Passa al contingut principal

Ànec mut al forn de llenya ... o no. Dinar de luxe

Vaig al mercat de la Santa Caterina amb la intenció de comprar salmò salvatge d'Alaska i acabo a la Boqueria comprant un ànec mut. Això suposo que és cuina de mercat ;-)



Aquest ànec l'he fet al forn de llenya, però és pot fer perfectament al forn normla. Només caldrà vigilar els temps, perquè cada forn és un món
 

Demaneu que us netegin l'ànec per dintre. Aquest plat és més fàcil de fer si demaneu que us el facin a octaus. Us quedarà la carn més melosa, encara que els "bitxos" sencers tenen més presència a taula. També a quarters és molt més fàcil de servir.
De fet , la propera vegada el faré a quarters !!!!

L'ànec mut és una raça que es cria pel penedès, la seva carn és menys greixosa que altres espècies d'ànec però la pell si que conté més greix.

Ingredients
Un ànec mut , en aquest cas, femella, uns 2 kg
3 taronges
2 pomes
canyella en pols i en branca
sal, pebre negre
200 ml de brandy ( o 100 de cointreau i 100 de brandy)




 
Preparació
La nit abans macerar l'ànec ben net, amb el brandy, la sal, pebre, la ratlladura i el suc d'una taronja, la canyella en branca partida en tres i un polsim de canyella en pols, tan per dintre com per fora de l'ànec
Pre-escalfar el forn, ja sigui el de llenya o el normal.
Introduir l'ànec tapat amb paper de plata.
Al cap d'una hora, afegir les dues taronges tallades en rodanxes de 0,5 cm i la poma a octaus. Donar la volta a l'ànec.
Al cap d'una hora, donar la volta a l'ànec i introduir les prunes
Al cap de mitja hora, destapar l'ànec i fer un quart hora més per cada cantó. Com veieu al forn de llenya és més o menys 2:30 minuts.
 






 
 












Un plat de luxe ! 
Jo l'he maridat amb un vi de Ribera del Duero, en concret un Valtravieso jove, comprat en un dels viatges !

Comentaris

Tapa't de tapes ha dit…
Ei que bo!! Jo no l'havia tastat mai fins ahir, l'ànec fet amb la taronja, el vam tastar en un restaurant de la Fageda d'en jordà i ens va encantar!! Veig que ja el teniu a casa, vosaltres! Quina bona pinta!
Quina presència! I quina enveja el forn de llenya!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Coca de recapte

Aquesta coca la tindreu ràpidament pastada. No necessita ni llevat ni temps per a què pugi la massa. Els ingredients de sobre la massa poden ser els que volgueu. Des d'escalibada, ceba, carbassó, espinacs, formatge de cabra, etc. Per la massa:  250 gr de farina (normal no fa falta de força) 100 gr d'aigua amb gas 50 ml de vi blanc  25 ml d'oli un polsim de sal Preparació: Pastar tots els ingredients junts. Us podeu ajudar d'una espàtula de silicona. Ja veureu que en un moment es pasta tot super bé. Estirar la massa sobre una làmina de silicona amb l'ajuda d'un corro. Jo en tinc un de silicona i va genial Escalfar el forn a 200º Repartir els ingredients per sobre. Si tenen temps de cocció diferent, afegir primer els que costin més i al cap d'uns minuts de forn, afegir la resta. En aquest cas: afegir la ceba a la massa i salpebrar. Enfornar. Al cap de uns 15 minuts, afegir els tomàquets xerrys i les gírgoles Al cap de 10 minuts, afegir el formatg...