Ves al contingut principal

Japó i la seva gastronomia !

He tingut la sort que el destí m'ha donat l'oportunitat de viatjar a Japó aquest estiu ! 
Era un "pendiente" que tenia i no esperava anar aquest estiu ! Pràcticament, sense planejar massa... però amb un billet d'avió, el  japan rail, i llogant un router amb connexió constant a internet,  Japó, realment resulta un país fàcil d'anar !

Un dels aspectes més interessants , sense dubte, el menjar japonès ! Ja fa temps que vaig començar la meva afició per la cuina i cultura japonesa, potser cap el 2008 !
Els primers contactes van ser provar la cuina de la mà d'una bona amiga i més tard , fent un curs de cuina em va meravellar la ceràmica japonesa.

Vaig estar un temps fent ceràmica amb la Motoko Araki i he fet alguns tallers i cursos de cuina i pastisseria japonesa. 

Durant aquests dies he tingut l'oportunitat, doncs de provar in situ el menjar i realment m'he gaudit molt !

Cal dir que en general no m'ha semblat massa car menjar al Japò. Hi ha restaurants de tots tipus i categories i el menjar m'ha semblat de força qualitat en general ! Crec que he menjat bé tots el dies ! A part, m'ha deixat molt sorpresa que en qualsevol super es pot comprar sushi, tempura, sashimi de força qualitat . La cultura del take away està molt assumida i en qualsevol lloc o super petit que compris sempre et donen tovallons, palillos, culleretes etc..

Moltes vegades he entrat en izakayas ( tabernes japoneses) o restaurants on la carta només estava en japonés. 

El recurs era anomenar alguns plats dels que sé el nom (yakitori, sashimi, edamane, yakisoba... ) , assenyalar amb el dit  el que menjen o beuen la taula del costat, usar el traductor per imatges de google  o amb una mica de sort a la carta hi havia fotos !

Això ha permès en ocasions poder parlar i tenir petites converses amb els veïns de taula i fins i tot un dia fer amiguets amb un grup de música i acabar brindant i menjant tots junts a la mateixa taula !

A part, si és cert que hi ha restaurants que tenen la carta en anglès i també hi ha molts restaurants que tenen el plat fet en cera a fora , per fer-te una idea del que menjaràs ! Però als restaurants que només entren el japonesos, doncs toca espabilar !

Així doncs us ensenyo algunes de les fotos ! Segur que la gastronomia és molt més amplia del que ensenyaré !


(no vaig aprendre a tallar el salmó amb palillos !!)


Tonkatsu (豚カツ), segons la web de japonismo un dels millors llocs per menjar tonkatsu, a Katsukura



Yakisoba (焼きそば)

Yakitori (焼き鳥)



Ramen (ラーメン) a Takayama. Aquí vam veure un cua de japonesos i turistes fent cua . Quan vam entrar ningú parlava anglés i amb senyes vam entendre que només feien fideus ! doncs apa ! a provar-los i realment excepcionals !



Vaig comprar un paquet per fer a casa

Dorayaki (どら焼き)


Edamame (枝豆)


Tofu (豆腐)

Sashimi (刺)







Gyoza (餃子) En aquest cas a Tokyo GYOZA LOU EN HARAJUKU, TOKIO


Sopar tradicional a un ryokan, al Oyado Koto No Yume , un lloc molt recomenable! ( diferents entrants , Sopa de miso (味噌汁) que no falti )







Esmorzar tradicional ... sí si ,,,,, tot això per esmorzar







Esmorzar continentals als hotels



Galetes típiques de Miyajima


Take away ( take out ) ... comprar al super excepcional !













Tempura (天ぷら) i Mochi (餅)
Horseradish... uummm.... encara no sé que és exactament .... però estava viciada ! (aquesta imatge és d'internet .... no vaig fer foto....)
Vedella per fer a la brasa !




Màquines de begudes a tot arreu ... a vegades només en japo ! en vaig viciar d'una espècie d'aquarius japonés ....



Berenar a la japonesa ! hi ha un munt de pastisseries, moltes d'inspiració francesa !






Congri, sopa de cloïses i Tsukemono (漬物) (encurtits)



Cafè frappé, per passar la calor !





Okonomiyaki (お好み焼き)



Okra

Peix amb una salsa de soja dolça ( no en sé el nom !)


Sopant amb el salary men


Demanar a dit té el problema que alguna vegada no encertes, com aquestes dues tapes, com una espècie de ciboulette i alls fregits , bones però quasi impossibles d'acabar 

 




El mercat més gran del món de peix, a Tokyo, Tsukiji Market















La fruita a preus prohibitius !


Sake (酒)Cada dia l'hotel ens obsequiava amb un sake ( o altra beguda )


amb jet lag !
Sushi (寿司al Sushi Zanmai  (Kaiten sushi ) 


Tot el menjar que ve a continuació és de mentida ! és de cera que compren els restaurants per mostrar els plats !






Segur que m'he deixat un munt de plats !! però un bon resum :-)

Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …