Ves al contingut principal

Japó i la seva gastronomia !

He tingut la sort que el destí m'ha donat l'oportunitat de viatjar a Japó aquest estiu ! 
Era un "pendiente" que tenia i no esperava anar aquest estiu ! Pràcticament, sense planejar massa... però amb un billet d'avió, el  japan rail, i llogant un router amb connexió constant a internet,  Japó, realment resulta un país fàcil d'anar !

Un dels aspectes més interessants , sense dubte, el menjar japonès ! Ja fa temps que vaig començar la meva afició per la cuina i cultura japonesa, potser cap el 2008 !
Els primers contactes van ser provar la cuina de la mà d'una bona amiga i més tard , fent un curs de cuina em va meravellar la ceràmica japonesa.

Vaig estar un temps fent ceràmica amb la Motoko Araki i he fet alguns tallers i cursos de cuina i pastisseria japonesa. 

Durant aquests dies he tingut l'oportunitat, doncs de provar in situ el menjar i realment m'he gaudit molt !

Cal dir que en general no m'ha semblat massa car menjar al Japò. Hi ha restaurants de tots tipus i categories i el menjar m'ha semblat de força qualitat en general ! Crec que he menjat bé tots el dies ! A part, m'ha deixat molt sorpresa que en qualsevol super es pot comprar sushi, tempura, sashimi de força qualitat . La cultura del take away està molt assumida i en qualsevol lloc o super petit que compris sempre et donen tovallons, palillos, culleretes etc..

Moltes vegades he entrat en izakayas ( tabernes japoneses) o restaurants on la carta només estava en japonés. 

El recurs era anomenar alguns plats dels que sé el nom (yakitori, sashimi, edamane, yakisoba... ) , assenyalar amb el dit  el que menjen o beuen la taula del costat, usar el traductor per imatges de google  o amb una mica de sort a la carta hi havia fotos !

Això ha permès en ocasions poder parlar i tenir petites converses amb els veïns de taula i fins i tot un dia fer amiguets amb un grup de música i acabar brindant i menjant tots junts a la mateixa taula !

A part, si és cert que hi ha restaurants que tenen la carta en anglès i també hi ha molts restaurants que tenen el plat fet en cera a fora , per fer-te una idea del que menjaràs ! Però als restaurants que només entren el japonesos, doncs toca espabilar !

Així doncs us ensenyo algunes de les fotos ! Segur que la gastronomia és molt més amplia del que ensenyaré !


(no vaig aprendre a tallar el salmó amb palillos !!)


Tonkatsu (豚カツ), segons la web de japonismo un dels millors llocs per menjar tonkatsu, a Katsukura



Yakisoba (焼きそば)

Yakitori (焼き鳥)



Ramen (ラーメン) a Takayama. Aquí vam veure un cua de japonesos i turistes fent cua . Quan vam entrar ningú parlava anglés i amb senyes vam entendre que només feien fideus ! doncs apa ! a provar-los i realment excepcionals !



Vaig comprar un paquet per fer a casa

Dorayaki (どら焼き)


Edamame (枝豆)


Tofu (豆腐)

Sashimi (刺)







Gyoza (餃子) En aquest cas a Tokyo GYOZA LOU EN HARAJUKU, TOKIO


Sopar tradicional a un ryokan, al Oyado Koto No Yume , un lloc molt recomenable! ( diferents entrants , Sopa de miso (味噌汁) que no falti )







Esmorzar tradicional ... sí si ,,,,, tot això per esmorzar







Esmorzar continentals als hotels



Galetes típiques de Miyajima


Take away ( take out ) ... comprar al super excepcional !













Tempura (天ぷら) i Mochi (餅)
Horseradish... uummm.... encara no sé que és exactament .... però estava viciada ! (aquesta imatge és d'internet .... no vaig fer foto....)
Vedella per fer a la brasa !




Màquines de begudes a tot arreu ... a vegades només en japo ! en vaig viciar d'una espècie d'aquarius japonés ....



Berenar a la japonesa ! hi ha un munt de pastisseries, moltes d'inspiració francesa !






Congri, sopa de cloïses i Tsukemono (漬物) (encurtits)



Cafè frappé, per passar la calor !





Okonomiyaki (お好み焼き)



Okra

Peix amb una salsa de soja dolça ( no en sé el nom !)


Sopant amb el salary men


Demanar a dit té el problema que alguna vegada no encertes, com aquestes dues tapes, com una espècie de ciboulette i alls fregits , bones però quasi impossibles d'acabar 

 




El mercat més gran del món de peix, a Tokyo, Tsukiji Market















La fruita a preus prohibitius !


Sake (酒)Cada dia l'hotel ens obsequiava amb un sake ( o altra beguda )


amb jet lag !
Sushi (寿司al Sushi Zanmai  (Kaiten sushi ) 


Tot el menjar que ve a continuació és de mentida ! és de cera que compren els restaurants per mostrar els plats !






Segur que m'he deixat un munt de plats !! però un bon resum :-)

Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !