Passa al contingut principal

Crema de carbassa

Una crema lleugera i ràpida de fer.

Ingredients:
  • 2 cebes
  • mitja carbassa
  • sal, oli d'oliva verge, pebre, 1 litre d'aigua
Preparació
  1. Pelar la carbassa. Amb un pelador de ceràmica no és tan difícil. També la podeu posar un minut al micro, es pela molt millor. Amb un ganivet, costa una mica
  2. Tallar la ceba.
  3. En una cassola posar una cullerada d'oli. Quan sigui calent, abocar-hi la ceba i sofregir uns minuts. 
  4. Afegir la carbassa tallada a troços i sofregir tot plegat uns 10 minuts
  5. Afegir un litre d'aigua calenta. La quantitat d'aigua és una mica a gust. Si us agrada espès, doncs afegir menys aigua. Més o menys ha de quedar la carbassa i la ceba coberta d'aigua. Afegir la sal, el pebre.
  6. Bullir tot plegat uns 15 minuts
  7. Pasar per la batedora i ja es pot servir, per exemple, acompanyat de pipes de carbassa, o dauets de formatge i una mica d'oli d'oliva verge.
 Aquesta és la base que faig servir per totes les cremes de verdures. El sistema és el mateix, però substituint la carbassa per carbassó o carbassa i pastanaga, o pastanaga o carbassó i pastanaga, etc. A vegades hi afegeixo un pebrot verd o una branca d'api de l'hort, segons la disponibilitat.

Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...