Ves al contingut principal

Vedella amb verduretes i toc de soja

Uns quants mesos sense publicar .... projectes, feina, estudis,,,viatges.... això si , sense deixar de cuinar,,, de llegir llibres de cuina .... tot té el seu temps i el seu moment... 
I aquí torno amb una recepta que es prepara en ... 5 minuts ... si , si al micro ... si teniu l'estoig lékué perfecte ! i si no un recipient apte per microones amb tapa o una mica de film per fer vapor

En aquest cas, els ingredients estant pensats per una persona, i força verdura, per servir de plat únic.... les quantitats, doncs, fàcilment adaptables als vostres gustos


Ingredients

  • 1 bistec de vedella d'uns 150 gr,
  • 2 tomàquets petits
  • 1 ceba tendra o de figures
  • 1 pebrot vermell petit o 1/2 de gran
  • 1 pebrot verd petit o 1/2 de gran
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • oli d'oliva extra verge
  • pebre


Preparació

  1. Talleu el bistec a tires i marineu amb 1 cullerada de salsa de soia
  2. Renteu i talleu les verdures en juliana, el tomàquet en 8 trossos
  3. Poseu a l'estoig lékué, les verdures, una mica d'oli, 1 cullerada de salsa de soja, una mica de pebre
  4. Introduir l'estoig al microones durant 3 minuts
  5. Retireu l'estoig i afegiu la carn amb la resta de la soia
  6. Coeu durant 2 minuts més
  7. Deixeu 1 minuts l'estoig tancat, obriu, comproveu si cal rectificar de sal i servir


Jo ho he servit en una vaixella fet per mi, de quan feia ceràmica japonesa amb la Motoko Araki.
Com tot és tallat petit, ideal per menjar en palillos !

Que gaudiu molt !!





!




Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !