Últimament estic triomfant amb les postres ! A la primera :-)
Avui unes postres noves, un clàssic que no havia fet mai, però crec que han vingut per quedar-se
Es poden deixar mig fetes, en porcions individuals, congelades i treus les racions que necessites, unes postres delicioses sempre a punt !!
Amb aquesta quantitat m'han sortit exactament 11 coulants. He usat flameres de paper d'alumni, de mida estàndard
En aquestes postres, els convidats esperen als postres.
Com el coulant l'introduïm mig congelat, en partir el coulant pressa de xocolata queda desfeta i el coulant "plora" la xocolata ;-)
Ingredients
Preparació
Avui unes postres noves, un clàssic que no havia fet mai, però crec que han vingut per quedar-se
Es poden deixar mig fetes, en porcions individuals, congelades i treus les racions que necessites, unes postres delicioses sempre a punt !!
Amb aquesta quantitat m'han sortit exactament 11 coulants. He usat flameres de paper d'alumni, de mida estàndard
En aquestes postres, els convidats esperen als postres.
Com el coulant l'introduïm mig congelat, en partir el coulant pressa de xocolata queda desfeta i el coulant "plora" la xocolata ;-)
Ingredients
- 4 ous
- 75 gr de mantega de qualitat
- 75 gr de sucre
- 50 gr de farina
- 250 gr de xocolata negra fondant ( avui he fet servir nestle postres). 120 gr són per la barreja amb la mantega i la resta tallada en trossos , de la mida d'una pressa de xocolata
- 25 gr de cacau pur
- Una mica més de mantega i farina pels motlles o mantega en spray
- Sucre llustre
- Nata muntada o gelat de vainilla o nata per acompanyar
Preparació
- Desfer 120 gr de xocolata amb els 75 gr de mantega en un bol, al microones, en 30 segons. Remenar i si no s'ha desfet tornar a introduir al microones ( jo ho he fet tres vegades)
- En un altre bol, afegir el sucre i els ous i barrejar amb les varetes elèctriques, que agafi volum
- Afegir la barreja de xocolata i mantenga
- Afegir la farina i el cacau , tamisat amb un colador que no agafi grumolls
- Untar els motlles amb una mica de mantega i farina o amb la mantega amb spray perquè no s'enganxi
- Posar una cullerada de la barreja a cada motlle , després una pressa de xocolata i una altra cullerada de la barreja. No omplir fins a dalt els motlles, una mica més de la meitat
- Tapar amb paper de plata i congelar, com a mínim 12 hores
- Quan els vulguem usar: treure una mitja hora abans que els vulguem consumir. Per exemple, si els voleu com a postres d'un dinar, treure del congelador en el moment de començar a dinar
- Pre-escalfar el forn a 180º de baix i dalt.
- Aquestes postres són coure i servir. Apagar el forn de dalt. Introduir els coulants, durant 9-10 minuts exactament
- Treure del forn, tallar sense cremar-se el motlle, empolsar amb sucre llustre i servir, acompanyat de nata muntada o gelat de vainilla
- Servir immediatament.
Us recomano fer la prova amb un coulant per trobar el punt just. Ha de quedar cuit per fora ( no en excés perquè no quedi sec) i líquid per dins.
Que en gaudiu molt !
Comentaris
M'encanten els coulants, però no n'he fet mai. Em guardo la recepta per fer-los un dia d'aquests...
Una abraçada,