Passa al contingut principal

Flam de mango

Aquesta recepta és una variació del la recepta que vaig publicar de flam de cafè. Es tracta d'afegir tres cullerades de melmelada de mango ( que sigui ecològica o el més natural possible, jo he fet servir Santiveri) i aleshores rebaixar una mica el sucre perquè no quedi tan dolç.
La resta igual !!!!


Ingredients

  • 1/2 litre de llet
  • 5 ous
  • 3 cullerades de sucre
  • 3 cullerades de melmelada de mango, natural
  • caramel líquid
Preparació
  • Posem la llet en una gerreta, l'escalfem al microones durant 3 minuts
  • Retirem i deixem temperar
  • Afegim a la llet, la melmelada, la resta de sucre i els ous.Ho barregem tot amb unes varetes manuals. Preparem un motlle apte pel forn. El recobrim del caramel líquid
  • Afegim la preparació d'ous, llet, sucre al motlle, però ho colem per si de cas queda algun trossets d'ou , etc..
  • Pre-escalfem el forn a 150º. 
  • Preparem una safata . Posem el primer motlle a dintre la safata i afegim aigua calenta, entre un motlle i l'altre, dins la safata, per fer el bany maria
  • Introduïm la safata la forn, durant 50-60 minuts minuts ( punxem per veure si és o no cuit).Passat el temps, el traiem del forn
  • Deixem temperar uns minuts, passem un ganivet entre el motlle i el flam , perquè es desenganxi millor i bolquem en una safata per servir
He decorat amb una mica de crocant !!!

Comentaris

De mango...mmmm! Qué boníssim!!!
Gemma ha dit…
El món dels flams és infinit, admeten mil variacions. Molt bo amb la melmleada de mango i el crocant!
Tapa't de tapes ha dit…
Estic convençuda que és boníssim.

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...