Això sembla.
8 mones tradicionals i 3 (entre crema i xocolata). La majoria per regalar, però diria que les he provat totes :-).
Les mones tradicionals: es tracta de fer un brioche i farcir-lo si voleu, de xocolata, crema o cabell d'àngel.
Per pintar els ous
Bullir dos o tres ous durant 8-10 minuts.
Deixar refredar.
En un recipient adient, hi posem per cada ou, dues cullerades de vinagre blanc i el colorant escollit. Acabem de cobrir d'aigua i ho deixem unes hores segons el color que volguem aconseguir
Per la massa (en surten unes 4 de mitjanes ):
Per la primera massa:
Les mones de xocolata o crema. Es tracta de fer una base de la coca del iogurt o pa de pessic o fins i tot comprar una base feta
Pel farcit
1/2 pot de melmelada de melmelada de préssec (jo aquesta vegada l'he agafat light perquè no quedés tan dolça)
La de xocolata l'he farcit amb gema.
Per la Gema ( la "Yema")
Per aquesta:
3 ous
la mateix quantitat de sucre que el pes dels ous
15 gr de maizena
90 gr d'aigua mineral
Barrejar els ous amb l'aigua. I el sucre amb la maizena. Abocar tot plegat en un pot al foc , sense deixar de remenar, fins que espesi. Abocar de seguit en una plata freda.
Per ganache de xocolata
150 gr de nata per muntar
150 gr de xocolata negra de qualitat
75 gr de mantega
Escalfar la nata i quan arrenqui el bull, retirar del foc i afegir la xocolata a trosset. Anar remenant fins que es desfaci i afegir la mantega a petit trosset. Cal mantenir-ho calent fins el moment de servir.
Per l'almívar
1 got de suc de taronja o aigua
el mateix pes de sucre
1/4 de got de conyac
Fer bullir el suc de taronja amb el conyac i el sucre, fins que agafi textura de xarop. Retirar i refredar
A part: crocant , ous de xocolata , ninos, plomes, flors de sucre etc..
Per muntar la mona de gema:
Donar la volta a la base, d'aquesta manera la part llisa queda amunt :-)
Partir la base del pastís en 2. Disposar una capa, regar en part de l'almívar i cobrir amb la melmelada. Col.locar el segon pis, i cobrir amb la resta de la gema, i guarnir. Guardar a la nevera fins que s'arrefredi.
Per muntar la mona de xocolata:
Donar la volta a la base, d'aquesta manera la part llisa queda amunt :-)
Partir la base del pastís en 2. Disposar una capa, regar en part de l'almívar i cobrir amb la gema. Col.locar el segon pis, i cobrir amb el ganache de xocolata. Guarnir i guardar a la nevera fins que s'arrefredi.
Amb aquestes mones participo al reptes de l'Annie
PD1: Aquest ritme, hauré de fer operación bikini fins que torni a passar el cometa halley :-)
PD2: Aquí teniu la del 2012
PD3: si compteu bé, surten 10 mones, en falta una , per fotografiar ;-)
8 mones tradicionals i 3 (entre crema i xocolata). La majoria per regalar, però diria que les he provat totes :-).
Les mones tradicionals: es tracta de fer un brioche i farcir-lo si voleu, de xocolata, crema o cabell d'àngel.
Per pintar els ous
Bullir dos o tres ous durant 8-10 minuts.
Deixar refredar.
En un recipient adient, hi posem per cada ou, dues cullerades de vinagre blanc i el colorant escollit. Acabem de cobrir d'aigua i ho deixem unes hores segons el color que volguem aconseguir
Per la massa (en surten unes 4 de mitjanes ):
Per la primera massa:
- 10gr. de llevat de forner prensat (Mercadona)
- 75 gr. de farina de força
- 35 gr. d'aigua
- 35 gr. de sucre
- 20 gr. d'oli
- 250 gr. de farina de força
- 2 gr. de sal
- 1 ou
- 1 cullerada i mitja d'aigua de taronger ( "agua de azahar")
- ratlladura de mandarina o taronja
- 35 gr de conyac
- 30 gr. de suc de mandarina o taronja
- Jo ho faig amb la màquina de pa, però es pot fer igual a mà.
- Fer la primera massa amb les ingredients indicats. Deixar reposar com a mínim 30 m.
