Ves al contingut principal

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!
 

Ingredients
  • 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms
  • 300 gr de sucre
  • 250 gr de sal de cuina
  • pebres de colors en gra
  • oli d'oliva
  • Per servir : tomàquet kumato, torradetes, olivada
Preparació
  • En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
 

  • Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cua
  • Posar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre.
  • Procedir amb cadascun dels lloms
  • Embolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera
  • Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. 
  • Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anar
  • A les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper film
  • Una altra cop a la nevera, unes 8 hores
  • Al cap de 8 hores, tallar el bacallà en làmines fines i macerar amb oli d'oliva extra verge i pebres de colors.
  • Deixar reposar unes 4 hores
I ja el teniu a punt !!!!!!

Per servir, simplement amb unes torradetes o amanida. Jo ho he servit amb una capa de tomàquets kumato, ( 2 per persona), unes torradetes, i una mica d'olivada al centre. Deliciós!!!
  




 
I ara venen els consells :
  •  El bacallà és un peix que pesa bastant i té el cap una mica gros. Així que sembla que surtin moltes racions, però la veritat és que un cop net, no  surten tantes racions ( unes 4-5 m'han sortit a mi)
  • Guardeu l'espina i el cap del bacallà per un fumet, li dona molt bon gust (aquí no es perd res :-)
  • Per cuinar faig servir sal bastant fina. Per aquest plat faig servir sal de taula, però amb el granet més gruixut.
  • Si no us agraden els gustos massa salats (tot i que no hi queda) augmenteu la quantitat de sucre i reduïu la sal
  • Podeu afegir unes herbes a la barreja de sal i sucre, com anet. Fins i tot, a un programa de cuina vaig veure que hi afegien unes tires de vainilla !
Espero que us agradi la recepta i que us animeu a fer-la !!!!!

Comentaris

Com a carpaccio, en esqueixada...cru o cuit, el bacallà és el meu peix preferit!!! Està tan bo!!! I aquesta presentació teva fa venir salivera només de veure!!! Una abraçada!!!
Rosa Maria ha dit…
M'agrada molt el bacallà. Aquesta manera de preparar- lo marinat amb la sal i el sucre, molt interessant. Segur wue ho faré
Núria ha dit…
Molt bo!!! L'hauré de fer!!! Ho he fet amb salmo pero no amb bacalla!!! Com la Monica es un dels meus peixos preferits!!!!
Gemma ha dit…
uau, marinar el bacallà a casa ha de ser una feinada enorme,però segur que val la pena l'esforç.
Amb la olivada queda boníssim!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !