Diumenge vaig tenir convidats i busca-va unes postres fresques, amb les temperatures que comencem a tenir i ja seria ideal poder-lo preparar amb antelació.
Vaig recordar que temps endarrere feia el típic pastís de formatge philapelphia i investigant per aquí i per allà aquest va ser el resultat !!!!
Amb aquesta quantitat em van sortir dos pastissos, un de 20 cm i un altre de 14 cm ( aquest últim potser una mica justet :-)
A part, vaig preparar unes maduixes amb sucre i nata muntada, per acompanyar el pastís
Ingredients:
Pastís
350 gr de formatge philadelphia
400 gr de nata per muntar
150 gr de sucre
125 gr de llet
6 fulles de gelatina neutra
Base
200 gr de galetes maria
100 gr de mantega pomada
Cobertura
400 gr de maduixes netes
3 fulles de gelatina neutra
75 gr de sucre
Guarniment
Roses i cors de sucre de la marca vahine
Opcional: mantega en spray per evitar que s'enganxi el pastís. Abans de començar, aplicar la mantega en spray als motlles
Preparació
Per la base
Esmicolar les galetes, barrejar amb la mantega i cobrir el motlle desmotllable.
Per el pastís
Tallar cada fulla de gelatina en tres parts i posar la gelatina en aigua freda
Muntar la nata amb les varetes. Afegir el formatge i barrejar amb la nata amb l'ajuda de les varetes elèctriques.
Escalfar la llet, afegir el sucre, remenar.
Retirar del foc.
Afegir la gelatina ben escorreguda i barrejar bé amb la llet
Atemperar uns minuts i afegir a la barreja de formatge i nata, poc a poc i amb l'ajuda de les varetes
Finalment, abocar la barreja en el motlle
Fins aquí ho podeu preparar el dia anterior. Si ho voleu el mateix dia calculeu que necessitareu de 2-4 hores perquè qualli
Per la cobertura
Netejar les maduixes, tallar en trossets petits i afegir el sucre. Deixar reposar 30 m
Tallar cada fulla de gelatina en tres parts i posar la gelatina en aigua freda
Tritura les maduixes en la batedora i colar amb un xino per eliminar les llavors
Escalfar, retirar del foc i afegir la gelatina
Atemperar i bolcar sobres els motlles
Guarniment
En el moment de servir.
Consells:
Vaig recordar que temps endarrere feia el típic pastís de formatge philapelphia i investigant per aquí i per allà aquest va ser el resultat !!!!
Amb aquesta quantitat em van sortir dos pastissos, un de 20 cm i un altre de 14 cm ( aquest últim potser una mica justet :-)
A part, vaig preparar unes maduixes amb sucre i nata muntada, per acompanyar el pastís
Ingredients:
Pastís
350 gr de formatge philadelphia
400 gr de nata per muntar
150 gr de sucre
125 gr de llet
6 fulles de gelatina neutra
Base
200 gr de galetes maria
100 gr de mantega pomada
Cobertura
400 gr de maduixes netes
3 fulles de gelatina neutra
75 gr de sucre
Guarniment
Roses i cors de sucre de la marca vahine
Opcional: mantega en spray per evitar que s'enganxi el pastís. Abans de començar, aplicar la mantega en spray als motlles
Preparació
Per la base
Esmicolar les galetes, barrejar amb la mantega i cobrir el motlle desmotllable.
Per el pastís
Tallar cada fulla de gelatina en tres parts i posar la gelatina en aigua freda
Muntar la nata amb les varetes. Afegir el formatge i barrejar amb la nata amb l'ajuda de les varetes elèctriques.
Escalfar la llet, afegir el sucre, remenar.
Retirar del foc.
Afegir la gelatina ben escorreguda i barrejar bé amb la llet
Atemperar uns minuts i afegir a la barreja de formatge i nata, poc a poc i amb l'ajuda de les varetes
Finalment, abocar la barreja en el motlle
Fins aquí ho podeu preparar el dia anterior. Si ho voleu el mateix dia calculeu que necessitareu de 2-4 hores perquè qualli
Per la cobertura
Netejar les maduixes, tallar en trossets petits i afegir el sucre. Deixar reposar 30 m
Tallar cada fulla de gelatina en tres parts i posar la gelatina en aigua freda
Tritura les maduixes en la batedora i colar amb un xino per eliminar les llavors
Escalfar, retirar del foc i afegir la gelatina
Atemperar i bolcar sobres els motlles
Guarniment
En el moment de servir.
Consells:
- Per muntar la nata, cal que tot el que feu servir estigui ben fres, la nata, les varetes, el recipient.
- Calculeu que la cobertura tardarà unes 2 hores en quallar
- En aquest punt, és pot congelar, d'aquesta manera el desmotllat serà més fàcil i us quedarà les voreres perfectes
- Jo no ho vaig fer, falta de temps :-). Però tot i això va quedar molt bé.
- Per la cobertura i el guarniment em vaig inspirar en el bloc Bufet de postres , la veritat que hi ha molta diferència en fer la cobertura natural a fer-la amb un preparat de gelatina :-)
Comentaris
T'ha quedat perfecte i amb una decoració molt bonica.