Ves al contingut principal

Panellets, castanyes, moniatos .... i trucs !

A vegades em pregunto perquè aquests dolços de temporada, de dies, concrets, no es fan la resta de l'any: coques de Sant Joan, Tortell de Reis, Panellets, sembla que esperin la seva data, el seu dia, per sortir, per estar al seu punt just, que venen de gust !


Així, impacient, per fer panellets. Aquest any he fet la recepta de sempre, però en més quantitat i he fet els clàssics, els de pinyons, els que venen més de gust !!!!!

L'únic incovenient és el preu del pinyo nacional !  En compte amb els pinyons de fora, simplement perquè no són tan bons. Podeu doncs fer meitat pinyó i meitat ametlla, que són també molt bons


Aquí teniu les quantitats per uns 65 panellets,...... i algun per la cuinera ;-) . I us porto uns trucs per que us enganxin bé els pinyons, .... i per coure castanyes i moniatos de manera pim, pam al microones.

Ingredients:

375gr. d' ametlla marcona mòlta
150gr. de patata cuita
300 gr. de sucre llustre
2 rovells d'ous
1cullaredeta de sucre de vainilla
550 gr. de pinyons del país + 4-5 ous per decorar

Preparació: 


  1. Primer barrejar el rovell i el sucre i després incorporà la patata. Finalment incorpora l'ametlla i el sucre de vainilla.
  2. Deixeu-ho reposar 24 hores a la nevera
  3. Feu les boles. Jo, perquè siguin iguals, les he pesat un 12 gr.
  4. Escalfeu el forn de dalt a 200 graus
  5. Per fer els de pinyons, agafeu un bol i poseu els pinyons amb dos rovells d'ou. En un altre bol poseu la clara d'ou. TRUC: un cop passat per la clara els disposeu en un plat i deixeu que s'assequi uns minuts !!!. Ja veureu que bé s'enganxen després !!!
  6. Passeu les boles per la clara i després pel bol de rovell i pinyons, s'enganxen sols. Poseu-los a una safata al forn (amb una làmina de silicona si teniu).
  7. Coure els panellets de pinyons durant 5-10 m.
  8. Pels de la forma de bolet, feu les boles i amb una ampolla de cava mullada amb aigua calenta feu la forma. Cada vegada que feu un panellet, torneu l'ampolla a l'aigua calenta. Pinteu la part de sobre amb xocolata desfeta al microones (durant uns 30 segons ).
  9. Poseu-los a una safata al forn (amb una làmina de silicona si teniu) i els coeu 5-10 m.
  10. Pels de cirera, poseu una cirera sobre la bola i coure de 5 a 10 m al forn
Si voleu fer trufes i cocos, la recepta aquí 



TRUCS: 
Per coure moniatos al microones. 
Rentar els moniatos amb un raspellet, embolicar-los un a un en paper film i disposar al plat del microones. Més o menys coure durant 12 m. Treure del microones i deixar reposar, embolicats encara.

Per coure castanyes
Rentar les castanyes, fer un tall a cadascuna, disposar en un plat o recipient pla, apte pel microones. Esquitxar-les lleugerament amb aigua. Després tapar, amb una tapa de plàstic, tipus microones, o amb paper film, però deixant alguns foradets. Coure durant uns 2-3 minuts i deixar tapadetes 5 minuts més.


Cada microones és un món i cal fer proves  per tenir els temps estudiats !!!
Per que s'enganxin els pinyons als panellets.
Passar les boles per clara d'ou.
Deixar-les assecar uns minuts a un plat
Passar les boles per un recipient on hi hagi els pinyons barrejats amb rovell d'ous
 




 Jo he maridat aquests postres amb un moscatell de la zona de Campo de Borja, amb 90 dies de barrica, comprat en una sortida de cap de setmana !


 

Feliç Castanyowen !!!

Comentaris

Faré proves amb això de coure castanyes al microones! Uns panellets preciosos!
Marta Morató ha dit…
castanyes al microones???? no ho hauria dit mai!
de totes maneres, jo les faig en una castanyera, una paella plena de forats, perquè quan les feia al forn m'explotaven, tot i haver fet talls

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !