Aquest plat l'havia provat a molts restaurants japonesos i m'encanta, tot i que no sóc molt carnívora.
Només necessita una miqueta de temps i que aneu a comprar a algun supermercat japonès o xinés el mirin.
El mirin és un líquid de color àmbar amb un cert contingut alcohòlic ( 14%) i intensament dolç i que s'utilitza només per cuinar ! La seva aportació a la salsa és donar-li un toc dolç i un lleuger gust a sake.
Cal anar en compte perquè en alguns supermercats venen una varietat barat i sintètica anomenada mirin-fumi o sabor a mirin, ho distingireu també perquè el contingut alcohòlic és del 1%
Com veieu una altra recepta en que faig servir la llima, que últimament la posaria a tot !!!
Ingredients ( per dos persones)
Només necessita una miqueta de temps i que aneu a comprar a algun supermercat japonès o xinés el mirin.
El mirin és un líquid de color àmbar amb un cert contingut alcohòlic ( 14%) i intensament dolç i que s'utilitza només per cuinar ! La seva aportació a la salsa és donar-li un toc dolç i un lleuger gust a sake.
Cal anar en compte perquè en alguns supermercats venen una varietat barat i sintètica anomenada mirin-fumi o sabor a mirin, ho distingireu també perquè el contingut alcohòlic és del 1%
Com veieu una altra recepta en que faig servir la llima, que últimament la posaria a tot !!!
Ingredients ( per dos persones)
- 300 gr de filet de vedella en un o dos trossos
- 1 cullerada d'oli d'oliva verge
- uns espàrrecs verds
- sal
- pebre
- Per marinar la carn
- 1/2 ceba tallada en semi-cercles
- l suc de 1/2 llima
- 1 gra d'all tallat petit
- 150 ml de vi blanc
- 6 cullerades de salsa de soia
- Per la vinagreta
- 3 cullerades de soia
- 3 cullerades de vinagre d'arròs
- 2 cullerades de mirin
- Preparar el marinat de la carn amb els ingredients indicats.
- Salpebrar la carn, fregant-la bé perquè penetri a la carn
- Escalfar l'oli en una paella i fregir donant voltes, durant uns dos-tres minuts per cara.
- Ha de quedar crua per dintre.
- Treure la carn de la paella i submergir en un bol amb aigua i gel per aturar la cocció
- Saltejar lleugerament les puntes dels espàrrecs
- A continuació, col.locar la carn en el marinat durant 3 hores mínim
- A les dues hores, afegir els espàrrecs al marinat
- Escórrer la vedella i els espàrrecs. Tallar la carn ben fina i disposar en els plats
- Preparar la vinagreta i disposar en un bol petit.
- Servir el tataki acompanyat dels espàrrecs i de la vinagreta
ボン利益 !!!!
Comentaris