Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!
Per servir, simplement amb unes torradetes o amanida. Jo ho he servit amb una capa de tomàquets kumato, ( 2 per persona), unes torradetes, i una mica d'olivada al centre. Deliciós!!!
I ara venen els consells :
Ingredients
- 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms
- 300 gr de sucre
- 250 gr de sal de cuina
- pebres de colors en gra
- oli d'oliva
- Per servir : tomàquet kumato, torradetes, olivada
- En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
- Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cua
- Posar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre.
- Procedir amb cadascun dels lloms
- Embolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera
- Ho deixeu aproximadament unes 18 hores.
- Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anar
- A les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper film
- Una altra cop a la nevera, unes 8 hores
- Al cap de 8 hores, tallar el bacallà en làmines fines i macerar amb oli d'oliva extra verge i pebres de colors.
- Deixar reposar unes 4 hores
I ara venen els consells :
- El bacallà és un peix que pesa bastant i té el cap una mica gros. Així que sembla que surtin moltes racions, però la veritat és que un cop net, no surten tantes racions ( unes 4-5 m'han sortit a mi)
- Guardeu l'espina i el cap del bacallà per un fumet, li dona molt bon gust (aquí no es perd res :-)
- Per cuinar faig servir sal bastant fina. Per aquest plat faig servir sal de taula, però amb el granet més gruixut.
- Si no us agraden els gustos massa salats (tot i que no hi queda) augmenteu la quantitat de sucre i reduïu la sal
- Podeu afegir unes herbes a la barreja de sal i sucre, com anet. Fins i tot, a un programa de cuina vaig veure que hi afegien unes tires de vainilla !
Comentaris
Amb la olivada queda boníssim!