Ahir era Dimecres de cendra, o també conegut com el dia de la sardina.
Vaig preparar aquesta coca per variar una miqueta :-)
Les sardines han estat curades per la mama pollet. Compra les sardines senceres, sense treure les tripes ni res, les embolcalla amb sal gruixuda i 2 hores a la nevera. Al dia següent, li retira la sal, i les neteja d'escates, tripes, cap, espines, etc. I queden tal com les veieu !
Són a l'estil de les que venen a les bacallaneries, però tenen un gust molt més bo, us ho recomano !
La pasta de la coca és com la ja vaig publicar en aquest mateix bloc, Coca de recapte, però amb farina ecològica i haig de dir que es notava molt !
Cal recordar que podeu posar els ingredients que us agradin més :-)
Ingredients:
Per la massa:
Preparació
I a gaudir !!!
Amb aquesta recepta participo en el blog Memòries d'una cuinera que aquest mes ens conviden a preparar coca de recapte.
També la vull dedicar a la Beatriz de El corazón entre fogones , que fa dies en va elegir com un dels seus 15 blocs preferits. Besos, guapa !
Vaig preparar aquesta coca per variar una miqueta :-)
Les sardines han estat curades per la mama pollet. Compra les sardines senceres, sense treure les tripes ni res, les embolcalla amb sal gruixuda i 2 hores a la nevera. Al dia següent, li retira la sal, i les neteja d'escates, tripes, cap, espines, etc. I queden tal com les veieu !
Són a l'estil de les que venen a les bacallaneries, però tenen un gust molt més bo, us ho recomano !
La pasta de la coca és com la ja vaig publicar en aquest mateix bloc, Coca de recapte, però amb farina ecològica i haig de dir que es notava molt !
Cal recordar que podeu posar els ingredients que us agradin més :-)
Ingredients:
Per la massa:
- 250 gr de farina blanca ecològica
- 100 gr d'aigua mineral amb gas
- 50 gr. de vi blanc
- 25 gr d'oli verge d'oliva
- un polsim de sal
- Pebrot vermell
- ceba
- all tendres
- espàrrecs (en aquest cas eren congelats)
- sardines curades
- oli d'oliva verge
- sal
Preparació
- Pasta els ingredients de la massa. Ja veureu que no costa gens. No fa falta ni panificadora ni amassadora ni res. Amb una simple espàtula de silicona, unes voltes i ja està
- Deixeu reposar la massa 1/2 hora mínim
- Mentre, en una safata, col.locar els pebrots i la ceba tallats en juliana, amb una mica d'oli i coure al forn durant 1/4 hora a 160ª
- Mantenir el forn calent a 200º
- Estendre la massa amb l'ajuda d'un corró sobre una safata al forn. Jo hi poso una làmina de silicona. Hi podeu posar paper de forn o una mica d'oli o farina perquè no s'enganxi
- Col.locar els ingredients sobre la massa, excepte les sardines i salar lleugerament.
- Afegir les sardines i un raig d'oli d'oliva
- Introduir al forn, dalt i baix durant 35 m vigilant que no es cremi
Abans d'entrar al forn. |
I a gaudir !!!
Amb aquesta recepta participo en el blog Memòries d'una cuinera que aquest mes ens conviden a preparar coca de recapte.
També la vull dedicar a la Beatriz de El corazón entre fogones , que fa dies en va elegir com un dels seus 15 blocs preferits. Besos, guapa !
Comentaris
Ha de quedar una coca boníssima, gustosa i molt sana!
Besitos
Beatriz, besos,
Memòries, m'encanta la iniciativa que feu, tinc un munt de receptes de la mare i les àvies i besàvies :-)
Taller de cuina, amb espàrrecs, molt bona, últimamnet és que afegeixo espàrrecs verds a tot, frescos o congelats, segons el moment