Passa al contingut principal

Tartar de tonyina.

Últimament m'encanta fer aquestes receptes, carpaccios, ceviches, tartars i a part, el meu últim retrobament, amb la llima.


Aquí t'adones que el temps passa i ja no ets el que eres. Jo abans la llima pensava que només sortia de nit, acompanyada amb rom blanc i en un got de mojito. Ara l'afegeixo en el suc de taronja per millorar les defenses. Com ens hem de veure !!!

Aquest plat és molt fàcil !. Cal que tingueu la tonyina 24 hores al congelador per evitar el risc d'anisakis
Ingredients (per 2-3 persones)
  • Uns 300 gr de tonyina en un tros o en dos talls,  ( de fet si està en dos talls, us serà més fàcil de fer els quadradets)
  • 1 llima
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • 1/2 cullerada de mostassa antiga
  • una punta de wasabi
  • 1 cullerada d'oli
  • 1 ceba tendra petita
  • 1 alvocat gran o 2 de petits
  • 2 tomàquets ( en aquest cas kumatos, però escolliu aquells que us agradin)

Preparació
  1. Us anirà més be de tallar si la tonyina encara està un pel congelada, però no massa sinó no la podreu menjar. Tallar la tonyina en quadrats de mig cm. 
  2. Tallar la ceba ben petita.
  3. Barrejar en un bol gran, la tonyina, la ceba, l'oli, la mostassa, el wasabi, un pel de sal i la ratlladura de mitja llima (em compte la salsa de soja ja té un punt salat). Deixar marinar 30 m
  4. Tallar els tomàquets per la meitat, treure les llavors i tallar en quadrats. Amanir amb sal i oli
  5. Tallar l'alvocat en quadrats, amanir am el suc de mitja llima i sal.
  6. Muntar el plat, disposar en un motlle d'emplatar, una capa de tomàquet, una altra d'alvocat  i finalment la tonyina. Retirar el motlle i servir

Jo ho he emplatat en uns plats que faig modelar quan feia ceràmica japonesa amb la Motoko Araki

Comentaris

Tapa't de tapes ha dit…
a mi també m'encanten els tartars. Justament ahir en vam fer de salmó! bona proposta, amb tonyina encara m'agrada més!! Petons
momentococina ha dit…
Hola, mirant què fer per aquets nadal he trobat la teva recepta de cuixa de porc i m'agrada molt, i aquest tartar de tonyina...ummmm
Em quedo per aquí.
petons
Els tartars són deliciosos...i a més de permetre'm conèixer una nova recepta, m'has donat una idea amb això d'afegir llima, en comptes de llimona, al suc de taronja! Petons!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...