Ves al contingut principal

Mousse de formatge i maduixes

Diumenge vaig tenir convidats i busca-va unes  postres fresques, amb les temperatures que comencem a tenir i ja seria ideal poder-lo preparar amb antelació.

Vaig recordar que temps endarrere feia el típic pastís de formatge philapelphia i investigant per aquí i per allà aquest va ser el resultat !!!!

Amb aquesta quantitat em van sortir dos pastissos, un de 20 cm i un altre de 14 cm ( aquest últim potser una mica justet :-)

A part, vaig preparar unes maduixes amb sucre i nata muntada, per acompanyar el pastís

Ingredients:

Pastís
350 gr de formatge philadelphia
400 gr de nata per muntar
150 gr de sucre
125 gr de llet
 6 fulles de gelatina neutra
Base
200 gr de galetes maria
100 gr de mantega pomada
 Cobertura
400 gr de maduixes netes
3 fulles de gelatina neutra
75 gr de sucre
Guarniment
Roses i cors de sucre de la marca vahine

Opcional: mantega en spray per evitar que s'enganxi el pastís. Abans de començar, aplicar la mantega en spray als motlles

Preparació
Per la base
Esmicolar les galetes, barrejar amb la mantega i cobrir el motlle desmotllable.

Per el pastís
Tallar cada fulla de gelatina en tres parts i posar la gelatina en aigua freda
Muntar la nata amb les varetes. Afegir el formatge i barrejar amb la nata amb l'ajuda de les varetes elèctriques.
Escalfar la llet, afegir el sucre, remenar.
Retirar del foc.
Afegir la gelatina ben escorreguda i barrejar bé amb la llet
Atemperar uns minuts i afegir a la barreja de formatge i nata, poc a poc i amb l'ajuda de les varetes
Finalment, abocar la barreja en el motlle

Fins aquí ho podeu preparar el dia anterior. Si ho voleu el mateix dia calculeu que necessitareu de 2-4 hores perquè qualli

Per la cobertura
Netejar les maduixes, tallar en trossets petits i afegir el sucre. Deixar reposar 30 m
Tallar cada fulla de gelatina en tres parts i posar la gelatina en aigua freda
Tritura les maduixes en la batedora i colar amb un xino per eliminar les llavors
Escalfar, retirar del foc i afegir la gelatina
Atemperar i bolcar sobres els motlles

Guarniment
En el moment de servir.


Consells:
  • Per muntar la nata, cal que tot el que feu servir estigui ben fres, la nata, les varetes, el recipient.
  • Calculeu que la cobertura tardarà unes 2 hores en quallar
  • En aquest punt, és pot congelar, d'aquesta manera el desmotllat serà més fàcil i us quedarà les voreres perfectes
  • Jo no ho vaig fer, falta de temps :-). Però tot i això va quedar molt bé.
  • Per la cobertura i el guarniment em vaig inspirar en el bloc Bufet de postres , la veritat que hi ha molta diferència en fer la cobertura natural a fer-la amb un preparat de gelatina :-)







Comentaris

Quin pastís més bonic!!! Se'l veu tan suau i lleuger!!! És d'aquells postres que entra per la vista!!! Una abraçada Lina!
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Cristina ha dit…
Què bonic! La cobertura natural és insuperable en sabor i textura, oi?
Gemma ha dit…
Un clàssic sensacional, que té l'èxit assegrat.
T'ha quedat perfecte i amb una decoració molt bonica.

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…