Passa al contingut principal

Sopa de ceba. Blogs contra la Fam

Avui és el segon dia de Gran Recapte.
Us animo a col.labora-hi, portant aliments bàsics, com oli, llet, llaunes de conserva de peix, llegums etc als punts de recollida.
Molts blocaires s'uneixen a la iniciativa, fent ressò i publicant receptes senzilles i econòmiques que després s'agrupen a Bloc contra la fam
La  meva col.laboració és aquesta recepta de sopa de ceba.
Per aquesta recepta podeu usar un brou casolà de pollastre o gallina o verdures. Quan feu el brou segurament us en sortirà suficient per fer aquesta sopa i per després fer una sopa amb fideus per exemple. D'aquesta manera, una feina i dos àpats.
Realment aquest plat seria un entrant, però si afegiu els dos ous i el formatge, és un àpat que pot ser perfectament un segon.

De fet,  jo ho faig així, una amanida verda de primer i la sopa de segon, ja que ja porta proteïnes, carbohidrats etc...

Ingredients
  • 1,5 de brou de pollastre ( fet amb unes carcasses de pollastre i una safata de verdures pel caldo)
  • 4 cebes de figueres tallades a mitja lluna
  • 1 parell de llesques de pa per persones ( millor del dia anterior)
  • 1 o dos ous per persona
  • 1 cullerada de formatge ratllat per persona
  • sal, pebre, oli

Preparació
  1. En una cassola, posem dues cullerades d'oli i enrossim la ceba amb paciència fins que agafi un to marronós però sense que es cremi
  2. Afegim el brou i ho deixem coure uns 15 minuts.
  3. Encenem el grill del forn i en uns bols que puguin anar al forn disposem, la sopa, les dues llesques de pa torrat, els ous i el formatge.
  4. Ho posem al forn durant 5-10 minuts i servim ben calent
Bon profit i feliç jornada !



Comentaris

Amb el fred que fa a Girona, ara mateix me'n pendria un bon tassó!!! Petons!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...