Cada any, després dels àpats de Nadal, Sant Esteve, etc... la meva mare i jo tenim la mateixa conversa
Mama: Nena ( bitxarraco que passa del 40 ), aquest any faràs els tortells de reis o els compro
Nena ( o sigui jo ) : és clar, que els faré !!!!
Mama: Però tu tens molta feina , i molt per estudiar ....
Nena : (aquí és on el bitxarraco empollón dubte un moment ) Ummm, tens raó, aquest any ho porto fatal **** (no sé com m'ho monto però sempre tinc molt per estudiar....????)
Nena: bé, tampoc vaig tan malament ( un 9 de mitjana, estic en baixa forma, :-(((( ......). Si, si els faré !!!!! (amb determinació !)
Mama: Millor ! es que els comprats no valen res . Ahir vaig anar a la pastisseria xxx i tenien una pinta de cru ( o de cremats, o de secs o del que sigui segons l'any....)
Pollet: el que passa que aquest any vull innovar.
Família ( a coro ) : i perquè ? si vols fes el que vulguis i si vols innoves, però, els de sempre els has de fer,,,,,, jo el vull el meu tortell de xocolata ( o de massapà , depèn de qui contesti), com cada any.
Pollet: bé, ja ho pensaré (amb veu de resignació...)
Mama: quedem, doncs que els fas tu, que no els compro........
Així, doncs ja veieu !!! la recepta de cada any :-). Aquí la teniu i també un pas a pas.
Aquest any, però en fer el massapà l'he trobat massa dolç i la proporció ha estat 150 d'ametlla per 125 de sucre.
I com no tenia aigua de taronger, li he posat un bon "chorretón" de licor de préssec !!!!! .
Un altre canvi ha estat, en comptes d'usar xocolata fondant, he usat nocilla i trossos de xocolata amb ametlla, el tortell farcit de xocolata ha quedat amb el farcit més suau i amb un crec-crec molt interessant !
I com ha novetat he farcit un tortell de cabell d'àngel. Molt i molt bo :-).
Una altra qüestió és que cada any em costa més de trobar fruita confitada de qualitat. Fins i tot, els llocs de sempre, cada vegada tenen menys varietat perquè simplement no ho venen. És veritat que no sol agradar molt, però a casa ens encanta :-)
I ara bé la innovació més important !!!!!
Quan ja tenia els tortells a punt d'entrar al forn a quarts de 10 del vespre, el meu forn s'ha mort !!!!! Terrorrrr ! I aleshores he pensat diferents opcions : encendre el forn de llenya, anar a casa la veïna.... finalment els he deixat llevar tota la nit i al matí he fet 40 km per anar a enfornar-los a casa la germaneta !!!
Tot i l'aventura de moure els tortells amb la forma ja donada i guarnits , aquest ha estat el resulta, pobrets una mica boterudets!!!!!
****: un empollón diu ho porto fatal quan veu que se li escapa la matrícula. M'ha anat realment fatal és un notable i sssiiihh, més o menys vol dir matrícula segura!!!!!!
Mama: Nena ( bitxarraco que passa del 40 ), aquest any faràs els tortells de reis o els compro
Nena ( o sigui jo ) : és clar, que els faré !!!!
Mama: Però tu tens molta feina , i molt per estudiar ....
Nena : (aquí és on el bitxarraco empollón dubte un moment ) Ummm, tens raó, aquest any ho porto fatal **** (no sé com m'ho monto però sempre tinc molt per estudiar....????)
Nena: bé, tampoc vaig tan malament ( un 9 de mitjana, estic en baixa forma, :-(((( ......). Si, si els faré !!!!! (amb determinació !)
Mama: Millor ! es que els comprats no valen res . Ahir vaig anar a la pastisseria xxx i tenien una pinta de cru ( o de cremats, o de secs o del que sigui segons l'any....)
Pollet: el que passa que aquest any vull innovar.
Família ( a coro ) : i perquè ? si vols fes el que vulguis i si vols innoves, però, els de sempre els has de fer,,,,,, jo el vull el meu tortell de xocolata ( o de massapà , depèn de qui contesti), com cada any.
Pollet: bé, ja ho pensaré (amb veu de resignació...)
Mama: quedem, doncs que els fas tu, que no els compro........
Així, doncs ja veieu !!! la recepta de cada any :-). Aquí la teniu i també un pas a pas.
Aquest any, però en fer el massapà l'he trobat massa dolç i la proporció ha estat 150 d'ametlla per 125 de sucre.
I com no tenia aigua de taronger, li he posat un bon "chorretón" de licor de préssec !!!!! .
Un altre canvi ha estat, en comptes d'usar xocolata fondant, he usat nocilla i trossos de xocolata amb ametlla, el tortell farcit de xocolata ha quedat amb el farcit més suau i amb un crec-crec molt interessant !
I com ha novetat he farcit un tortell de cabell d'àngel. Molt i molt bo :-).
Una altra qüestió és que cada any em costa més de trobar fruita confitada de qualitat. Fins i tot, els llocs de sempre, cada vegada tenen menys varietat perquè simplement no ho venen. És veritat que no sol agradar molt, però a casa ens encanta :-)
I ara bé la innovació més important !!!!!
Quan ja tenia els tortells a punt d'entrar al forn a quarts de 10 del vespre, el meu forn s'ha mort !!!!! Terrorrrr ! I aleshores he pensat diferents opcions : encendre el forn de llenya, anar a casa la veïna.... finalment els he deixat llevar tota la nit i al matí he fet 40 km per anar a enfornar-los a casa la germaneta !!!
Tot i l'aventura de moure els tortells amb la forma ja donada i guarnits , aquest ha estat el resulta, pobrets una mica boterudets!!!!!
****: un empollón diu ho porto fatal quan veu que se li escapa la matrícula. M'ha anat realment fatal és un notable i sssiiihh, més o menys vol dir matrícula segura!!!!!!
Comentaris