Ves al contingut principal

Ànec mut al forn de llenya ... o no. Dinar de luxe

Vaig al mercat de la Santa Caterina amb la intenció de comprar salmò salvatge d'Alaska i acabo a la Boqueria comprant un ànec mut. Això suposo que és cuina de mercat ;-)



Aquest ànec l'he fet al forn de llenya, però és pot fer perfectament al forn normla. Només caldrà vigilar els temps, perquè cada forn és un món
 

Demaneu que us netegin l'ànec per dintre. Aquest plat és més fàcil de fer si demaneu que us el facin a octaus. Us quedarà la carn més melosa, encara que els "bitxos" sencers tenen més presència a taula. També a quarters és molt més fàcil de servir.
De fet , la propera vegada el faré a quarters !!!!

L'ànec mut és una raça que es cria pel penedès, la seva carn és menys greixosa que altres espècies d'ànec però la pell si que conté més greix.

Ingredients
Un ànec mut , en aquest cas, femella, uns 2 kg
3 taronges
2 pomes
canyella en pols i en branca
sal, pebre negre
200 ml de brandy ( o 100 de cointreau i 100 de brandy)




 
Preparació
La nit abans macerar l'ànec ben net, amb el brandy, la sal, pebre, la ratlladura i el suc d'una taronja, la canyella en branca partida en tres i un polsim de canyella en pols, tan per dintre com per fora de l'ànec
Pre-escalfar el forn, ja sigui el de llenya o el normal.
Introduir l'ànec tapat amb paper de plata.
Al cap d'una hora, afegir les dues taronges tallades en rodanxes de 0,5 cm i la poma a octaus. Donar la volta a l'ànec.
Al cap d'una hora, donar la volta a l'ànec i introduir les prunes
Al cap de mitja hora, destapar l'ànec i fer un quart hora més per cada cantó. Com veieu al forn de llenya és més o menys 2:30 minuts.
 






 
 












Un plat de luxe ! 
Jo l'he maridat amb un vi de Ribera del Duero, en concret un Valtravieso jove, comprat en un dels viatges !

Comentaris

Marina A.F. ha dit…
Ei que bo!! Jo no l'havia tastat mai fins ahir, l'ànec fet amb la taronja, el vam tastar en un restaurant de la Fageda d'en jordà i ens va encantar!! Veig que ja el teniu a casa, vosaltres! Quina bona pinta!
Quina presència! I quina enveja el forn de llenya!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …