He tingut la sort que el destí m'ha donat l'oportunitat de viatjar a Japó aquest estiu !
Era un "pendiente" que tenia i no esperava anar aquest estiu ! Pràcticament, sense planejar massa... però amb un billet d'avió, el japan rail, i llogant un router amb connexió constant a internet, Japó, realment resulta un país fàcil d'anar !
Un dels aspectes més interessants , sense dubte, el menjar japonès ! Ja fa temps que vaig començar la meva afició per la cuina i cultura japonesa, potser cap el 2008 !
Els primers contactes van ser provar la cuina de la mà d'una bona amiga i més tard , fent un curs de cuina em va meravellar la ceràmica japonesa.
Vaig estar un temps fent ceràmica amb la Motoko Araki i he fet alguns tallers i cursos de cuina i pastisseria japonesa.
Durant aquests dies he tingut l'oportunitat, doncs de provar in situ el menjar i realment m'he gaudit molt !
Cal dir que en general no m'ha semblat massa car menjar al Japò. Hi ha restaurants de tots tipus i categories i el menjar m'ha semblat de força qualitat en general ! Crec que he menjat bé tots el dies ! A part, m'ha deixat molt sorpresa que en qualsevol super es pot comprar sushi, tempura, sashimi de força qualitat . La cultura del take away està molt assumida i en qualsevol lloc o super petit que compris sempre et donen tovallons, palillos, culleretes etc..
Moltes vegades he entrat en izakayas ( tabernes japoneses) o restaurants on la carta només estava en japonés.
El recurs era anomenar alguns plats dels que sé el nom (yakitori, sashimi, edamane, yakisoba... ) , assenyalar amb el dit el que menjen o beuen la taula del costat, usar el traductor per imatges de google o amb una mica de sort a la carta hi havia fotos !
Això ha permès en ocasions poder parlar i tenir petites converses amb els veïns de taula i fins i tot un dia fer amiguets amb un grup de música i acabar brindant i menjant tots junts a la mateixa taula !
A part, si és cert que hi ha restaurants que tenen la carta en anglès i també hi ha molts restaurants que tenen el plat fet en cera a fora , per fer-te una idea del que menjaràs ! Però als restaurants que només entren el japonesos, doncs toca espabilar !
Així doncs us ensenyo algunes de les fotos ! Segur que la gastronomia és molt més amplia del que ensenyaré !
Tonkatsu (豚カツ), segons la web de japonismo un dels millors llocs per menjar tonkatsu, a Katsukura
Yakisoba (焼きそば)
Yakitori (焼き鳥)
Ramen (ラーメン) a Takayama. Aquí vam veure un cua de japonesos i turistes fent cua . Quan vam entrar ningú parlava anglés i amb senyes vam entendre que només feien fideus ! doncs apa ! a provar-los i realment excepcionals !
Dorayaki (どら焼き)
Edamame (枝豆)
Tofu (豆腐)
Sashimi (刺)
Gyoza (餃子) En aquest cas a Tokyo GYOZA LOU EN HARAJUKU, TOKIO
Sopar tradicional a un ryokan, al Oyado Koto No Yume , un lloc molt recomenable! ( diferents entrants , Sopa de miso (味噌汁) que no falti )
Esmorzar tradicional ... sí si ,,,,, tot això per esmorzar
Esmorzar continentals als hotels
Galetes típiques de Miyajima
Take away ( take out ) ... comprar al super excepcional !
Vedella per fer a la brasa !
Berenar a la japonesa ! hi ha un munt de pastisseries, moltes d'inspiració francesa !
Congri, sopa de cloïses i Tsukemono (漬物) (encurtits)
Cafè frappé, per passar la calor !
Okonomiyaki (お好み焼き)
Okra
Peix amb una salsa de soja dolça ( no en sé el nom !)
Demanar a dit té el problema que alguna vegada no encertes, com aquestes dues tapes, com una espècie de ciboulette i alls fregits , bones però quasi impossibles d'acabar
El mercat més gran del món de peix, a Tokyo, Tsukiji Market
La fruita a preus prohibitius !
