A vegades em pregunto perquè aquests dolços de temporada, de dies, concrets, no es fan la resta de l'any: coques de Sant Joan, Tortell de Reis, Panellets, sembla que esperin la seva data, el seu dia, per sortir, per estar al seu punt just, que venen de gust !
Així, impacient, per fer panellets. Aquest any he fet la recepta de sempre, però en més quantitat i he fet els clàssics, els de pinyons, els que venen més de gust !!!!!
L'únic incovenient és el preu del pinyo nacional ! En compte amb els pinyons de fora, simplement perquè no són tan bons. Podeu doncs fer meitat pinyó i meitat ametlla, que són també molt bons
Aquí teniu les quantitats per uns 65 panellets,...... i algun per la cuinera ;-) . I us porto uns trucs per que us enganxin bé els pinyons, .... i per coure castanyes i moniatos de manera pim, pam al microones.
Ingredients:
375gr. d' ametlla marcona mòlta
150gr. de patata cuita
300 gr. de sucre llustre
2 rovells d'ous
1cullaredeta de sucre de vainilla
550 gr. de pinyons del país + 4-5 ous per decorar
Preparació:
TRUCS:
Per coure moniatos al microones.
Rentar els moniatos amb un raspellet, embolicar-los un a un en paper film i disposar al plat del microones. Més o menys coure durant 12 m. Treure del microones i deixar reposar, embolicats encara.
Per coure castanyes
Rentar les castanyes, fer un tall a cadascuna, disposar en un plat o recipient pla, apte pel microones. Esquitxar-les lleugerament amb aigua. Després tapar, amb una tapa de plàstic, tipus microones, o amb paper film, però deixant alguns foradets. Coure durant uns 2-3 minuts i deixar tapadetes 5 minuts més.
Cada microones és un món i cal fer proves per tenir els temps estudiats !!!
Per que s'enganxin els pinyons als panellets.
Passar les boles per clara d'ou.
Deixar-les assecar uns minuts a un plat
Passar les boles per un recipient on hi hagi els pinyons barrejats amb rovell d'ous
Jo he maridat aquests postres amb un moscatell de la zona de Campo de Borja, amb 90 dies de barrica, comprat en una sortida de cap de setmana !
Feliç Castanyowen !!!
Així, impacient, per fer panellets. Aquest any he fet la recepta de sempre, però en més quantitat i he fet els clàssics, els de pinyons, els que venen més de gust !!!!!
L'únic incovenient és el preu del pinyo nacional ! En compte amb els pinyons de fora, simplement perquè no són tan bons. Podeu doncs fer meitat pinyó i meitat ametlla, que són també molt bons
Aquí teniu les quantitats per uns 65 panellets,...... i algun per la cuinera ;-) . I us porto uns trucs per que us enganxin bé els pinyons, .... i per coure castanyes i moniatos de manera pim, pam al microones.
Ingredients:
375gr. d' ametlla marcona mòlta
150gr. de patata cuita
300 gr. de sucre llustre
2 rovells d'ous
1cullaredeta de sucre de vainilla
550 gr. de pinyons del país + 4-5 ous per decorar
Preparació:
- Primer barrejar el rovell i el sucre i després incorporà la patata. Finalment incorpora l'ametlla i el sucre de vainilla.
- Deixeu-ho reposar 24 hores a la nevera
- Feu les boles. Jo, perquè siguin iguals, les he pesat un 12 gr.
- Escalfeu el forn de dalt a 200 graus
- Per fer els de pinyons, agafeu un bol i poseu els pinyons amb dos rovells d'ou. En un altre bol poseu la clara d'ou. TRUC: un cop passat per la clara els disposeu en un plat i deixeu que s'assequi uns minuts !!!. Ja veureu que bé s'enganxen després !!!
- Passeu les boles per la clara i després pel bol de rovell i pinyons, s'enganxen sols. Poseu-los a una safata al forn (amb una làmina de silicona si teniu).
- Coure els panellets de pinyons durant 5-10 m.
- Pels de la forma de bolet, feu les boles i amb una ampolla de cava mullada amb aigua calenta feu la forma. Cada vegada que feu un panellet, torneu l'ampolla a l'aigua calenta. Pinteu la part de sobre amb xocolata desfeta al microones (durant uns 30 segons ).
- Poseu-los a una safata al forn (amb una làmina de silicona si teniu) i els coeu 5-10 m.
- Pels de cirera, poseu una cirera sobre la bola i coure de 5 a 10 m al forn
TRUCS:
Per coure moniatos al microones.
Rentar els moniatos amb un raspellet, embolicar-los un a un en paper film i disposar al plat del microones. Més o menys coure durant 12 m. Treure del microones i deixar reposar, embolicats encara.
Per coure castanyes
Rentar les castanyes, fer un tall a cadascuna, disposar en un plat o recipient pla, apte pel microones. Esquitxar-les lleugerament amb aigua. Després tapar, amb una tapa de plàstic, tipus microones, o amb paper film, però deixant alguns foradets. Coure durant uns 2-3 minuts i deixar tapadetes 5 minuts més.
Cada microones és un món i cal fer proves per tenir els temps estudiats !!!
Per que s'enganxin els pinyons als panellets.
Passar les boles per clara d'ou.
Deixar-les assecar uns minuts a un plat
Passar les boles per un recipient on hi hagi els pinyons barrejats amb rovell d'ous
Jo he maridat aquests postres amb un moscatell de la zona de Campo de Borja, amb 90 dies de barrica, comprat en una sortida de cap de setmana !
Feliç Castanyowen !!!
Comentaris
de totes maneres, jo les faig en una castanyera, una paella plena de forats, perquè quan les feia al forn m'explotaven, tot i haver fet talls