- Barrejar la primera massa, amb la resta d'ingredients de la segona massa, fins que quedi una massa elàstica.
- Jo dono la forma directament sobre una làmina de silicona, que després col.loco a sobre de la plata del forn. Així no l'haig d'anar movent. Donar a la massa forma d'un rectangle. Col.locar el el cabell d'àngel (o xocolata esmicolada) a sobre, i embolcallar el cabell d'àngel o la xocolata fins fer un xurro.
- Uniu les dues puntes del xurro, una dintre de l'altra, perquè no es vegi la unió i quedarà en forma de tortell. El cabell d'àngel o xocolata, queda a dintre. El pintem amb ou i el deixem reposar unes dues hores, perquè la massa dobli de volum.
- Si veieu que la massa no acaba de pujar perquè la cuina o la casa no està prou calenta o voleu accelerar que la massa pugi, escalfeu el forn a uns 50 º. Quan estigui el forn calent, col.loqueu les mones a dintre del forn, però amb el forn apagat.
- Al cap de dues hores o quan hagi doblat el volum, preescalfem el forn. Pintem les mones amb ou , el decorem amb el sucre etc. Col.loquen l'ou dur.
- El posem al forn a 230º durant 20 m. Vigilant que no es cremi i procurant no passar d'aquest temps, perquè no quedi dur.
Les mones de xocolata o crema. Es tracta de fer una base de la coca del iogurt o pa de pessic o fins i tot comprar una base feta
Pel farcit
1/2 pot de melmelada de melmelada de préssec (jo aquesta vegada l'he agafat light perquè no quedés tan dolça)
La de xocolata l'he farcit amb gema.
Per la Gema ( la "Yema")
Per aquesta:
3 ous
la mateix quantitat de sucre que el pes dels ous
15 gr de maizena
90 gr d'aigua mineral
Barrejar els ous amb l'aigua. I el sucre amb la maizena. Abocar tot plegat en un pot al foc , sense deixar de remenar, fins que espesi. Abocar de seguit en una plata freda.
Per ganache de xocolata
150 gr de nata per muntar
150 gr de xocolata negra de qualitat
75 gr de mantega
Escalfar la nata i quan arrenqui el bull, retirar del foc i afegir la xocolata a trosset. Anar remenant fins que es desfaci i afegir la mantega a petit trosset. Cal mantenir-ho calent fins el moment de servir.
Per l'almívar
1 got de suc de taronja o aigua
el mateix pes de sucre
1/4 de got de conyac
Fer bullir el suc de taronja amb el conyac i el sucre, fins que agafi textura de xarop. Retirar i refredar
A part: crocant , ous de xocolata , ninos, plomes, flors de sucre etc..
Per muntar la mona de gema:
Donar la volta a la base, d'aquesta manera la part llisa queda amunt :-)
Partir la base del pastís en 2. Disposar una capa, regar en part de l'almívar i cobrir amb la melmelada. Col.locar el segon pis, i cobrir amb la resta de la gema, i guarnir. Guardar a la nevera fins que s'arrefredi.
Per muntar la mona de xocolata:
Donar la volta a la base, d'aquesta manera la part llisa queda amunt :-)
Partir la base del pastís en 2. Disposar una capa, regar en part de l'almívar i cobrir amb la gema. Col.locar el segon pis, i cobrir amb el ganache de xocolata. Guarnir i guardar a la nevera fins que s'arrefredi.
Amb aquestes mones participo al reptes de l'Annie
PD1: Aquest ritme, hauré de fer operación bikini fins que torni a passar el cometa halley :-)
PD2: Aquí teniu la del 2012
PD3: si compteu bé, surten 10 mones, en falta una , per fotografiar ;-)
Comentaris
Mare meva, jo n'he fet 4 i em pensava que ja eren moltes, je je je...
Podràs posar botiga :)
Moltes gràcie sper participar Lina
Annie i catieu
Gemma, doncs si 11, vaig començar a fer el bombons de colors el dilluns
I a enfornar el dimecres, cada dia encenia el forn :-)
Teresa, totes totes, les he fet jo soleta :-)
Catieu, un plaer :-)
Petons
http://lacapsetadelsmeustresors.blogspot.com.es/
quina il.lu :-)
Petons