Passa al contingut principal

Crònica de la XXII trobada de la truita.

A principis de maig ens trobem uns quants familiars per compatir un àpat cassolà i familiar.  Aquest any la trobada num 22.
El plat principal és una truita de patates. I us preguntareu quin secret té aquesta truita, no ? cal fer una crònica ?
Bé, depén,,,, si esteu acostumats a fer truites de 120 ous, doncs no cal que seguieu llegint.

Així doncs: 120 ous, 9 quilos de cebes, 20 quilos de patates, mig quilo de sal, 1 litre i quart d'oli

En realitat com podeu veure són dues truites una sobre l'altre !
Segueixo: altura 6 cm, diàmetre 65 cm.




 

 Per si quedem en gana, primer vermut amb els seus corresponents cargols , després la truita acompanyada de butifarres i pa.


A la mida de la truita. Podeu veure fotos d'altres edicions ;-)



La propera trobada serà el novembre. Aleshores toca paella. Com veieu, no és una paella qualsevol !!!! Prometo crònica ;-)

Comentaris

Aquesta truita és més que espectacular!!! Quina passada! I tant que es mereix una crònica! 120 ous...ni n'ha per alimentar un regiment! I que ben feta que us va quedar!
Pollet ha dit…
Je, je, Mònica, queda molt bé. Tinc que aclarir que en aquesta truita només participo como a convidada. ;-)
Francisco M. ha dit…
Hola Pollet, sin duda algo delicioso y también saludable, me encanta.
Con tu permiso me quedaré por aquí para poco a poco, ir aprendiendo un poco más ya que fue uno de mis propósitos para este nuevo año.

Saludos desde felicidadenlavida;
Un saludo,
Francisco M.
Gemma ha dit…
120 ous?????????????
Mare meva, quia truitassa!!!!!!!
Jo no sabria ni per on començar, je je je...
Tapa't de tapes ha dit…
Quina trobada més genial!! i amb truites gegants!! 120, això és difícil de comptar!! Petons
Marta Martita ha dit…
Hola! Segueixis o no cadena de premis, tens un al meu post de 8/05/2013!

Pto!!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !