Ves al contingut principal

Melmelada de fruits del bosc ( Lleugera, Low Carb)

Aquest estiu he agafat l'afició als fruits del bosc ! deliciosos si a més no venen de hivernacle !

Aquesta confitura a part de ser molt simple de fer, la faig amb fructosa , que endolça el doble que el sucre i per tant , no necessitem quantitats industrials de sucre per fer-la. A part, els fruits del bosc són la fruita amb l'índex glucémic més baix, apte per dietes Low Carb ! 



Així que us podeu donar un capritxet sense remordiments ! Ahhh ! i que molt i molt bona ! Com no sempre és fàcil aconseguir aquests fruits ho podeu fer amb fruits del bosc congelats . També queda molt bé !

Ingredients

  • 1 kg de fruits del bosc
  • 8 cullerades de fructosa
  • el suc d'una llimona
  • 6 gr d'agar-agar ( que trobeu a qualsevol super !)


Preparació

  1. Netejar la fruita, cobrir amb la fructosa i deixar reposar tota la nit
  2. Al dia següent, preparar el suc de llimona
  3. Esterilitzar les tapes i els pots.
  4. Col.locar la fruita en un pot al foc. Remenar de tant en tant.
  5. Barrejar el suc de llimona amb l'agar-agar i afegir a la fruita
  6. Portar a ebullició entre 3-5 minuts. No deixar de remenar.


Esterilitzar els pots al microones ( les tapes les esterilitzem al foc)
Omplir els pots amb aigua i introduir al microones durant 3 minuts. Quan baixi una mica la temperatura, buida l'aigua i omplir amb la melmelada.
Tapar i col.locar durant 5 minuts cap per avall

Amb una torrada, amb formatge fresc o iogurt està exquisit !









Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !