Passa al contingut principal

Mousse de formatge i maduixes

Diumenge vaig tenir convidats i busca-va unes  postres fresques, amb les temperatures que comencem a tenir i ja seria ideal poder-lo preparar amb antelació.

Vaig recordar que temps endarrere feia el típic pastís de formatge philapelphia i investigant per aquí i per allà aquest va ser el resultat !!!!

Amb aquesta quantitat em van sortir dos pastissos, un de 20 cm i un altre de 14 cm ( aquest últim potser una mica justet :-)

A part, vaig preparar unes maduixes amb sucre i nata muntada, per acompanyar el pastís

Ingredients:

Pastís
350 gr de formatge philadelphia
400 gr de nata per muntar
150 gr de sucre
125 gr de llet
 6 fulles de gelatina neutra
Base
200 gr de galetes maria
100 gr de mantega pomada
 Cobertura
400 gr de maduixes netes
3 fulles de gelatina neutra
75 gr de sucre
Guarniment
Roses i cors de sucre de la marca vahine

Opcional: mantega en spray per evitar que s'enganxi el pastís. Abans de començar, aplicar la mantega en spray als motlles

Preparació
Per la base
Esmicolar les galetes, barrejar amb la mantega i cobrir el motlle desmotllable.

Per el pastís
Tallar cada fulla de gelatina en tres parts i posar la gelatina en aigua freda
Muntar la nata amb les varetes. Afegir el formatge i barrejar amb la nata amb l'ajuda de les varetes elèctriques.
Escalfar la llet, afegir el sucre, remenar.
Retirar del foc.
Afegir la gelatina ben escorreguda i barrejar bé amb la llet
Atemperar uns minuts i afegir a la barreja de formatge i nata, poc a poc i amb l'ajuda de les varetes
Finalment, abocar la barreja en el motlle

Fins aquí ho podeu preparar el dia anterior. Si ho voleu el mateix dia calculeu que necessitareu de 2-4 hores perquè qualli

Per la cobertura
Netejar les maduixes, tallar en trossets petits i afegir el sucre. Deixar reposar 30 m
Tallar cada fulla de gelatina en tres parts i posar la gelatina en aigua freda
Tritura les maduixes en la batedora i colar amb un xino per eliminar les llavors
Escalfar, retirar del foc i afegir la gelatina
Atemperar i bolcar sobres els motlles

Guarniment
En el moment de servir.


Consells:
  • Per muntar la nata, cal que tot el que feu servir estigui ben fres, la nata, les varetes, el recipient.
  • Calculeu que la cobertura tardarà unes 2 hores en quallar
  • En aquest punt, és pot congelar, d'aquesta manera el desmotllat serà més fàcil i us quedarà les voreres perfectes
  • Jo no ho vaig fer, falta de temps :-). Però tot i això va quedar molt bé.
  • Per la cobertura i el guarniment em vaig inspirar en el bloc Bufet de postres , la veritat que hi ha molta diferència en fer la cobertura natural a fer-la amb un preparat de gelatina :-)







Comentaris

Quin pastís més bonic!!! Se'l veu tan suau i lleuger!!! És d'aquells postres que entra per la vista!!! Una abraçada Lina!
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Cristina ha dit…
Què bonic! La cobertura natural és insuperable en sabor i textura, oi?
Gemma ha dit…
Un clàssic sensacional, que té l'èxit assegrat.
T'ha quedat perfecte i amb una decoració molt bonica.

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...