Passa al contingut principal

GYUNIKI NO TAKAKI. Tataki de vedella a la brasa

Aquest plat l'havia provat a molts restaurants japonesos i m'encanta, tot i que no sóc molt carnívora.
Només necessita una miqueta de temps i que aneu a comprar a algun supermercat japonès o xinés el mirin.
El mirin és un líquid de color àmbar amb un cert contingut alcohòlic ( 14%) i intensament dolç i que s'utilitza només per cuinar ! La seva aportació a la salsa és donar-li un toc dolç i un lleuger gust a sake.
Cal anar en compte perquè en alguns supermercats venen una varietat barat i sintètica anomenada mirin-fumi o sabor a mirin, ho distingireu també perquè el contingut alcohòlic és del 1%
Com veieu una altra recepta en que faig servir la llima, que últimament la posaria a tot !!!

Ingredients ( per dos persones)
  • 300 gr de filet de vedella en un o dos trossos
  • 1 cullerada d'oli d'oliva verge
  • uns espàrrecs verds 
  • sal
  • pebre
  • Per marinar la carn
  • 1/2 ceba tallada en semi-cercles
  • l suc de 1/2 llima
  • 1 gra d'all tallat petit
  • 150 ml de vi blanc
  • 6 cullerades de salsa de soia
  • Per la vinagreta
  • 3 cullerades de soia
  • 3 cullerades de vinagre d'arròs
  • 2 cullerades de mirin
 Preparació
  1. Preparar el marinat de la carn amb els ingredients indicats.
  2. Salpebrar la carn, fregant-la bé perquè penetri a la carn
  3. Escalfar l'oli en una paella i fregir donant voltes, durant uns dos-tres minuts per cara.
  4. Ha de quedar crua per dintre.
  5. Treure la carn de la paella i submergir en un bol amb aigua i gel per aturar la cocció
  6. Saltejar lleugerament les puntes dels espàrrecs
  7. A continuació, col.locar la carn en el marinat durant 3 hores mínim
  8. A les dues hores, afegir els espàrrecs al marinat
  9. Escórrer la vedella i els espàrrecs. Tallar la carn ben fina i disposar en els plats
  10. Preparar la vinagreta i disposar en un bol petit. 
  11. Servir el tataki acompanyat dels espàrrecs i de la vinagreta

ボン利益 !!!!

Comentaris

Tapa't de tapes ha dit…
Ei, molt bona proposta! Original. No coneixia això del Gyuniki.
Jo també sóc fan de la llima...i això del mirin em té ben intrigada!!! Una recepta oriental, genial!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !