Últimament m'encanta fer aquestes receptes, carpaccios, ceviches, tartars i a part, el meu últim retrobament, amb la llima.
Aquí t'adones que el temps passa i ja no ets el que eres. Jo abans la llima pensava que només sortia de nit, acompanyada amb rom blanc i en un got de mojito. Ara l'afegeixo en el suc de taronja per millorar les defenses. Com ens hem de veure !!!
Aquest plat és molt fàcil !. Cal que tingueu la tonyina 24 hores al congelador per evitar el risc d'anisakis
Ingredients (per 2-3 persones)
Preparació
Jo ho he emplatat en uns plats que faig modelar quan feia ceràmica japonesa amb la Motoko Araki
Aquí t'adones que el temps passa i ja no ets el que eres. Jo abans la llima pensava que només sortia de nit, acompanyada amb rom blanc i en un got de mojito. Ara l'afegeixo en el suc de taronja per millorar les defenses. Com ens hem de veure !!!
Aquest plat és molt fàcil !. Cal que tingueu la tonyina 24 hores al congelador per evitar el risc d'anisakis
Ingredients (per 2-3 persones)
- Uns 300 gr de tonyina en un tros o en dos talls, ( de fet si està en dos talls, us serà més fàcil de fer els quadradets)
- 1 llima
- 2 cullerades de salsa de soja
- 1/2 cullerada de mostassa antiga
- una punta de wasabi
- 1 cullerada d'oli
- 1 ceba tendra petita
- 1 alvocat gran o 2 de petits
- 2 tomàquets ( en aquest cas kumatos, però escolliu aquells que us agradin)
Preparació
- Us anirà més be de tallar si la tonyina encara està un pel congelada, però no massa sinó no la podreu menjar. Tallar la tonyina en quadrats de mig cm.
- Tallar la ceba ben petita.
- Barrejar en un bol gran, la tonyina, la ceba, l'oli, la mostassa, el wasabi, un pel de sal i la ratlladura de mitja llima (em compte la salsa de soja ja té un punt salat). Deixar marinar 30 m
- Tallar els tomàquets per la meitat, treure les llavors i tallar en quadrats. Amanir amb sal i oli
- Tallar l'alvocat en quadrats, amanir am el suc de mitja llima i sal.
- Muntar el plat, disposar en un motlle d'emplatar, una capa de tomàquet, una altra d'alvocat i finalment la tonyina. Retirar el motlle i servir
Jo ho he emplatat en uns plats que faig modelar quan feia ceràmica japonesa amb la Motoko Araki
Comentaris
Em quedo per aquí.
petons