Ves al contingut principal

Pastís de flam i arboç

Quan vaig veure el pastís de flam i fruites del bosc del blog La cuina de casa, sabia que tardo o dora el faria.
I quan vaig recollir dissabte arboços, immediatament, vaig pensar amb aquest pastís.
He adaptat la recepta una mica. En primer lloc, he utilitzat un motllo més petit, fa 16 cm. Aquest motllo és ideal per dues persones o quan vols fer una prova d'un pastís. El vaig comprar a París a una botiga tradicional, amb milers d'estris de cuina.

El seu nom és E. DEHILLERIN i us la recomano si aneu a París. Jo crec que és més una botiga per professionals i llàstima que la web no fa justícia de la quantitat de coses "mones" que tenen. També vaig comprar uns motlles preciosos per bombons i altres per tartaletes, que ja us ensenyaré. Us poso unes fotos de la botiga perquè us feu una idea.




Bé, al que anàvem, el pastís :-)
  • 1 paquet de galetes Maria
  • 100 gr. de mantega pomada
  • 1 sobre de flam sense sucre
  • 1 cullerada de fructosa ( o dos de sucre)
  • 500 ml. de llet
  • 1 sobre de gelatina
  • 500 ml. d'aigua
  • arboços
Faig servir fructosa perquè endolçeix el doble que el sucre però porta la meitat de calories, així que es pot fer servir en substitució del sucre, però afegint la meitat del que digui la recepta.


Preparació:
  1. Esmicolar les galetes i barrejar amb la mantega. Col·locar-ho al fons d’un motlle desemotllable. Ho he muntat directament, sobre la plata de servir, sense la base del motllo, només fent servir el cèrcol.
  2. Preparar el flam seguint les instruccions, deixar-lo refredar un mica i abocar-lo sobre les galetes. Per aquest motllo vaig fer servir més o menys la mitat de la preparació del flam
  3. Reservar a la nevera una estona fins que qualli.
  4. Repartir els arboços, prèviament rentats, sobre la capa de flam.
  5. Preparar la gelatina amb l’aigua seguint les instruccions i abocar-la sobre les arboços. Vaig fer sevir 1/4 part de la gelatina.
  6. Reservar a la nevera fins que qualli. Queda millor d’un dia per l’altre.



Comentaris

Gemma ha dit…
Quina bona idea! Fer el pastís amb les cireres d'arboç acabades de collir és perfecte!!!!
I amb la base de galetes també ha de quedar molt bé.
El proper ja el podràs fer amb un motlle de 30cm, je je je...
Pollet ha dit…
Gràcies Gemma !!!!!
Su ha dit…
Me apunto a ir contigo de compras, ja ja
un fuerte abrazo compa!
Pollet ha dit…
Su, cuando quieras :-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …