Aquests dies la xarxa ha bullit amb mones !!!! Us ensenyo amb retard les que he fet aquest any !!
Aquest any les mones que he fet han estat amb base del iogurt, banyades amb almívar, melmelada ecològica ( de taronja o préssec) cobertura sacher.
A part he fet aquesta amb un motlle del gadgets cuina, déu n'hi do la feina que porta fer aquestes casetes ;-)
Cal temperar la xocolata. Aquest procés consisteix en desfer la xocolata, que arribi als 36º, i després estendre la xocolata sobre un marbre ( jo ho he fet en una plata de vidre) i baixar la temperatura a 27º amb moviment ràpid, de manera que la mantega de cacau s'integri amb la xocolata. A part us aconsello treballar la xocolata amb guants per no deixar taques dels dits.
Un altre consell. Treballeu amb motlles petits. D'aquesta manera la base la podreu agafar amb una sola mà !!!
Per la base del pastís ( la base del iogurt ). Per un motlle de 18 , poseu uns 3/4 de la massa
Ingredients
Pel farcit
1/2 pot de melmelada de melmelada de préssec o taronja ( ecològica )
Per l'almívar
1 got de suc de taronja o aigua
el mateix pes de sucre
1/4 de got de conyac
Fer bullir el suc de taronja amb el conyac i el sucre, fins que agafi textura de xarop. Retirar i refredar
Per la cobertura de xocolata
150 gr de xocolata negra ( professional preferentment)
100 gr de mantega del Cadí
Fondre al microones amb espais de 30 segons. En compte, que es crema de seguit
A part: crocant , ous de xocolata , ninos, plomes, flors de sucre etc..
Per muntar la mona :
Partir la base del pastís en 2, amb una lira. Disposar una capa, regar cada capa amb part de l'almívar i cobrir amb la melmelada. Col.locar el segon pis. Cobrir amb la cobertura de xocolata
Aquí totes les mones:
El detall !
Aquest any les mones que he fet han estat amb base del iogurt, banyades amb almívar, melmelada ecològica ( de taronja o préssec) cobertura sacher.
Cal temperar la xocolata. Aquest procés consisteix en desfer la xocolata, que arribi als 36º, i després estendre la xocolata sobre un marbre ( jo ho he fet en una plata de vidre) i baixar la temperatura a 27º amb moviment ràpid, de manera que la mantega de cacau s'integri amb la xocolata. A part us aconsello treballar la xocolata amb guants per no deixar taques dels dits.
Un altre consell. Treballeu amb motlles petits. D'aquesta manera la base la podreu agafar amb una sola mà !!!
Per la base del pastís ( la base del iogurt ). Per un motlle de 18 , poseu uns 3/4 de la massa
Ingredients
- 1 iogurt natural
- 4 ous
- 2 mides del iogurt de sucre
- 3 mides del iogurt de farina especial rebosteria
- 1 sobre de llevat royal de tota la vida , del sobre vermell
- 3/4 de la mesura del iogurt d'oli
- 1 got de xarrup de licor sense alcohol de préssec o 1 ratlladura d'una llimona o taronja , en compte !no agafar la part blanca que amarga
- mantega en spray ( o una mica de mantega ( o oli ) i farina per al motlle )
- Pre - escalfeu el forn de baix a temperatura 180 º. En el meu cas el forn tinc la mania que va lent i el faig servir a 210º
- Buideu el contingut del iogurt en un bol a part
- En un bol gran, es bat les clares quasi a punt de neu. S'afegeixen els rovells i els sucres i els bateu bé
- Afegiu el iogurt . Afegiu l'oli i la ratlladura ( o xarrup)
- Afegiu la farina barrejada amb el llevat , la farina cal tamisar-la per no fer grumolls . És a dir , agafeu un colador i fetes la farina al colador , a poc a poc amb el colador l'aneu posant al bol juntament amb la barreja d'ous , sucre i iogurt .
- Agafeu un motlle i l'unteu o amb la mantega en spray o amb la mantega o oli i s'empolsa una mica de farina , això és perquè no s'enganxi el pastís
- Afegiu la barreja al motlle i ho poseu al forn durant uns 30 m , aproximadament ( això depèn del forn ). En el meu cas uns 35 minuts.
1/2 pot de melmelada de melmelada de préssec o taronja ( ecològica )
Per l'almívar
1 got de suc de taronja o aigua
el mateix pes de sucre
1/4 de got de conyac
Fer bullir el suc de taronja amb el conyac i el sucre, fins que agafi textura de xarop. Retirar i refredar
Per la cobertura de xocolata
150 gr de xocolata negra ( professional preferentment)
100 gr de mantega del Cadí
Fondre al microones amb espais de 30 segons. En compte, que es crema de seguit
A part: crocant , ous de xocolata , ninos, plomes, flors de sucre etc..
Per muntar la mona :
Partir la base del pastís en 2, amb una lira. Disposar una capa, regar cada capa amb part de l'almívar i cobrir amb la melmelada. Col.locar el segon pis. Cobrir amb la cobertura de xocolata
Aquí totes les mones:
El detall !
Comentaris