Passa al contingut principal

Olives maridades als cítrics ! Vermutejant ......

No hi ha res que em faci més festa que fer el vermut , oi ?? Em sembla que el ritual del vermut el salto poques vegades !!!

Us ensenyo avui com preparar unes olives marinades als cítrics, o com convertir unes olives del super en alguna cosa especial ;-)

Ingredients
  • 1/2 quilo d'olives variades, que no tinguin massa condiment, jo he usat manzanilla i olives negres d'Aragó
  • la ratlladura d'una llimona (sense la part blanca, que amargeixa..)
  • la ratlladura de mitja taronja (sense la part blanca, que amargeixa..)
  • el suc d'una taronja
  • unes branques de farigola o farigola seca
  • 100 ml d'oli d'oliva extra verge
  • opionalment, una mica de sal marina amb herbes, en compte que no us quedi salat !!!
  • 3 alls, simplement els xafeu amb el ganivet pla o amb la mà, simplement mig oberts sense pelar !
Preparació
  1. Barrejar tots els ingredients en un recipient. Deixar  marinar com a mínim 24 hores a temperatura ambient, millor si ho deixeu 3 o 4 dies. Consumir en una setmana.

Jo ho he acompanyat amb formatge marinat al romaní ( ja us ho explicaré) , musclos, "banderillas", escalibada i com no, patates Coromines, de Badalona de tota vida ( 100% naturals !!!!!!)




Ho he maridat amb la cervesa Inedit, hi ha quedat força bé ;-), va ser intuitiu, però segons la nota de tast de la cervesa : Les vinagretes, els cítrics i els dolços tenen una cervesa que els pot agafar de la mà, així que perfecte


Feliç diumenge !

Comentaris

Els hauré de preparar aquestes olives als de casa! I quina joia de vermut!!!
Cinta ha dit…
Ohhh quina pinta! M'ho apunto! Petons!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !