Jo era de les que deia que no deixaria el paper. Però m'he passat a la nexus
i és molt pràctic doncs en 300 gr, portes tots els llibres que vols. A
més, jo acostumo a llegir llibres en paral.lel, depèn de com em llevo,
segueixo llegint un o altre llibre i és clar, anava sempre carregada amb
dos llibres. Ara segons l'ànim, obro un *.epub o un altre. Això si, a
vegades obro la tablet per llegir i acabo jugant als Angry Birds :-)
Així que a Sant Jordi faig una excepció i compro llibres i em passo al paper. Cada any faig el mateix ritual, passeig per Barcelona i firma de l'últim llibre de l'Espinàs. En paper, of course !!!!En una nexus, on m'escriuria la dedicatòria el sr. Espinàs ?
La dedicatòria d'aquest any dóna per pensar : "Confiar en que la vida li porti molta vida".
Un altre fet d'aquest Sant Jordi és que després de fer el pa de Sant Jordi, m'ha agafat ganes de tornar a pastar pa, a mà. I el primer pa que m'he animat ha estat aquest pa d'olives.
No l'he fet, mai però el primer pas és la confiança. Si no surt bé, ja aplicaré el pla B o el pla C. Fins arribar a la Z crec que podré trobar moltes solucions. Sr. Espinàs, té raó, la primera premissa perquè tot surti bé, és la confiança.
El resultat el podeu veure : extraordinari. Avui no sé si la meva vida ha estat més vida, però el meu pa ha esta més pa i el meu dinar, més dinar .
Dedico aquest post al sr. Espinàs, per la seva simpatia i amabilitat !.
I a tots els que em seguiu, no deixeu que regalar roses, llibres i fer pa, que no se si us portarà més vida, però estic segura que si més amics per compartir-la ;-)
Ingredients:
130 g aigua
135 g aigua d'oliva (només )12 g sal
370 g farina de força
140 g farina de sègol (centeno)
20 g llevat
1 cullerada d'olivada.
150 g oliva sense os
Edito: 12 gr de sal ( m'ho havia descuidat )
Preparació
Sense panificadora
Barrejar les farines i la sal, afegir les dues aigües i pastar uns 6 minuts fins a obtenir una massa elàstica i homogènia, afegir el llevat, la olivada i les olives, pastar 5 minuts més fins que quedin totalment integrades.
Donar forma a la massa, posar-la en un bol enfarinat i deixar fermentar dues hores, en un lloc càlid de la casa.
Amb panificadora
Afegir els ingredients en l'ordre indicat. Programa 13 en la panificadora Moulinex. Programa només de pastar i llevar en la resta de panificadores. Afegir les olives quan piti la màquina.
Treure de la panificadora, donar forma a la massa.
Comú
Fer-li un tall en forma de creu i coure a 210 º C durant 40 minuts amb el forn de baix i 10 minuts amb el forn de dalt i baix.
Consells
- El meu forn va una mica lent, potser amb 30 minuts amb forn de baix i 10 de dalt en tindreu prou
- Si l'aigua és d'olives curades és més o menys natural, l'afegiu, si és de llauna ho substituïu per aigua
- La farina de sègol dóna un toc molt especial, però si en teniu a mà també va bé la farina tota de força
- Important: les olives no s'afegeixen al principi, doncs els ingredients sòlids trenquen el gluten i el pa queda més dur, a banda que us costarà més pastar !!!!! Cal afegir quan la massa comença a ser elàstica !!!
Comentaris