Passa al contingut principal

Maraton. Mones 2013

Això sembla.
8 mones tradicionals i 3 (entre crema i xocolata). La majoria per regalar, però diria que les he provat totes :-).

Les mones tradicionals: es tracta de fer un brioche i farcir-lo si voleu, de xocolata, crema o cabell d'àngel.

Per pintar els ous
Bullir dos o tres ous durant 8-10 minuts.
Deixar refredar.
En un recipient adient, hi posem per cada ou, dues cullerades de vinagre blanc i el colorant escollit. Acabem de cobrir d'aigua i ho deixem unes hores segons el color que volguem aconseguir



 


Per la massa (en surten unes 4 de mitjanes ):

Per la primera massa:

  • 10gr. de llevat de forner prensat (Mercadona)
  • 75 gr. de farina de força
  • 35 gr. d'aigua
Per la segona massa
  • 35 gr. de sucre
  • 20 gr. d'oli
  • 250 gr. de farina de força
  • 2 gr. de sal
  • 1 ou
  • 1 cullerada i mitja d'aigua de taronger ( "agua de azahar")
  • ratlladura de mandarina o taronja
  • 35 gr de conyac
  • 30 gr. de suc de mandarina o taronja
 Preparació

  1. Jo ho faig amb la màquina de pa,  però es pot fer igual a mà. 
  2. Fer la primera massa amb les ingredients indicats. Deixar reposar com a mínim 30 m.
  3. Barrejar la primera massa, amb la resta d'ingredients de la segona massa, fins que quedi una massa elàstica. 
  4. Jo dono la forma directament sobre una làmina de silicona, que després col.loco a sobre de la plata del forn. Així no l'haig d'anar movent. Donar a la massa forma d'un rectangle. Col.locar el el cabell d'àngel (o xocolata esmicolada) a sobre,  i embolcallar el cabell d'àngel o la xocolata fins fer un xurro.
  5. Uniu les dues puntes del xurro, una dintre de l'altra, perquè no es vegi la unió i quedarà en forma de tortell. El cabell d'àngel o xocolata, queda a dintre. El pintem amb ou i el deixem reposar unes dues hores, perquè la massa dobli de volum.
  6. Si veieu que la massa no acaba de pujar perquè la cuina o la casa no està prou calenta o voleu accelerar que la massa pugi, escalfeu el forn a uns 50 º. Quan estigui el forn calent, col.loqueu les mones a dintre del forn, però amb el forn apagat.
  7. Al cap de dues hores o quan hagi doblat el volum, preescalfem el forn. Pintem les mones amb ou , el decorem amb el sucre etc. Col.loquen l'ou dur.
  8. El posem al forn a 230º durant 20 m. Vigilant que no es cremi i procurant no passar d'aquest temps, perquè no quedi dur.
 
 
Mès mones tradicionals !!!!






Les mones de xocolata o crema. Es tracta de fer una base de la coca del iogurt o pa de pessic o fins i tot comprar una base feta
Pel farcit
1/2 pot de melmelada de melmelada de préssec (jo aquesta vegada l'he agafat light perquè no quedés tan dolça)
La de xocolata l'he farcit amb gema.

Per la Gema ( la "Yema")
Per aquesta:
3 ous
la mateix quantitat de sucre que el pes dels ous
15 gr de maizena
90 gr d'aigua mineral
Barrejar els ous amb l'aigua. I el sucre amb la maizena. Abocar tot plegat en un pot al foc , sense deixar de remenar, fins que espesi. Abocar de seguit en una plata freda.


Per ganache de xocolata
150 gr de nata per muntar
150 gr de xocolata negra de qualitat
75 gr de mantega
Escalfar  la nata i  quan arrenqui el bull, retirar del foc i afegir la xocolata a trosset. Anar remenant fins que es desfaci i afegir la mantega a petit trosset. Cal mantenir-ho calent fins el moment de servir.



Per l'almívar
1 got de suc de taronja o aigua
el mateix pes de sucre
1/4 de got de conyac

Fer bullir el suc de taronja amb el conyac i el sucre, fins que agafi textura de xarop. Retirar i refredar

A part: crocant , ous de xocolata , ninos, plomes, flors de sucre etc..

Per muntar la mona de gema:
Donar la volta a la base, d'aquesta manera la part llisa queda amunt :-)
Partir la base del pastís en 2. Disposar una capa, regar en part de l'almívar i cobrir amb la melmelada. Col.locar el segon pis, i cobrir  amb la resta de la gema, i  guarnir. Guardar a la nevera fins que s'arrefredi.







Per muntar la mona de xocolata:

Donar la volta a la base, d'aquesta manera la part llisa queda amunt :-)
Partir la base del pastís en 2. Disposar una capa, regar en part de l'almívar i cobrir amb la gema. Col.locar el segon pis, i cobrir amb el ganache de xocolata. Guarnir i guardar a la nevera fins que s'arrefredi.

Amb aquestes mones participo al reptes de l'Annie
PD1: Aquest ritme, hauré de fer operación bikini fins que torni a passar el cometa halley :-)
PD2: Aquí teniu la del 2012
PD3: si compteu bé, surten 10 mones, en falta una , per fotografiar ;-)

Comentaris

Això és un veritable manual de mones de Pasqua!!! Moltíssimes gràcies!!!
Gemma ha dit…
Has fet 11 mones???????????
Mare meva, jo n'he fet 4 i em pensava que ja eren moltes, je je je...
Podràs posar botiga :)
Teresa ha dit…
Ostres!!!! quantes mones??? si les has fet totes tu ets la crac de les mones!!! bona setmana!
Catieu ha dit…
Quantes Mones!!! Ens n'hem emportades tres, és que totes són tan xules!!!
Moltes gràcie sper participar Lina
Annie i catieu
Pollet ha dit…
Monica, gràcies . Per cert, t'he enllaçat el teu blog :-)

Gemma, doncs si 11, vaig començar a fer el bombons de colors el dilluns
I a enfornar el dimecres, cada dia encenia el forn :-)
Teresa, totes totes, les he fet jo soleta :-)
Catieu, un plaer :-)
Pollet ha dit…
Teresa, t'he enllaçat el bloc :-)
Petons
Unknown ha dit…
Moltes Felicitats, t'he nominat pel premi Best Blog!!!!
http://lacapsetadelsmeustresors.blogspot.com.es/
Pollet ha dit…
Aix, Sandra moltes gràcies !!!
quina il.lu :-)
Petons

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...