Passa al contingut principal

Coulants de xocolata negra

Últimament estic triomfant amb les postres ! A la primera :-)
Avui unes postres noves, un clàssic que no havia fet mai, però crec que han vingut per quedar-se
Es poden deixar mig fetes, en porcions individuals, congelades i treus les racions que necessites, unes postres delicioses sempre a punt !!
Amb aquesta quantitat m'han sortit exactament 11 coulants. He usat flameres de paper d'alumni, de mida estàndard
En aquestes postres, els convidats esperen als postres.
Com el coulant l'introduïm mig congelat, en partir el coulant pressa de xocolata queda desfeta i el coulant "plora" la xocolata ;-)


Ingredients

  • 4 ous
  • 75 gr de mantega de qualitat
  • 75 gr de sucre
  • 50 gr de farina
  • 250 gr de xocolata negra fondant ( avui he fet servir nestle postres). 120 gr són per la barreja amb la mantega i la resta tallada en trossos , de la mida d'una pressa de xocolata
  • 25 gr de cacau pur
  • Una mica més de mantega i farina pels motlles o mantega en spray
  • Sucre llustre
  • Nata muntada o gelat de vainilla o nata per acompanyar


Preparació

  1. Desfer 120 gr de xocolata amb els 75 gr de  mantega en un bol, al microones, en 30 segons. Remenar i si no s'ha desfet tornar a introduir al microones ( jo ho he fet tres vegades)
  2. En un altre bol, afegir el sucre i els ous i barrejar amb les varetes elèctriques, que agafi volum
  3. Afegir la barreja de xocolata i mantenga
  4. Afegir la farina i el cacau , tamisat amb un colador que no agafi grumolls
  5. Untar els motlles amb una mica de mantega i farina o amb la mantega amb spray perquè no s'enganxi
  6. Posar una cullerada de la barreja a cada motlle , després una pressa de xocolata i una altra cullerada de la barreja.  No omplir fins a dalt els motlles, una mica més de la meitat
  7. Tapar amb paper de plata i congelar, com a mínim 12 hores
  8. Quan els vulguem usar: treure una mitja hora abans que els vulguem consumir. Per exemple, si els voleu com a postres d'un dinar, treure del congelador en el moment de començar a dinar
  9. Pre-escalfar el forn a 180º de baix i dalt.
  10. Aquestes postres són coure i servir. Apagar el forn de dalt. Introduir els coulants, durant 9-10 minuts exactament
  11. Treure del forn, tallar sense cremar-se el motlle, empolsar amb sucre llustre i servir, acompanyat de nata muntada o gelat de vainilla
  12. Servir immediatament. 
Us recomano fer la prova amb un coulant per trobar el punt just. Ha de quedar cuit per fora ( no en excés perquè no quedi sec) i líquid per dins.

Que en gaudiu  molt !



Comentaris

Uns dolços espectaculars...m'encanten, i no els he preparat mai (sempre me'ls fa ma germana!!!). M'apunto la teva recepta!!! Petons!
Marta SL ha dit…
Què bons!.
M'encanten els coulants, però no n'he fet mai. Em guardo la recepta per fer-los un dia d'aquests...
Una abraçada,

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...