Ves al contingut principal

Pa integral de nous i mel

A casa sempre "discutim" quin de tots els pans que faig és el més bo. Hi ha un sector que es decanta clarament per aquest Pa de nous i mel.
Aquest pa el faig amb panificadora, amb el programa ràpid (5) de la panificadora moulinex, que dura 1:20 m. Si ho feu amb un programa normal, poseu la meitat del llevat.

Ingredients:

200 ml. d'aigua
50 ml. de llet
1 cullereta de sal  aprox. 5 gr
4 cullerades soperes de mel
500 gr. de farina integral (en aquest cas, comprada al Mercadona)
25 gr. de llevat premsat (comprat al Mercadona)
125 gr. de nous

Preparació
Afegir els ingredients en l'ordre que els he anomenat excepte les nous. De fet, l'ordre depèn de cada panificadora.
Quan la màquina porti uns 10 m pastant o quan piti afegir 100 gr. de nous. Jo ho faig així perquè la meva panificadora té dues pales i si ho afegeixes al principi queden les nous completament esmicolades.
Quan la màquina pari de pastar, disposar la resta de nous sobre la superfície, adornant el pa.
Retirar de la màquina quan acabi el programa i deixar refredar sobre una reixa.

Comentaris

Gemma ha dit…
Crec que jo també seria del sector que votaria aquest pa :)
M'encanten els pans dolços i enriquits, són els meus preferits per esmorzar ;)
Pollet ha dit…
queda molt bo ! és ideal per esmorzar però també per acompanyar amb formatge o foie !

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …