Passa al contingut principal

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!
 

Ingredients
  • 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms
  • 300 gr de sucre
  • 250 gr de sal de cuina
  • pebres de colors en gra
  • oli d'oliva
  • Per servir : tomàquet kumato, torradetes, olivada
Preparació
  • En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
 

  • Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cua
  • Posar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre.
  • Procedir amb cadascun dels lloms
  • Embolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera
  • Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. 
  • Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anar
  • A les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper film
  • Una altra cop a la nevera, unes 8 hores
  • Al cap de 8 hores, tallar el bacallà en làmines fines i macerar amb oli d'oliva extra verge i pebres de colors.
  • Deixar reposar unes 4 hores
I ja el teniu a punt !!!!!!

Per servir, simplement amb unes torradetes o amanida. Jo ho he servit amb una capa de tomàquets kumato, ( 2 per persona), unes torradetes, i una mica d'olivada al centre. Deliciós!!!
  




 
I ara venen els consells :
  •  El bacallà és un peix que pesa bastant i té el cap una mica gros. Així que sembla que surtin moltes racions, però la veritat és que un cop net, no  surten tantes racions ( unes 4-5 m'han sortit a mi)
  • Guardeu l'espina i el cap del bacallà per un fumet, li dona molt bon gust (aquí no es perd res :-)
  • Per cuinar faig servir sal bastant fina. Per aquest plat faig servir sal de taula, però amb el granet més gruixut.
  • Si no us agraden els gustos massa salats (tot i que no hi queda) augmenteu la quantitat de sucre i reduïu la sal
  • Podeu afegir unes herbes a la barreja de sal i sucre, com anet. Fins i tot, a un programa de cuina vaig veure que hi afegien unes tires de vainilla !
Espero que us agradi la recepta i que us animeu a fer-la !!!!!

Comentaris

Com a carpaccio, en esqueixada...cru o cuit, el bacallà és el meu peix preferit!!! Està tan bo!!! I aquesta presentació teva fa venir salivera només de veure!!! Una abraçada!!!
Rosa Maria ha dit…
M'agrada molt el bacallà. Aquesta manera de preparar- lo marinat amb la sal i el sucre, molt interessant. Segur wue ho faré
Núria ha dit…
Molt bo!!! L'hauré de fer!!! Ho he fet amb salmo pero no amb bacalla!!! Com la Monica es un dels meus peixos preferits!!!!
Gemma ha dit…
uau, marinar el bacallà a casa ha de ser una feinada enorme,però segur que val la pena l'esforç.
Amb la olivada queda boníssim!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !