Aquesta deu ser de les poques receptes que apareixen al B.O.E, però no fa falta, llegir un document super avorrit, us ho explico en un plis plas !
És un pastí molt fàcil, més del que pugui semblar a primera vista. La preparereu amb menys de 10 minuts més el temps de cocció i realment espectacular !
En tenia moltes ganes, des de que en vaig menjar dia si, dia també quan vaig fer el Camí de Sant Jaume, al 2011. Potser per aquesta raó, després del camí vaig venir amb el mateix pes que m'en vaig anar ;-)
L'ametlla la podeu moldre vosaltres mateixos, aleshores procureu fer-ho en diferents vegades de manera que no us quedi tota de la mateixa mida, que es noti al menjar el pastís, diferents textures de l'ametlla.
Jo l'he comprat molta , però he barrejat ametlla amb trosset i crec que ha quedat molt bé.
Com veieu, per fer el dibuix de la creu, jo he utilitzat unes creus d'alumini que vaig comprar a Santiago, però podeu fer-la de cartró o paper de cuina, al google en trobareu de totes mides, simplement imprimiu i retalleu (Aquí en teniu una )
Per aromatitzar el pastís podeu usar canyella, però també llimona o algun licor. Per mi aquestes dues opcions amaguen una mica el gust de l'ametlla, m'agrada més només amb canyella i tampoc de manera excessiva
Ingredients.
Preparació
El pastís que vaig fer aquesta vegada va ser en un motlle petit, usant la meitat dels ingredients.
És un pastí molt fàcil, més del que pugui semblar a primera vista. La preparereu amb menys de 10 minuts més el temps de cocció i realment espectacular !
En tenia moltes ganes, des de que en vaig menjar dia si, dia també quan vaig fer el Camí de Sant Jaume, al 2011. Potser per aquesta raó, després del camí vaig venir amb el mateix pes que m'en vaig anar ;-)
L'ametlla la podeu moldre vosaltres mateixos, aleshores procureu fer-ho en diferents vegades de manera que no us quedi tota de la mateixa mida, que es noti al menjar el pastís, diferents textures de l'ametlla.
Jo l'he comprat molta , però he barrejat ametlla amb trosset i crec que ha quedat molt bé.
Com veieu, per fer el dibuix de la creu, jo he utilitzat unes creus d'alumini que vaig comprar a Santiago, però podeu fer-la de cartró o paper de cuina, al google en trobareu de totes mides, simplement imprimiu i retalleu (Aquí en teniu una )
Per aromatitzar el pastís podeu usar canyella, però també llimona o algun licor. Per mi aquestes dues opcions amaguen una mica el gust de l'ametlla, m'agrada més només amb canyella i tampoc de manera excessiva
Ingredients.
- 160 gr d'ametlla mòlta crua
- 40 gr d'ametlla en trossets crua
- 200 gr de sucre llustre + 1 cullerada per després fer la creu
- 4 ous
- 1/2 culleradeta de canyella
- una mica de mantega per el motlle
Preparació
- Pre-escalfar el forn de baix. a 200º
- Barrejar els ous amb el sucre, afegir l'ametlla i la canyella i barrejar bé, simplement amb una forquilla
- Col.locar en un motlle apte pel forn, prèviament untat amb mantega perquè no s'enganxi
- Introduir el pastís al forn
- Quan més o menys porti uns 15-17 minuts , encendre el gratinador, perquè agafi una mica de color.
- Aproximadament uns 22 minuts de forn en total. Procureu que us quedi excessivament feta, perquè no us quedi seca
- Un cop freda, desmotllar i abans de servir, col.loqueu una creu típica de Santiago sobre el pastís, en un col.lador posar la cullerada de sucre lluste perquè no us quedin grumolls, i anar donant copets suaus al col.lador, perquè un caigui el sucre repertit, retirar amb cura la creu perquè us quedi el dibuix de la creu sobre el pastís.
El pastís que vaig fer aquesta vegada va ser en un motlle petit, usant la meitat dels ingredients.
Comentaris