Ves al contingut principal

Tartar de tonyina.

Últimament m'encanta fer aquestes receptes, carpaccios, ceviches, tartars i a part, el meu últim retrobament, amb la llima.


Aquí t'adones que el temps passa i ja no ets el que eres. Jo abans la llima pensava que només sortia de nit, acompanyada amb rom blanc i en un got de mojito. Ara l'afegeixo en el suc de taronja per millorar les defenses. Com ens hem de veure !!!

Aquest plat és molt fàcil !. Cal que tingueu la tonyina 24 hores al congelador per evitar el risc d'anisakis
Ingredients (per 2-3 persones)
  • Uns 300 gr de tonyina en un tros o en dos talls,  ( de fet si està en dos talls, us serà més fàcil de fer els quadradets)
  • 1 llima
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • 1/2 cullerada de mostassa antiga
  • una punta de wasabi
  • 1 cullerada d'oli
  • 1 ceba tendra petita
  • 1 alvocat gran o 2 de petits
  • 2 tomàquets ( en aquest cas kumatos, però escolliu aquells que us agradin)

Preparació
  1. Us anirà més be de tallar si la tonyina encara està un pel congelada, però no massa sinó no la podreu menjar. Tallar la tonyina en quadrats de mig cm. 
  2. Tallar la ceba ben petita.
  3. Barrejar en un bol gran, la tonyina, la ceba, l'oli, la mostassa, el wasabi, un pel de sal i la ratlladura de mitja llima (em compte la salsa de soja ja té un punt salat). Deixar marinar 30 m
  4. Tallar els tomàquets per la meitat, treure les llavors i tallar en quadrats. Amanir amb sal i oli
  5. Tallar l'alvocat en quadrats, amanir am el suc de mitja llima i sal.
  6. Muntar el plat, disposar en un motlle d'emplatar, una capa de tomàquet, una altra d'alvocat  i finalment la tonyina. Retirar el motlle i servir

Jo ho he emplatat en uns plats que faig modelar quan feia ceràmica japonesa amb la Motoko Araki

Comentaris

Marina A.F. ha dit…
a mi també m'encanten els tartars. Justament ahir en vam fer de salmó! bona proposta, amb tonyina encara m'agrada més!! Petons
impema ha dit…
Hola, mirant què fer per aquets nadal he trobat la teva recepta de cuixa de porc i m'agrada molt, i aquest tartar de tonyina...ummmm
Em quedo per aquí.
petons
Els tartars són deliciosos...i a més de permetre'm conèixer una nova recepta, m'has donat una idea amb això d'afegir llima, en comptes de llimona, al suc de taronja! Petons!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !