Passa al contingut principal

Coca de recapte amb sardines curades casolanes: Dimecres de cendra

Ahir era Dimecres de cendra, o també conegut com el dia de la sardina. 
Vaig preparar aquesta coca per variar una miqueta :-)
Les sardines han estat curades per la mama pollet. Compra les sardines senceres, sense treure les tripes ni res, les embolcalla amb sal gruixuda i 2 hores a la nevera. Al dia següent, li retira la sal, i les neteja d'escates, tripes, cap, espines, etc. I queden tal com les veieu !
Són a l'estil de les que venen a les bacallaneries, però tenen un gust molt més bo, us ho recomano !
La pasta de la coca és com la ja vaig publicar en aquest mateix bloc, Coca de recapte,  però amb farina ecològica i haig de dir que es notava molt ! 
Cal recordar que podeu posar els ingredients que us agradin més :-)
Ingredients:
Per la massa:
  • 250 gr de farina blanca ecològica
  • 100 gr d'aigua mineral amb gas
  • 50 gr. de vi blanc
  • 25 gr d'oli verge d'oliva
  • un polsim de sal
Pel guarniment
  • Pebrot vermell 
  • ceba
  • all tendres
  • espàrrecs (en aquest cas eren congelats)
  • sardines curades
  • oli d'oliva verge
  • sal

Preparació
  • Pasta els ingredients de la massa. Ja veureu que no costa gens. No fa falta ni panificadora ni amassadora ni res. Amb una simple espàtula de silicona, unes voltes i ja està
  • Deixeu reposar la massa 1/2 hora mínim
  • Mentre, en una safata, col.locar els pebrots i la ceba tallats en juliana, amb una mica d'oli i coure al forn durant 1/4 hora a 160ª
  • Mantenir el forn calent a 200º
  • Estendre la massa amb l'ajuda d'un corró sobre una safata al forn. Jo hi poso una làmina de silicona. Hi podeu posar paper de forn o una mica d'oli o farina perquè no s'enganxi
  • Col.locar els ingredients sobre la massa, excepte les sardines i salar lleugerament.
  • Afegir les sardines i un raig d'oli d'oliva
  • Introduir al forn, dalt i baix durant 35 m vigilant que no es cremi 
Abans d'entrar al forn.

I a gaudir !!!
Amb aquesta recepta participo en el blog Memòries d'una cuinera que aquest mes ens conviden a preparar coca de recapte.

També la vull dedicar a la Beatriz de El corazón entre fogones , que fa dies en va elegir com un dels seus 15 blocs preferits. Besos, guapa !

Comentaris

Gemma ha dit…
Tot i la feinada que porta netejar les sardines i curar-les a casa, segur que recompensa de sobres...
Ha de quedar una coca boníssima, gustosa i molt sana!
Beatriz ha dit…
Mucha suerte en el concurso¡¡¡¡ Y gracias por dedicarme la receta, tiene una pinta estupenda.
Besitos
Hola! moltíssimes gràcies per participar! la teva proposta de coca és boníssima! Petons
el taller de cuina ha dit…
Que bona!! mai l'he fet amb espàrrecs tot i que ho he pensat alguna vegada. Nyam!!
Pollet ha dit…
Gemma, doncs realment hi ha diferència, sort que aquest pas l'ha fet la mare :-)

Beatriz, besos,

Memòries, m'encanta la iniciativa que feu, tinc un munt de receptes de la mare i les àvies i besàvies :-)
Taller de cuina, amb espàrrecs, molt bona, últimamnet és que afegeixo espàrrecs verds a tot, frescos o congelats, segons el moment

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que