Passa al contingut principal

Fer germinats ecològics a casa

Amb la germinadora que comercialitza la casa Batlle, és molt fàcil fer germinats ecològics a casa.

El pack consta d'una germinadora senzilleta de plàstic i uns sobres de llavors ecològics. El seu ús és molt fàcil. Ús poso les intruccions:
1 - Submergeix les llavors d'un sobre en un recipient amb aigua diverses hores depenent de la varietat.
2 - Escórrer, seca i distribueix les llavors uniformement sobre la reixeta.
3 - Insereix la reixeta sobre la cubeta transparent i plena aquesta amb aigua fins a la reixeta. Cobrir-la amb la tapa hivernacle.
4 - Mantingues sempre el nivell de l'aigua tocant la part inferior de la reixeta. La temperatura ambient ideal és entre 20 º i 25 º.
5 - Treu la tapa hivernacle quan els Brots la toquin i mantingues el nivell de l'aigua. Deixa que els brots assoleixin l'alçada desitjada.
5 - Depenent de la varietat i del teu gust als 5 / 7 dies de la sembra podràs tallar i gaudir de la teva collita de "Brots Sans".
6 - Mantingues el nivell de l'aigua fins a la reixeta durant tot el procés de germinació.
7 - Els Brots tallats o si graella podràs conservar a la nevera entre 10 i 15 dies.



Aquí podeu veure al cap d'un dia i d'una setmana.
Aquests són d'alfals, els meus preferit, encara que els he provat tots i tots estan força bé. Són ideals per posar a les amanides o a les sopes de verdures.


Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Coca de recapte

Aquesta coca la tindreu ràpidament pastada. No necessita ni llevat ni temps per a què pugi la massa. Els ingredients de sobre la massa poden ser els que volgueu. Des d'escalibada, ceba, carbassó, espinacs, formatge de cabra, etc. Per la massa:  250 gr de farina (normal no fa falta de força) 100 gr d'aigua amb gas 50 ml de vi blanc  25 ml d'oli un polsim de sal Preparació: Pastar tots els ingredients junts. Us podeu ajudar d'una espàtula de silicona. Ja veureu que en un moment es pasta tot super bé. Estirar la massa sobre una làmina de silicona amb l'ajuda d'un corro. Jo en tinc un de silicona i va genial Escalfar el forn a 200º Repartir els ingredients per sobre. Si tenen temps de cocció diferent, afegir primer els que costin més i al cap d'uns minuts de forn, afegir la resta. En aquest cas: afegir la ceba a la massa i salpebrar. Enfornar. Al cap de uns 15 minuts, afegir els tomàquets xerrys i les gírgoles Al cap de 10 minuts, afegir el formatg...