Sushi (寿司) al Sushi Zanmai (Kaiten sushi )
Tot el menjar que ve a continuació és de mentida ! és de cera que compren els restaurants per mostrar els plats !
Era un "pendiente" que tenia i no esperava anar aquest estiu ! Pràcticament, sense planejar massa... però amb un billet d'avió, el japan rail, i llogant un router amb connexió constant a internet, Japó, realment resulta un país fàcil d'anar !
Un dels aspectes més interessants , sense dubte, el menjar japonès ! Ja fa temps que vaig començar la meva afició per la cuina i cultura japonesa, potser cap el 2008 !
Els primers contactes van ser provar la cuina de la mà d'una bona amiga i més tard , fent un curs de cuina em va meravellar la ceràmica japonesa.
Vaig estar un temps fent ceràmica amb la Motoko Araki i he fet alguns tallers i cursos de cuina i pastisseria japonesa.
Durant aquests dies he tingut l'oportunitat, doncs de provar in situ el menjar i realment m'he gaudit molt !
Cal dir que en general no m'ha semblat massa car menjar al Japò. Hi ha restaurants de tots tipus i categories i el menjar m'ha semblat de força qualitat en general ! Crec que he menjat bé tots el dies ! A part, m'ha deixat molt sorpresa que en qualsevol super es pot comprar sushi, tempura, sashimi de força qualitat . La cultura del take away està molt assumida i en qualsevol lloc o super petit que compris sempre et donen tovallons, palillos, culleretes etc..
Moltes vegades he entrat en izakayas ( tabernes japoneses) o restaurants on la carta només estava en japonés.
El recurs era anomenar alguns plats dels que sé el nom (yakitori, sashimi, edamane, yakisoba... ) , assenyalar amb el dit el que menjen o beuen la taula del costat, usar el traductor per imatges de google o amb una mica de sort a la carta hi havia fotos !
Això ha permès en ocasions poder parlar i tenir petites converses amb els veïns de taula i fins i tot un dia fer amiguets amb un grup de música i acabar brindant i menjant tots junts a la mateixa taula !
A part, si és cert que hi ha restaurants que tenen la carta en anglès i també hi ha molts restaurants que tenen el plat fet en cera a fora , per fer-te una idea del que menjaràs ! Però als restaurants que només entren el japonesos, doncs toca espabilar !
Així doncs us ensenyo algunes de les fotos ! Segur que la gastronomia és molt més amplia del que ensenyaré !
(no vaig aprendre a tallar el salmó amb palillos !!)
Tonkatsu (豚カツ), segons la web de japonismo un dels millors llocs per menjar tonkatsu, a Katsukura
Yakitori (焼き鳥)
Vaig comprar un paquet per fer a casa
Edamame (枝豆)
Tofu (豆腐)
Sashimi (刺)
Gyoza (餃子) En aquest cas a Tokyo GYOZA LOU EN HARAJUKU, TOKIO
Sopar tradicional a un ryokan, al Oyado Koto No Yume , un lloc molt recomenable! ( diferents entrants , Sopa de miso (味噌汁) que no falti )
Esmorzar tradicional ... sí si ,,,,, tot això per esmorzar
Take away ( take out ) ... comprar al super excepcional !
Tempura (天ぷら) i Mochi (餅)
Horseradish... uummm.... encara no sé que és exactament .... però estava viciada ! (aquesta imatge és d'internet .... no vaig fer foto....)Vedella per fer a la brasa !
Màquines de begudes a tot arreu ... a vegades només en japo ! en vaig viciar d'una espècie d'aquarius japonés ....
Cafè frappé, per passar la calor !
Peix amb una salsa de soja dolça ( no en sé el nom !)
El mercat més gran del món de peix, a Tokyo, Tsukiji Market
La fruita a preus prohibitius !
Sake (酒)Cada dia l'hotel ens obsequiava amb un sake ( o altra beguda )
amb jet lag ! |
Tot el menjar que ve a continuació és de mentida ! és de cera que compren els restaurants per mostrar els plats !
Segur que m'he deixat un munt de plats !! però un bon resum :-)
Comentaris