Ves al contingut principal

Pastís de flam i arboç

Quan vaig veure el pastís de flam i fruites del bosc del blog La cuina de casa, sabia que tardo o dora el faria.
I quan vaig recollir dissabte arboços, immediatament, vaig pensar amb aquest pastís.
He adaptat la recepta una mica. En primer lloc, he utilitzat un motllo més petit, fa 16 cm. Aquest motllo és ideal per dues persones o quan vols fer una prova d'un pastís. El vaig comprar a París a una botiga tradicional, amb milers d'estris de cuina.

El seu nom és E. DEHILLERIN i us la recomano si aneu a París. Jo crec que és més una botiga per professionals i llàstima que la web no fa justícia de la quantitat de coses "mones" que tenen. També vaig comprar uns motlles preciosos per bombons i altres per tartaletes, que ja us ensenyaré. Us poso unes fotos de la botiga perquè us feu una idea.




Bé, al que anàvem, el pastís :-)
  • 1 paquet de galetes Maria
  • 100 gr. de mantega pomada
  • 1 sobre de flam sense sucre
  • 1 cullerada de fructosa ( o dos de sucre)
  • 500 ml. de llet
  • 1 sobre de gelatina
  • 500 ml. d'aigua
  • arboços
Faig servir fructosa perquè endolçeix el doble que el sucre però porta la meitat de calories, així que es pot fer servir en substitució del sucre, però afegint la meitat del que digui la recepta.


Preparació:
  1. Esmicolar les galetes i barrejar amb la mantega. Col·locar-ho al fons d’un motlle desemotllable. Ho he muntat directament, sobre la plata de servir, sense la base del motllo, només fent servir el cèrcol.
  2. Preparar el flam seguint les instruccions, deixar-lo refredar un mica i abocar-lo sobre les galetes. Per aquest motllo vaig fer servir més o menys la mitat de la preparació del flam
  3. Reservar a la nevera una estona fins que qualli.
  4. Repartir els arboços, prèviament rentats, sobre la capa de flam.
  5. Preparar la gelatina amb l’aigua seguint les instruccions i abocar-la sobre les arboços. Vaig fer sevir 1/4 part de la gelatina.
  6. Reservar a la nevera fins que qualli. Queda millor d’un dia per l’altre.



Comentaris

Gemma ha dit…
Quina bona idea! Fer el pastís amb les cireres d'arboç acabades de collir és perfecte!!!!
I amb la base de galetes també ha de quedar molt bé.
El proper ja el podràs fer amb un motlle de 30cm, je je je...
Pollet ha dit…
Gràcies Gemma !!!!!
Su ha dit…
Me apunto a ir contigo de compras, ja ja
un fuerte abrazo compa!
Pollet ha dit…
Su, cuando quieras :-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !