Passa al contingut principal

Tartar de tonyina.

Últimament m'encanta fer aquestes receptes, carpaccios, ceviches, tartars i a part, el meu últim retrobament, amb la llima.


Aquí t'adones que el temps passa i ja no ets el que eres. Jo abans la llima pensava que només sortia de nit, acompanyada amb rom blanc i en un got de mojito. Ara l'afegeixo en el suc de taronja per millorar les defenses. Com ens hem de veure !!!

Aquest plat és molt fàcil !. Cal que tingueu la tonyina 24 hores al congelador per evitar el risc d'anisakis
Ingredients (per 2-3 persones)
  • Uns 300 gr de tonyina en un tros o en dos talls,  ( de fet si està en dos talls, us serà més fàcil de fer els quadradets)
  • 1 llima
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • 1/2 cullerada de mostassa antiga
  • una punta de wasabi
  • 1 cullerada d'oli
  • 1 ceba tendra petita
  • 1 alvocat gran o 2 de petits
  • 2 tomàquets ( en aquest cas kumatos, però escolliu aquells que us agradin)

Preparació
  1. Us anirà més be de tallar si la tonyina encara està un pel congelada, però no massa sinó no la podreu menjar. Tallar la tonyina en quadrats de mig cm. 
  2. Tallar la ceba ben petita.
  3. Barrejar en un bol gran, la tonyina, la ceba, l'oli, la mostassa, el wasabi, un pel de sal i la ratlladura de mitja llima (em compte la salsa de soja ja té un punt salat). Deixar marinar 30 m
  4. Tallar els tomàquets per la meitat, treure les llavors i tallar en quadrats. Amanir amb sal i oli
  5. Tallar l'alvocat en quadrats, amanir am el suc de mitja llima i sal.
  6. Muntar el plat, disposar en un motlle d'emplatar, una capa de tomàquet, una altra d'alvocat  i finalment la tonyina. Retirar el motlle i servir

Jo ho he emplatat en uns plats que faig modelar quan feia ceràmica japonesa amb la Motoko Araki

Comentaris

Tapa't de tapes ha dit…
a mi també m'encanten els tartars. Justament ahir en vam fer de salmó! bona proposta, amb tonyina encara m'agrada més!! Petons
momentococina ha dit…
Hola, mirant què fer per aquets nadal he trobat la teva recepta de cuixa de porc i m'agrada molt, i aquest tartar de tonyina...ummmm
Em quedo per aquí.
petons
Els tartars són deliciosos...i a més de permetre'm conèixer una nova recepta, m'has donat una idea amb això d'afegir llima, en comptes de llimona, al suc de taronja! Petons!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Coca de recapte

Aquesta coca la tindreu ràpidament pastada. No necessita ni llevat ni temps per a què pugi la massa. Els ingredients de sobre la massa poden ser els que volgueu. Des d'escalibada, ceba, carbassó, espinacs, formatge de cabra, etc. Per la massa:  250 gr de farina (normal no fa falta de força) 100 gr d'aigua amb gas 50 ml de vi blanc  25 ml d'oli un polsim de sal Preparació: Pastar tots els ingredients junts. Us podeu ajudar d'una espàtula de silicona. Ja veureu que en un moment es pasta tot super bé. Estirar la massa sobre una làmina de silicona amb l'ajuda d'un corro. Jo en tinc un de silicona i va genial Escalfar el forn a 200º Repartir els ingredients per sobre. Si tenen temps de cocció diferent, afegir primer els que costin més i al cap d'uns minuts de forn, afegir la resta. En aquest cas: afegir la ceba a la massa i salpebrar. Enfornar. Al cap de uns 15 minuts, afegir els tomàquets xerrys i les gírgoles Al cap de 10 minuts, afegir el formatg...