Passa al contingut principal

Sopa de ceba. Blogs contra la Fam

Avui és el segon dia de Gran Recapte.
Us animo a col.labora-hi, portant aliments bàsics, com oli, llet, llaunes de conserva de peix, llegums etc als punts de recollida.
Molts blocaires s'uneixen a la iniciativa, fent ressò i publicant receptes senzilles i econòmiques que després s'agrupen a Bloc contra la fam
La  meva col.laboració és aquesta recepta de sopa de ceba.
Per aquesta recepta podeu usar un brou casolà de pollastre o gallina o verdures. Quan feu el brou segurament us en sortirà suficient per fer aquesta sopa i per després fer una sopa amb fideus per exemple. D'aquesta manera, una feina i dos àpats.
Realment aquest plat seria un entrant, però si afegiu els dos ous i el formatge, és un àpat que pot ser perfectament un segon.

De fet,  jo ho faig així, una amanida verda de primer i la sopa de segon, ja que ja porta proteïnes, carbohidrats etc...

Ingredients
  • 1,5 de brou de pollastre ( fet amb unes carcasses de pollastre i una safata de verdures pel caldo)
  • 4 cebes de figueres tallades a mitja lluna
  • 1 parell de llesques de pa per persones ( millor del dia anterior)
  • 1 o dos ous per persona
  • 1 cullerada de formatge ratllat per persona
  • sal, pebre, oli

Preparació
  1. En una cassola, posem dues cullerades d'oli i enrossim la ceba amb paciència fins que agafi un to marronós però sense que es cremi
  2. Afegim el brou i ho deixem coure uns 15 minuts.
  3. Encenem el grill del forn i en uns bols que puguin anar al forn disposem, la sopa, les dues llesques de pa torrat, els ous i el formatge.
  4. Ho posem al forn durant 5-10 minuts i servim ben calent
Bon profit i feliç jornada !



Comentaris

Amb el fred que fa a Girona, ara mateix me'n pendria un bon tassó!!! Petons!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Coca de recapte

Aquesta coca la tindreu ràpidament pastada. No necessita ni llevat ni temps per a què pugi la massa. Els ingredients de sobre la massa poden ser els que volgueu. Des d'escalibada, ceba, carbassó, espinacs, formatge de cabra, etc. Per la massa:  250 gr de farina (normal no fa falta de força) 100 gr d'aigua amb gas 50 ml de vi blanc  25 ml d'oli un polsim de sal Preparació: Pastar tots els ingredients junts. Us podeu ajudar d'una espàtula de silicona. Ja veureu que en un moment es pasta tot super bé. Estirar la massa sobre una làmina de silicona amb l'ajuda d'un corro. Jo en tinc un de silicona i va genial Escalfar el forn a 200º Repartir els ingredients per sobre. Si tenen temps de cocció diferent, afegir primer els que costin més i al cap d'uns minuts de forn, afegir la resta. En aquest cas: afegir la ceba a la massa i salpebrar. Enfornar. Al cap de uns 15 minuts, afegir els tomàquets xerrys i les gírgoles Al cap de 10 minuts, afegir el formatg...