemma ha dit…
El sistema més ràpid i més sa que conec!
Ja veig que no em quedarà més remei que comprar-me l'estoig de lekué, je je je... De quina mida el tens?
Pollet ha dit…
Gemma , jo tinc dos mides: el de 2 persones: http://www.lekue.es/ca/estoig-de-vapor-amb-safata-1-2-pers-3404600 i l'olla ogya Xl sense safata: http://www.lekue.es/ca/ogya-xl-3407600.
Encara que en principi la primera és per 1 o 2 persones, per dues és suficient. La de 4 persones no em cap al microones. Aquesta és la primera que va sortir i la tinc des del principi.
L'ogya la faig servir pels arrosos i per les cloïsses al vapor etc..
és molt útil, :-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …