Ves al contingut principal

Ànec mut al forn de llenya ... o no. Dinar de luxe

Vaig al mercat de la Santa Caterina amb la intenció de comprar salmò salvatge d'Alaska i acabo a la Boqueria comprant un ànec mut. Això suposo que és cuina de mercat ;-)



Aquest ànec l'he fet al forn de llenya, però és pot fer perfectament al forn normla. Només caldrà vigilar els temps, perquè cada forn és un món
 

Demaneu que us netegin l'ànec per dintre. Aquest plat és més fàcil de fer si demaneu que us el facin a octaus. Us quedarà la carn més melosa, encara que els "bitxos" sencers tenen més presència a taula. També a quarters és molt més fàcil de servir.
De fet , la propera vegada el faré a quarters !!!!

L'ànec mut és una raça que es cria pel penedès, la seva carn és menys greixosa que altres espècies d'ànec però la pell si que conté més greix.

Ingredients
Un ànec mut , en aquest cas, femella, uns 2 kg
3 taronges
2 pomes
canyella en pols i en branca
sal, pebre negre
200 ml de brandy ( o 100 de cointreau i 100 de brandy)




 
Preparació
La nit abans macerar l'ànec ben net, amb el brandy, la sal, pebre, la ratlladura i el suc d'una taronja, la canyella en branca partida en tres i un polsim de canyella en pols, tan per dintre com per fora de l'ànec
Pre-escalfar el forn, ja sigui el de llenya o el normal.
Introduir l'ànec tapat amb paper de plata.
Al cap d'una hora, afegir les dues taronges tallades en rodanxes de 0,5 cm i la poma a octaus. Donar la volta a l'ànec.
Al cap d'una hora, donar la volta a l'ànec i introduir les prunes
Al cap de mitja hora, destapar l'ànec i fer un quart hora més per cada cantó. Com veieu al forn de llenya és més o menys 2:30 minuts.
 






 
 












Un plat de luxe ! 
Jo l'he maridat amb un vi de Ribera del Duero, en concret un Valtravieso jove, comprat en un dels viatges !

Comentaris

Marina A.F. ha dit…
Ei que bo!! Jo no l'havia tastat mai fins ahir, l'ànec fet amb la taronja, el vam tastar en un restaurant de la Fageda d'en jordà i ens va encantar!! Veig que ja el teniu a casa, vosaltres! Quina bona pinta!
Quina presència! I quina enveja el forn de llenya!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !